Севда Шишманова променя БНТ, увеличава времето за Сънчо

Програмната директорка иска и тв сериал по актуална тема
19 авг 2010 15:54,
56
Севда Шишманова променя БНТ, увеличава времето за Сънчо
Снимка: БГНЕС

Заснемането на нов телевизионен сериал по актуална тема, създаване на часови пояс за детско и семейно кино и  увеличаване на телевизионното време на рубриката "Лека нощ,  деца".

Това са част от предложенията в концепцията на новия програмен директор на БНТ Севда Шишманова.

Управителният съвет на държавната медия единодушно я избра за поста и подкрепи нейната концепция за развитие. 

Сред причините да се кандидатира тя посочи, че програмната дирекция е една от най-слабо реформираните в БНТ.

Сред другите й предложения за промяна в БНТ са възстановяването на телевизионния театър, запазването на политиката за съпродуциране на българско игрално кино и за финансиране на филмови дебюти.

Шишманова предлага да има постоянно излъчване по БНТ на документално кино - българско и чужда продукция.

Според нея трябва да се създава комерсиална продукция, която да може да бъде продавана.

Тя предлага още да бъде създаден едночасов културен слот в сутрешния пояс. Така в максимална степен щяло да се експериментира със създаването на крос медийни проекти и да се създаде поле за дебат за българската култура, образование и наука.

Сред нейните предложения е и да се реализира втори формат на "Голямото четене", който да е за детска литература.

Необходима е редукция на настоящата програма, за да отпаднат дублиращите се или нискорейтингови предавания. Това ще стане чрез оценка на предаванията, е заложено още в концепцията й. 

Шишманова предлага и реализиране на сезонни проекти, свързани с актуални теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: бнтконцепция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
5
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Севда, нищо лично , но при по-ерудирани ,интелигентни и с добра визия от теб млади хора, редно е да отстъпиш на тях. Изпята песен си.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всички тия които сега ни реди новата бт шефка са само позастарели стари кадри,които по един или друг начин все акъл са давали за обществената ни телевизия,но с нищо не са я направили по добра.колкото до въпросната мадама,която ще осигурява програмно БНТ,надежда всяка оставете,по зле може да стане но по добре едва ли,така е когато човек цял живот е изпълнявал само поръчки.
52
1
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Пробивно моме, за което няма лоша власт! С такива като нея, е пълно, но тя надминава всички по нахалство и блъскане с лакти. Не блести с излишък от интелект, но умее да вдига доста шум около себе си...когато трябва.
51
1
 
4
 
! Отговори
един преди 13 години
Ще реди програмата на БНТ човек, който не е подредил личния си живот, но от доста време насам се подреждаше с всички ръководства на телевизията. Е, това не е някаква новост за България, но е възмутително и неприемливо! Севда Салиева не е излизала от ръководството на БНТ от много време.
50
2
 
5
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 13 години
ЖАЛКО, ОБИДНО, СРАМНО1 ПРОГРАМЕН ДИРЕКТОР НА БЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ДА БЪДЕ ТУРКИНЯТА СЕВДА САЛИЕВА ХАКЪЕВА ШИШМАНОВА, ЕДНА ТРУСКА МЕТЛА, НАХАЛНА И ПРОСТА, ИЗДИГНАЛА СЕ ПО КРЕВАТНА ЛИНИЯ, СЕГА НЯМА ДА СЕ МАХНАТ ОТВРАТИЛЕНТИТЕ НОВИНИ НА ТУРСКИ, ДОРИ ЩЕ ГЛЕДАМЕ И ПО БНР ГАДНИТЕ ТУРСКИ ФИЛМИ, ПЪЛНА ТУРЦИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ!
49
1
 
3
 
! Отговори
ПИЧ преди 13 години
НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ К**ВИ - СЕТИХА СЕ,ЧЕ НАЙ-СИЛНИЯТ ЕЛЕМЕНТ В ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ Е ПРОГРАМНАТА СХЕМА, ЗРИТЕЛИТЕ ЗА ТОВА ЩЕ Я ГЛЕДАТ ТЕЛЕВИЗИЯТА, ЗАЩОТО ПРОГРАМАТА Е ИНТЕРЕСНА .
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да разкара бездарника Цонев!
47
1
 
8
 
! Отговори
Сульо преди 13 години
Бе знаеш ли, че НАИСТИНА си прав? Ако погледнеш ВНИМАТЕЛНО телевизиите в белите държави ще видиш, че има много стари филми и предавания (бЕЗ значение от коя епоха -Лени Рифенщал е от Хитлеризма, но се гледа), които са реставрирани,някои оцветени и се ползват с популярност и сега защото има нещо,което се нарича КЛАСИКА и то живее вечно и оцветено и 3D и после холографски. И на такива неща винаги ще се радва НОРМАЛНИЯ народ. Но понеже в България липсва такъв, ще има много мнения като твоето.
46
2
 
14
 
! Отговори
НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ преди 13 години
МАХНЕТЕ НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ НЕЗАБАВНО, *** МИРИЗЛИВА !!!!!!!!!!!!!!!
45
1
 
6
 
! Отговори
Едва ли преди 13 години
"кога ще махнат турските новини нали бойко каза че ще има допитване?"Севда няма да ги махне,поне ако зависи от нея..Все пак е българомохамеданка,както беше модерно да ги наричат по времето на Живков..
44
3
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Госпожо Шишманова,БНТ има крещяща нужда от нови лица.Моля ви освежете малко новинарския екип....искаме млади,свежи,нови интелигентни лица а тия стари ''муцуни''нека са зад кадър, ако са толкова незаменими.P.S Ако искате да бъде гледана ТВ
43
6
 
7
 
! Отговори
Читател преди 13 години
О,"мюслюмани"! Така казват само *** карабини!
42
5
 
8
 
! Отговори
до малкия мук преди 13 години
Не става , баце, вече е дърта чанта и като всяка застаряваща женска го избива на злоба и амбиция. Предпочитам младо, свежо и загубено пред таков дзвер!
41
6
 
8
 
! Отговори
осман преди 13 години
кога ще махнат турските новини нали бойко каза че ще има допитване?
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
отдавна спрях да гледам новини, но наистрина според мен ако има и такава програма да остане само сънчо, че то в толкоз заспала държава са мо сънчо и веселин маринов саи достатъчни
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
след новините на турски редно е да има и новини на ***,арменски,иврит и т.н.само на турски е дискриминиращо.
38
2
 
22
 
! Отговори
Ashkroft преди 13 години
Двойни епизоди на Банани с пижами! Ръчичките горееееее...
37
8
 
10
 
! Отговори
зрител преди 13 години
Стига с тоя Сънчо бе, това ли е проблемът и голямата промяна? Младите няма хептен какво да гледат и образователните програми са тъжни , ако ги има. Народът стана *** и неграмотен, а тая се хванала за лека нощ,деца. *** обществената телевизия.
36
4
 
11
 
! Отговори
До пост № 12 преди 13 години
Доган може да има влияние в частна медийна групировка, но в обществената телевизия не бива ! Иначе, нищо лично към туркинята.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
s tezi kosmati lapi za ni6to ne stava