КНСБ опъва палатки пред НС

От 16-ти започват протестите срещу пенсионната реформа
10 сеп 2010 14:53,
71
КНСБ опъва палатки пред НС
Пламен Димитров Снимка: БГНЕС

КНСБ призовава всички свои членове и български граждани на протест заради пенсионната реформа.

Протестите започват на 16 септември с палатков лагер пред парламента, съобщи вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров. 

Тогава депутатите ще разглеждат промените в Кодекса за социално осигуряване. Синдикатът настоява законопроектът да бъде оттеглен и да бъде възстановен диалогът между институциите.

"Някой ни е опрял пистолет в челото и в тази ситуация не можем да водим преговори, трябва да премахнем пистолета", коментира Пламен Димитров.

С подписката, която ще стартира също на 16 септември, КНСБ призовава всички граждани да защитят социалните си права.

КНСБ са против повишаването на осигурителния стаж с 3 години, повишаването с 2 години на възрастта за пенсиониране на работещите в опасни условия на труд, нарастването на учителския стаж с 3 години, отнетата възможност да се закупуват 5 години осигурителен стаж, липсата на здравеопазване за всички и намерението да се отнеме доплащането за „клас” на над 80 000 административни служители, посочи Пламен Димитров.

Още по темата

Към протестите се очаква да се присъединят и здравните работници.

КНСБ предлага и на КТ "Подкрепа" спешно да свика ръководния си орган за съгласуване на общи протестни действия.

На 7 октомври се предвижда националния протест пред парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: пенсионна реформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
15
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Точно такава е системата в Нова Зеландия ,бизнесът не внася осигуровки. Плаща само данъци и всеки навършил 65 години получава пенсия .Разбира се , който е работил и е спестявал ще има много повече пари ,но и социалната е достатъчна.Условието е да си жител на държавата поне 10 години. Супер ,а .За съжаление у нас има само крадливи и некадърни управници и това никога няма да се случи.
27
0
 
13
 
! Отговори
Ели преди 13 години
И то от кои работещи , от бизнеса. А не от полицаи ,магистрати и военни. Една голяма маса ,която се храни единствено от бюджета ,т.е. от бизнеса. Една маса ,част от която не върши работа за пет лева ,а само получава. Не казвам ,че няма кадърни между тях ,но като цяло системата не работи. Никой не разчита на полиция ,на съд ,нито пък е доволен от администрацията. Всеки знае как се вади нов паспорт ,как се взима лиценз и как се получава някакъв документ. Всичко е хаос и пари.
26
4
 
17
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Пенсионната реформа трябва да включва правото на избор на всеки да се осигурява на колкото иска - ако иска висока пенсия, да си внася високи осигуровки. Ако не иска висока пенсия, а иска парите сега, за да живее сега, да внася мининални осигуровки и да получи мининална пенсия. Никой не е упълномощавал никого да решава това вместо него и затова нито синдикатите нито никой друг има някакво право да иска едно или друго съотношение на заплати към пенсии!!!
25
2
 
9
 
! Отговори
селянин преди 13 години
до 13 Има ги по 150евро даже и с парно включено много сте ми интерсни Софиянците мислите се за много умни и всичко знаете ,но сте много в грешка смешни сте!И тая думичка селянин много я обичате може би защото 90% от вас са със селски корен!
24
4
 
17
 
! Отговори
Чичо от село преди 13 години
"КНСБ опъва палатки пред НС". КНСБ да опъва нещо? Абсурд... Нито КНСБ, нито "Подкрепа, са в състояние да опънак каквото и да е... Те могат само да цоцат... От държавата и от членската си маса...
23
3
 
10
 
! Отговори
Киро преди 13 години
КНСБ и Подкрепа отдавна са се превърнали в пенсионерски организации и защитават интересите на пенсионерите. Естествено за сметка на работещите. Никой работещ повече не трябва да има доверие в тези т.нар. синдикати. Защото те дефакто искат увеличаване на пенсионните вноски, което директно намаля разполагаемите доходи на работещите. Сметката е безкрайно проста - за да се даде повече на пенсионерите трябва да се вземе от работещите. Няма такава магия, която да даде без да вземе преди това!!!
22
1
 
8
 
! Отговори
Ниджа преди 13 години
Злия гений вика базата. Ало Желязко обади се!
21
2
 
4
 
! Отговори
Желязко Христов преди 13 години
Здравейте, аз съм Желязко Христов поправям се за малката грешка
20
1
 
2
 
! Отговори
Геро преди 13 години
да го точа ли за 16 или да го вадя оня кожения
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лелеееее, тука е пълно с ***!Къф Тренчев ви патил бе, еййййй?Това е КНСБ!Желязко, Желязко Христов споменавайте!
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Другари слезте сред работниците и съберете данни колко пари получават хората ,на колко ги осигуряват и по колко часа работят .Ако изкарате на светло заплати и осигуровки и няма да иманужда от реформа.
17
3
 
18
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Защо се шегувате с тези работи ? Замисляте ли се за какво плащате осигуровки ? Да не би да натрупате този стаж за пенсия ? Просто събирате пари за Тотю и *** около него,която ще работи и с памперси,но има бонуси и ще се натискат.Така,че който има възможност да помогне,в противен случай само ще си спомняте с носалгия за кебапчета.
16
1
 
7
 
! Отговори
до бат'Панчо преди 13 години
аз предлагам да опънем всички, тъй и тъй ще бия пътя, моята кола на бензин върви...
15
2
 
17
 
! Отговори
Любопитно преди 13 години
Няма пари за здраве, няма пари за заплати, но купуваме турски изтребители втора употреба? Понеже всичко в държавата е наред, остана само малко стари самолети да напазаруваме. С това се похвали военният министър Аню Ангелов. Симеон Дянков сигурно се е направил, че не го е чул. Или ако го е чул, явно не е разбрал за какво става въпрос. Въпросните самолети са F-16, турско производство, и според информация на вестник Супер 19 те са абсолютно ненужни поради недостиг на гориво за полети в нашата войска! Почти перфектно след глупавите турски сериали ни липсват само ненужните самолети, които турската армия отдавна е изхвърлила от употреба.Цената на един нов изтребител е около 15 милиона долара. F-16 са познати още и като Боен сокол, естествено продължение на тежкия F-15, популярен като Орел. И двата модела са били на въоръжение в Щатите през далечната 1974 година. Някои от модификациите на F-16 се произвеждат по лиценз в Турция в заводите TAI.Не зная колко ще струват ефовете на старо, но подозирам, че издръжката им ще е много по-скъпа. А и в крайна сметка нямаме ли приоритети? Толкова ли е важно да се купуват тези самолети сега? Ами авариите? Ами ако стане нещо във въздуха? Никой ли не мисли за тези неща, или за Бойковите министри продължава да е важно да отчитат дейност, но какви последствия ще има стореното от тях не е от значение Заедно с нас в сделката със счупените турски самолети е щяла да се набърка и Румъния, но специалистите от северната ни съседка се отказали навреме парите щели да използват за нещо по-рационалноЗакупуването на нови изтребители е наложително, защото в края на следващата година МиГ-21 няма да са вече на въоръжение. Цената за поддръжката на МиГ-29 пък е много висока, продължава да се обяснява военният министър.Но, мишката си има опашка, както е казал народът. Съмнителните проектосделки на военното министерство ще напълнят нечии джобове. И защо не? В крайна сметка схемата с комисионните е била работеща още преди герберите да дойдат на власт.Интересното в случая е, че министър Ангелов само се изказва, но де факто сделката се движи от друг. Според информация на Супер 19 бивша асистентка на бившия външен министър Соломон Паси работела усърдно по самолетната сделка. Тя се казва Августина Цветкова и е заедно със скандалния кадър на НДСВ още от времето на Атлантическия клуб. Царствената Августина била на почит още от времето на Тройната коалиция, а всички помним, че там са царе на комисионните, особено пък по военни проекти. Можем само да гадаем за каква сума става въпрос.
14
3
 
6
 
! Отговори
до Емо преди 13 години
Емо, аз давам в Париж за 20 ойро, но квартирата е на 21 етаж без една стена...хох хох хо
13
1
 
8
 
! Отговори
Панчо преди 13 години
Ще има, ще има... имаме много НЕДОВОЛНИ синдикалистки! ти само ела, щото стачка и сватба се прави с хора!
12
4
 
6
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Абе селянин ама как си си избрал името успешно!!! къде ги тия квартири за по 150Е ???? в някое селце ли??? или като 10 души си вземат едно 2-стаен апартамент и се набият вътре всички??? аман от смешници!!
11
1
 
8
 
! Отговори
Генчо преди 13 години
а нещо друго за опъване ще има ли...?
10
0
 
6
 
! Отговори
Мадурасляков преди 13 години
Аз небръснат мога ли да дойда?
9
2
 
8
 
! Отговори
Жеко преди 13 години
Аз идвам само ако ми подарят резервен блок за мотора на Шкодата ми. Тренчев знам те че криеш такъв в мазето на КНСБ от татово време.