Румен Йовчев: Потъването на АМ Тракия продължава

Ниските цени са и ниско качество, убеден е бившият пътен шеф
29 авг 2010 11:00, Красимир Ангелов
306
Румен Йовчев: Потъването на АМ Тракия продължава
Снимка: БГНЕС

Има реална опасност участъка от магистрала "Тракия" Оризово – Стара Загора да потъне, алармира отново бившият председател на браншова камара "Пътища" Румен Йовчев.

"Ще трябва да се вземат някакви мерки относно потъването в участъка Оризово – Стара Загора и да се реши този въпрос, защото не може да продължи да се увеличава дълбочината на коловозите и да казваме, че няма никакъв проблем", отчете експертът пред БНР.

"Моето желание до сега е било точно това – да се постараем да обясним, че цените по които се проведоха тръжните процедури, не са тези, на които би могло да се направи магистралата с необходимото качество. Ниските цени значат ниско качество", уточни Йовчев.

По думите му неслучайно парите, определени от пътната агенция в документацията са 3 млн, евро.

Малко е сериозна разликата между 3 млн. и 2 млн. евро и да казваме, че всичко е наред. Аз не съм убеден в това нещо”, коментира в заключение Румен Йовчев.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че в началото на месеца бившият председател на браншова камара "Пътища алармира, че има реална опасност да се наложи мащабен ремонт на най-новия участък на автомагистрала "Тракия".

Според Йовчев чисто новият аутобан вече плаче за ремонт, за който са необходими поне 10-12 млн. евро.

"Проблемите са много. Насипите на всички надлези по трасето не са укрепени и заради ерозията устоите им са подронени. Освен това са се появили коловози от двете страни на трасето, а има и голяма вероятност пътят в последните километри преди Стара Загора да започне да потъва”, категоричен бе Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: автомагистрала Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
0
 
6
 
! Отговори
Гуми и Джанти преди 13 години
Тази отсечка май не беше от евтините. др. Серж да каже. И изобщо, не цената е виновна за ниското качество, а хайдутлъка и безхаберието, което се шири сред възлагащи, изпълняващи и контролиращи.
296
0
 
2
 
! Отговори
ДО ВОЛЕН СИДЕРОВ-26 преди 13 години
...и как ще стане това Воленчо,нали знаеш лафа - късно е либе за ***...отдавна е изтекъл давностние срок на половината неща за които говориш, дори за убийство давностния срок е 15 години, а за дънъчни престъплени е само 7 години....та как ще стане това. или и ти ги плещиш като Бойко, та да ти вярват само ***.
295
2
 
1
 
! Отговори
до КАТ преди 13 години
ненормалник такъв, снимката е точно на 202 километър, малко преди колелото на Ст.Загора.ако беше пътувал по този маршрут щеше да си прилопал в нея - ама ти на село да си седиш, та насело...
294
2
 
2
 
! Отговори
КАТ преди 13 години
Ало dnes.bg! това на снимката не е отсечката Оризово-Ст.Загора!!!Дупката е на 98 км. в посока София-Пловдив равния участък...
293
0
 
3
 
! Отговори
Бай Асан преди 13 години
То освен цената се гледа и гаранцията!!!ама кът е голем рушвета гаранцията не се гледа!!!
292
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Австрия, Белгия и Швейцария магистралите се правят със съвсем различен материал - консолид, който е по-евтин, по-здрав, полага се на много по-малка дълбочина и е с 50 години гаранция.. но като се опита да пробие у нас хората с дълбоките джобове скочиха.. Ето ни сега магистрали, за които ще плащаме ..доживот
291
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно ми е само когато се строеше на високи цени какво качество излизаше? Никаква връзка няма между цена и качество!!! Качеството зависи единствено от предварителните изисквания и контрола на обекта по време на строеж!!!
290
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Австрия магистралите се полагат върху бетонни панели, така няма как да пропадне настилката. Тука наш'те ударят един ред чакъл и отгоре полагат асфалта.. Еми как няма да има дупки, неравности и пропадания ......Продължавам да се чудя обаче - наш'те ли са толкова некадърни или го правят нарочно, за да имат доживотна работа по пътните ремонти ...
289
2
 
3
 
! Отговори
Лаура преди 13 години
Абсолютна истина-колкото по ниски са цените,толкова качестово е по ниско.Не може да се иска с трици маймуни да се ловят.И това важи не само за магистралите,валидно е за всуички търгове при които има наддаване,кой ще предложи по ниска цена.......ето резултата е на лице и тепърва ще берем плодовете от тези безумни търгове.
288
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е... икономии...
287
6
 
4
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
ДО 272/...да, не са се свършили. вече платените ГъРБави драскачи почнаха по КОМУНИСТИЧЕСКИ манталитет да пишат под чужди имена. ето виж какво са писали вместо мен. Това е точно както функционираше ДС....айде някой да ме обори, че манталитета на ГъРБ-авите не е милиционерско-КОМУНИСТИЧЕСКИ...Егати КОМУНИСТИЧЕСКАТА-ПАРТИЙКА...!!! ГъРБ-ави СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ПОД ЧУЖДИ ИМЕНА, щот на другите избори да не се чудите като Ви отнесе народа, както отнесе МАДРИДСКИЯ КРАДЕЦ обратно в Испания !!!
286
5
 
3
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
ДО 261/о-о-о платените ГъРБ-ави даскачи. ползвате ми името за да пишете вместо мен :-)...ето таман да ви видят всички каква стока сте-както между Вашия лидер КОМУНЯГАТА милиционер-мутрафон Бойко и старата КОМУНИСТИЧЕСКА върхушка няма разлика,така и между Вас и похватите на старите *** нищо различно.Между ГъРБ и БКП няма никаква разлика.Тези които се отцепиха от партията майка станаха СОЦИАЛИСТИ. Тези които останаха с КОМУНИСТИЧЕСКИ манталитет сега са в ГъРБ като Вас.Егати партията фалшива
285
0
 
1
 
! Отговори
Антон преди 13 години
До 284. Аз като гледам лидерите, които си цитирал, почти са погубили народите си. Така че пример с тях е не само неадекватен ами и опасен за народа ако се окаже, че Борисов е лидер като тях. С бат Слави мога да се съглася обаче, че много спекулативна информация излиза и в пресата и по медиите, а от там разни хората идват и коментират тук афектирани. Посоката е вярна, но дано не се окаже че посоката е фиктивна.
284
3
 
5
 
! Отговори
бат Слави преди 13 години
Не мога да не се съглася, че съм обнадежден от посоката на сегашното правителсто. Проблема е че в България, поради причини които ме правят раздразнителен като си помисля за тях, правителствата се сменят на ротационен принцип, а не на база какво са направили. Така че, това правителство има още няколко годинки да убеди масата, че наистина правят нещо. През това време опозицията няма да убеждава че правят нещо, а по-скоро че сегашното правителство не струва. И те така, но това е България...
283
0
 
1
 
! Отговори
бат Слави преди 13 години
Разликата е, че лидерите които цитира ти успяват да обединят народа или народа е обединен и просто му трябва цел. Тук, по скоро всеки "лидер" си има 3 милиона последователи и 3 милиона срещу тях. Нещата са много патови защото си стоим на едно място като народ и само някои хора успяват да "изплуват" било то законно или не.
282
0
 
1
 
! Отговори
бат Слави преди 13 години
Повечето изказвания които виждам са базирани на спекулации или вярвания и са доста преувеличени с цел постигане на по силен ефект. Ако имате някаква доказана информация защо не я предадете на съответните органи или на пресата, за да могат да излязат наяве извършените несправедливости.
281
0
 
1
 
! Отговори
The Punisher преди 13 години
Abe ima edna firma det stroi i magistraata i razni drugi neshta....Shto pyk nikoi ne q spomenava :)
280
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един лидер може да промени историята - за справка вж Хитлер, Стали,, Мао Дзе Дун, Наполеон. Спасителното на лидерите е че повеждат тълпата в правилната посока. като гледам последните събития в България случаят е точно такъв - акцийте против кражбите на данъци, против престъпността, против корупцията и конфликта на интереси, строежите на инфраструктура, пристанища и т.н. и т.н.
279
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не просто е *** намазало от кацата, или резак също намазал, или платено писарче....
278
0
 
3
 
! Отговори
бат Слави преди 13 години
Нищо няма да се промени докато всеки си търси изкупителна жертва за всички нещастия в живота си или спасител който да го издави от това. Момчета и момичета като чета коментарите ви не мога да не забележа омразата с която ги пишете та дори един към друг. Няма да се оправим докато сме разделени и всеки се оправя по единично. По-долу прочетох един коментар: стига аз да съм добре да става каквото ще. Да ама живеем в държава и за да си добре ти трябва да се държим един за друг.