ЧЕЗ ще изплати 41 млн. лева дивидент на държавата

Решението нямало да се отрази на инвестициите в развитие на мрежата
6 сеп 2010 14:30,
15
ЧЕЗ ще изплати 41 млн. лева дивидент на държавата
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Ян Вавера, съобщиха от пресслужбата на МС.

Ян Вавера информира премиера, че предстои свикване на извънредни общи събрания на „ЧЕЗ Разпределение” и „ЧЕЗ Електро”, на които ще се вземе решение за изплащане на дивидент на държавата в размер на 41 млн. лв.

Дивидентът е за периода 2006-2009 г. Ян Вавера увери министър-председателя, че поради добрата ликвидност на дружеството това решение няма да се отрази на способността му да инвестира в развитие на мрежата.

На срещата, на която присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева и председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, бяха обсъдени и вариантите за продължаване на работата на ТЕЦ – Варна, включително необходимостта от инвестиции, извършени по начин, по който да гарантират сигурността на енергийната система.

Правителството и ЧЕЗ потвърдиха готовността си да работят за реализирането на меморандум, предвиждащ 40 млн. евро инвестиции от дружеството в енергийна ефективност и енергийна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
бат Слави преди 13 години
жълти стотинки, но пък "помощ" в криза не се забравя :)
13
0
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Разпределение и ЧЕЗ Електро, на които ще се вземе решение за изплащане на дивидент на държавата в размер на 41 млн. лв.Много малко ползи за държавата си договорил ,Станишев,останалия дивидент къде е? По банковите сметки на БСП?
12
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Дивидент - и то като се има предвид, че *** и Кремиковци ток не плащат, и че *** нанасят огромни щети на съоръженията... правете си сметка колко ни товарят с цената !!!!
11
2
 
2
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Боко тиквата беше обещал че ще маха чуждите фирми ЧЕЗ и ЕОн, но явно те му намериха цаката и т.н.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ 41 МИЛИОНА, 41 МИЛИАРДА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПЛАТЕНИ КАТО ДИВИДЕНТ НА ДЪРЖАВАТА ЗА ТОЗИ ПЕРИОД,ЗАЩОТО ТЕЗИ ЧУЖДИ ФИРМИ НИЩО НЕ СА ПОСТРОИЛИ КАТО СЪОРАЖЕНИЯ, А С ТЕЗИ БАСНОСЛОВНИ ЦЕНИ ОГРАБИХА НАРОДА И ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ДО СЕГА СИ ТРАЙКАТ И НЕХАЯТ. ЖАЛКО, ЧЕ ПОЗВОЛИХМЕ В СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА ЧУЖДИТЕ ДА СЕ НАСТАНЯТ И ДА НИ ОГРАБЯТ. ТОВА Е ЖЕСТОКАТА ИСТИНА - ВСЛЕСТВИЕ НА "ОТЛИЧНАТА" ПОЛИТИКА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ.
9
0
 
6
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
На мене и на тебе трябва да изплатят тези пари, а не на държавата. Това са пари от високите цени на тока, нали всяко вестмесечие вдигат тока. Освен това ЧЕЗ явно се гласи да иска нещо иначе защо до сега не е плащала дивидент. А за себе си какви милиони взима?
8
0
 
0
 
! Отговори
ДКЕВР преди 13 години
Държавата не упражнява нужния контрол върху тях, вече повече от 5 години!Държавата няма инструментариума да ги проверява ежемесечно, да не говорим че се бави много със създаването на обществения контролиращ орган.В ДКЕВР са обгрижени отдавна така, че да се доверяват сляпо на това което им се дава като информация, а реалността е съвсем друга господа управляващи.ГЕРБ вече са наясно какъв е размера на изнесените пари извън държавата и какви са порочните практики, но да видим дали ще им кпекне..
7
0
 
4
 
! Отговори
Vitorio преди 13 години
Ян Вавера увери министър-председателя, че поради добрата ликвидност на дружеството това решение няма да се отрази на способността му да инвестира в развитие на мрежата.И за кои инвестиции по-точно става дума? Как ни стрижат, не е истина..
6
0
 
3
 
! Отговори
Inch Hail преди 13 години
С нашите парички тия мръсни *** пращат на чехските си пенсионери пенсиите!Това е държавно дружество! Само на нашите не им дойде акъла ама като все някой трябва да *** - така ще е! Трябва скоро някой хора да лапнат дулата!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Драги ми, погледни за кои години плащат. 2006-2009. Вашето управление.Затова са и смешните по $10 млн. на година.Разликата до истинския дивидент е оная, която сте получили в пликчетата и касичките.
4
1
 
3
 
! Отговори
Руслан преди 13 години
ГЕРБ мачкат здраво антибългарите от ЧЕЗ.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А после с благословията на Трайчо, Бойко Тиквата и техния приятел мафита Ангел Семерджиев от така наречената държавно чиновническа организация наречена ДКЕВР ще КАЧАТ ОТНОВО ЦЕНАТА НА ТОКА !
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дивидент на държавата в размер на 41 млн. лв.Дивидентът е за периода 2006-2009 г.Ха-хааааа!По 10 милиона долара на година. За монопол върху 1/3 от България!
1
0
 
15
 
! Отговори
аре стига бе преди 13 години
Значи заради такива огромни печалби плащаме толкова скъп ток?!