Думите на Божидар Димитров звучат като политическа присъда

Реакцията на Валерия Фол на определението "шибан народ" за археолози
173
Думите на Божидар Димитров звучат като политическа присъда
Валерия Фол. Снимка: БГНЕС

Определението „шибан народ” за археолозите от действащ министър звучи като политическа присъда, коментира водещият траколог Валерия Фол пред БГНЕС.

Фол нарече поведението на историка, в момента министър, „твърде неакадемично”.

Повод за изказването на Божидар Димитров стана скептичната реакция на археолози по повод откриването на мощите на свети Йоан Кръстител при разцкопки на остров Свети Иван край Созопол.

Още по темата

“Не може да се обиждат по този начин колеги, не е етично“, коментира Фол.

Тя разказа как познати й звънели по телефона, за да й кажат, че “траките са мутри“, както ги определи Божидар Димитров.

“Формирани сме като народ най-общо казано от три етноса – българи, славяни и траки. Наложил се е етнонимът на властващата българска аристокрация. В културната ни памет се съхраняват елементи от трите етноса, така че ако не уважаваме сами себе си, никой няма да ни зачита“, обясни тракологът.

“Разбирам еуфорията по мощите, но един народ да го характеризираш по този начин – това означава, че не си даваш сметка за много неща“, коментира тя.

Фол упрекна обществеността, че не е чула какво е казал самият откривател на мощите проф. Казимир Попконстантинов. Самият той се бил изказал доста предпазливо за откритието си.
 


173
Още по темата: Божидар Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
То и Тиквата нарече българския народ кучета,лош матрял и кво ли не мисла че другарите от ДС вече се поувлякоха и е крайно време да ги шамаросаме!
162
0
 
0
 
! Отговори
Шпек и сланина, от д преди 8 години
Добре де Божидар казал каквото рекъл, ама все пак го е направил като ефтиняр, нали е е беднюга като министър без портофелЬ.

а преставят ли си ако имаше заплатка и си беше закупил едно тесте жиягрови ускорители, как тези "самозвани" архелози каквито са ш**ани -ми той щеше да ги из**е, пре**е и даже да ги съеши дет се казва по научно му.

все пак е за учудване как властта се е срастнала с прокуратурата.

ма то така бие на очи. ем нема портофелЬ, а ски прокуроре каква *** е бат Божцо, клъст, дебел, грухтящ а като не му дали да опита от мощите на Сб. Иован така грубоват се е държал, че хората си мислят за него че и той се е заразила от ГЕРБална мозъчна недостатъчност.
161
0
 
0
 
! Отговори
107 ti si lud преди 8 години
Morskiat nomer 107 e napisal takava kakafonia ot sceni, sybitia i izrazi 4e se potrosihme da se kiskame:

на мен хич не ми пука както дали бай иван имал мощ, дали е имал повече от една мощ, демек мощи, както и не ми пука за некаква си Фол-ова, или Фьеел кой й се е обаждал да и каже че е мутра. не е нужно да й се обаждат-достатъчно е да се поразгледа лицето й от коса надолу и те ти една еквивалентна мутра, даже от женски род-мутра, са се стъпках -баси тия дето са известни като мутри , бе те ко**ле излиза че са п***раси, иначе зада се спази мъжкият род треа да им се вика мутър, а в мн число мутъри. Крайно време е Министърът с двете вежди да тури този въпрос в парламента. шо го погледнеме един Мутър ни е пръдседател, друг мутър е затворник а ние останалите сме на М, ама МатрилалЪ, както ни определи бат Мутър. отконих се. са пинах една бирка и се връщам по въпросът за Бощар ДиВМитров.

са га чиляк голем, клъст и мноо учен се фане да работи и не си носи портуфеля, демек мЪнистър без пртумоне, еми по врем на криза от която излизаме, мое така да освирепее бидейки гладен жаден и неоценен, че като видел мощите (демек мръвките, нещо като съушено месо, от бай Иван или св. Иван или сватята Иван) па човешко е -Боцю да е преглътнал и като не му отчупили от кълаката на сватята Иван да е пощурел, и както му гневно за безарабските, безпалестинските и безкюрдските българи да е рекъл каквото му е на ***ъ.
и Народе, ако пойарникарсвото е тоягата на герберите, то Божидар се сметаше за културното кадифе навито на удрящият край на сопата. но не всеко кадифе е чевено, и не всеко червено кадифе служи за удари по инакомисллещите.
Безпърдонността проявявана от бившите лапачи от БКП/БСП към всичко другомислещо не е само в батковците Бойцко и Цъцко, както и каките Цеца (таа как клеца) и Федоска от Мунтиняма (таа как си връзва опинците-един задник знае). По'гледнете военният министър-сам щел да си купи самолети и да атакува Първанов защото завалията се разхожда с ловна пушка и влачи вече колко години един олющен сламенен козел от една бовша колония в Суетскят Съюз. Така би се изказала Румъния Йелева-Суеъският Съюз. Същата не е била избрана за КоМисирка защото много кратно наместо Европейски съюз изрекла истината Уврейски Съюз. Та като онези две лезбийки я попитали едновременно как ще се справи с пиратите в Сомалия, и къде ходи на лов за Сомове-тя рекла, Пиратките ползва за Нова Година защото не е религиозна и не почита празникът на гимнастикът, а за сомове ходела преди и след Н Година.
та Боцююю, ДимТрофъ.- поведението ме е точно каквото всеки от нас доброволно, без да го бият с пожарникарскио маркурч си смени престижното и пълно с история, и читави хора директорско място на Музей, със едно стяче в градината с Гърбави, обзаведено с дървенна кушетка, чушмЪ с топла -нямали за студена , вода, в ъгълът клекало за да му напомня за турското присъствие, и на стената три снимки на едно лице -облечено като пазвантин на ТАТУ, ГейНерал на Зар Дървояд, и футболист на годинка и 6 месеца- които с умиление и постоянни грижи Боцю ДивМитрофЪ поддъжа и докато е жив ще пази най новата ни история от единственно число.

абе, алоо от охраната бе фрълете му един кокъл малго да поджафка и после му търкълнете едно буре вино да се усмири пустият му немирник. иначе дето ни обижда, ОК, ама той е в основата на незаконното изнасяна на културните ни ценности у странство. Последното криминално деяние на Боцю, Боце и Цоцю е гафът със батко Шкумба. Батко Шкумба е изпратен на заточение в Чикаго да върши състите работи и със същите хора, на1и разбираш ли, каквитии с когото Лилавата диплоУтка ги праела до сегис. скор ще чакаме в списание за мъва мини-макси дидибюска снимак на батко Шкумба от която да се види манано пикалце изпод гуулееемо шкембе. Та ето тов износоха в странство тези бандити. междувпрочем на батко Шкумба му се вика така заради късото пикало и големото Шкембе, ако беше обраттното щеха да му викат батко Коремчо, защото немаше да има шкембе.

еееех Димитров Димитров Димитрив а какви именници имаш Филип Димитров, Гошо Димитров и още наи различни даже град има ствойта фамилия а ти да земеш да угневиш мутра Фол.
160
0
 
1
 
! Отговори
Шибаняк преди 8 години
Александър Фол е един от хората, които ходатйстват за кариерата като дс-служител на бд. Така че, ако не сте запознати с историческите факти не коментирайте. Четете и анализирайте, а не се поддавайте на чувствата си! Интернета е създаден не само да изказвате мнението си, но и да се самообразовате. Предполагам, че знаете как става това. В него можете да намерите и граматичните и правописни правила на "ш**ания" български език и да се научите да се изразявате правилно.
159
0
 
0
 
! Отговори
памет българска преди 8 години
то не става така. все пак са приятели и играха заедно в Стани Богат, не помните ли как боко оправдаваше гафовете на Божо Чалгата относно изказванията му към Турция?! Бойко няма приятели....само един двама като Валентин Златев (шефа на Лукойл), който редовно му набива чимберите...последната им вечеринка заедно беше отразена и бойко побесня
158
0
 
2
 
! Отговори
другомислещ преди 8 години
до 163
Моля, не се отъждествявайте с Господ.Той е един,останалото чрез негово име е богохулство.
157
1
 
5
 
! Отговори
валхала преди 8 години
Чудя се как може да се възприемат насериозно изказванията на този самообявил се за професор доносник ? Доносника си е доносник и винаги ще си остане доносник. Крайно време е премиера да го разкара от властта. В противен случай този мръсен доносник ще му подлее вода при удобен случай.
156
5
 
4
 
! Отговори
историк преди 8 години
Пак препоръчвам на Института по тракология,защото в Егейска Мала Азия са живели тракийски племена. Веднага да оспорят истиността на къщата на Дева Мария.Да направят радиоктивни анализии още десетки анализи за поне 10 години работа.да оборят папата ,че това е свято място.;)))
Да кажат ,че Троя не тази Троя , а може би някъде другаде ...и тезиместа са тракийски е ;)))
155
1
 
8
 
! Отговори
ани преди 8 години
Нима има нещо изненадващо? Биологичен материал, който е лош се реализира в ш**ан народ.
154
2
 
5
 
! Отговори
Господи! преди 8 години
Човек, дето не знае да пише, да дава оценки на Валерия Фол! Боже, прибери си вересиите!
153
4
 
9
 
! Отговори
Oбидно преди 8 години
е изказването на набедения за министър Божидар Димитров. Показва груб манталитет и невъзпитание, но това са важни и необходими качества, за да станеш съратник на ББ. Обаче, като чета някои от коментарите тук, ми се иска и аз да извикам - е, много простотия, много нещо! Хем неграмотни, хем неуки, хем нахални. С една дума - простаци. Добре, че не съм министър.
152
3
 
4
 
! Отговори
гунчо преди 8 години
Да живее свободна и независима България!!!Долу смръдлювците демократи-рушители и осквернители на майка България!!!!Амин!
151
0
 
3
 
! Отговори
прабългарска фъшкия преди 8 години
Глупав татар смръдлив!
150
2
 
2
 
! Отговори
дриснята на цар Севт преди 8 години
Моля за извинение, но халката на царя е отдавна вече не може да стиска. :(
149
8
 
4
 
! Отговори
Шиби преди 8 години
Ш**ана, надута, самодостатъчна си Валерия фол, широкоизвестен учен в рамките на гр.София. Уж ентелектуалка, но от калибъра на гоце-значи сирищник.Прав е Божидар Димитров-*** историци-даже история на България не могат да съставят - Институт по тракология-нещо като майката си трака и зощо да не е в института по история?
148
3
 
2
 
! Отговори
цар Севт І преди 8 години
Не се занимавай с моя летен вирус, ами гледай си омлета на котлона, че да не се съсири кучешката кръв. Внимавай да не ти се пресече и кобилешкото мляко.
147
1
 
4
 
! Отговори
sas преди 8 години
Всички разбрахме, че те е хванал летния вирус, ама тоалетна нямаш ли та непрекъснато се идхождаш тук?
146
2
 
8
 
! Отговори
историк преди 8 години
Проблема не е археологически! Да не се прави на хлебарка Валерия. Доказваш автентичност на тези кости с тези на кого ?? Онова което го намерихме в подбалкана тракйски царе ли беше... или на знати хора:))))))))
Папата освет една къща в Турция , където уж се била родила Дева мария. Месноста била описана от Германска врачка ,без да е ходила там. Миииии да отидат там нащите БАН .. овци и да направят автентични изследвания.
Проблема е във вярата и искаме ли тази вяра да работи за страната .
145
4
 
4
 
! Отговори
цар Севт І преди 8 години
Много татаромани и любители на конски опашки и конски фъшкии има на форума , бе. Я , идете да си направете един бъркан омлет по урало-манджурски с пресна кучешка кръв...по-ваша традиционна рецепта от рецептите на баба ви Пагане и дядо ви Аспарухчо ( от "Факултето"№
144
2
 
2
 
! Отговори
sas преди 8 години
Аз поне осъзнавам, че ни ш**ат, а теб те ш**ат и не го осъзнаваш. Сега и франсетата ще ни из**бат като върнат маймуноподобните, за които правозащитни организации има само когато са в България. И ш**аняците като мен и теб отново ще замълчим.
Само едпно примерче ти давам. По-долу посочих и друго.