Пък бл. 20 в Ямбол се превръща в немски хипермаркет?

ДРОМ вини кмета на града в частен инвеститорски интерес
21 сеп 2010 12:38,
279
Пък бл. 20 в Ямбол се превръща в немски хипермаркет?
Бл. 20 Снимка: Каньо Канев

Кметът на Ямбол Георги Славов има частен интерес от събарянето на станалия печално известен бл. 20. На мястото на съборената постройка ще изникне хипермаркет на известна немска хранителна верига.

За това алармира лидерът на политическа партия ДРОМ Илия Илиев.

Формацията му ще сезира Европейската комисия и ще изпрати жалба в съда в Страсбург за нарушаване правата на ромите и накърняване на човешкото достойнство.

Илиев обвини кмета на Ямбол, че е изгонил и оставил на улицата стотици жени, деца, инвалиди от собствените им жилища. 

В момента на палатков лагер около блока са над 100 семейства, сред които имало бебета на пет и 40 дни, както и мъж с над 95% инвалидност. Те живеели в катастрофални жилищни условия.

"Действията на кмета са безотговорни, агресивни и необмислени, защото той няма право да иска събарянето на блока", коментира лидерът на ДРОМ.

Той посочи, че във въпросния блок живеят 53-ма собственици на жилища, а останалите са пребивавали там въз основа на настанителни заповеди.

Илиев отново обвини кмета на Ямбол в лъжа, че в блок 20 живеели и много пришълци. Той показа 170 копия на лични карти на роми с адресна регистрация в този блок.

По думите му на 10.05.2010 г. Георги Славов е издал заповед за техническо обследване на въпросния блок. След направената експертиза се посочва, че постройката се нуждаела от сериозен ремонт, а не от събаряне. Било посочено дори, че самата конструкция на блока била много стабилна.

"Заради частни, лични интереси кметът предприе тези действия", коментира Илиев. Той бе подкрепен и от общинските съветници Каньо Канев и Николай Ганев, които съобщиха, че на въпросното място ще изникне хипермаркет.

Общинарите са поискали да бъде направена независима експертиза за състоянието на блока, но кметът много бързо бил пристъпил към събарянето му.

Общинските съветници обвиниха и полицията, която стояла безучастно и не предприела действия за опазването на реда при рушенето на блока.

"Такова нещо нито в Кербала, нито след земетресението в Хаити съм виждал. Хората с деца на ръце си изнасяха багажа и панелите падаха в краката им", описа ситуацията Каньо Канев.

Те отново напомниха, че срещу кмета на Ямбол се водят шест досъдебни производства и дело за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Още по темата
16 сеп 2010 20:00
278

Общинските съветници поискаха той незабавно да подаде оставка или да бъде стартирана процедура за неговото отстраняване.

По информация на общинските съветници в момента нямало и яснота къде ще бъдат настанени бедстващите роми. Максимум 50 семейства можели да отидат в бившата клиника „Хипократ“ в града.

Лидерът на ДРОМ нарече "глупости" подписката на хората от околните на Ямбол села, които се обявиха против заселването на останалите без дом роми.

"На тези, които не им харесва ромите да живеят там, да отиват в Швейцария и Германия", категоричен беше Илия Илиев.

Освен от европейските институции партията ще потърси съдействие и от българските институции за решаването на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още по темата: кмет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 4 години
Само в страни като Индия и Пакистан им е мястото, Анонимен 249. Те са си оттам! Що да не се върнат "у дома"??
263
0
 
2
 
! Отговори
Maloumnici преди 13 години
Teq mangovci da sa misleli kato sa im dali bloka...te go razglobiha kato konstruktor LEGO.
262
0
 
4
 
! Отговори
Д преди 13 години
МНОГО СА ИЗДРЪЖЛИВИ ПАНЕЛКИТЕ ,ЩОМ ТЕЗИ *** СА ИСТРАЕЛИ ПРИ ТОВА КЪРТЕНЕ БРАВО
261
0
 
2
 
! Отговори
Павел преди 13 години
До: Петя Шекерлетова, журналистката, написала статията - ПЪРВО проверявайте фактите, ПОСЛЕ си пишете "сензациите". Особено ако нямате нищо общо с града и лицата, за които става дума! Защото това са пълни измислици! Дори ако съм на мястото на кмета Славов - веднага завеждам дело в съда за клевета, и определено ще го спечеля!!!
260
0
 
3
 
! Отговори
ИСКРЕН преди 13 години
ЖУРНАЛИСТИТЕ СА ПО-ГОЛЕМИ *** ОТ ***, И ПО НЕОБРАЗОВАНИ. ПИШАТ ГЛУПОСТИ, НЕПРОВЕРЕНИ ФАКТИ, ИЗМИСЛЕНИ ИСТОРИИ ЗА ДА МОЖЕ ХОРАТА ДА КУПУВАТ СКАПАНАТА И ЛЪЖЛИВА ПРЕСА. ВСИЧКО Е БИЗНЕС.
259
0
 
1
 
! Отговори
НЕПОКИС преди 13 години
ВСИЧКИ ЗАГУНДЖИИ ЛЪЖАТ. БЯХА УЖ САМОСТАНЕНИ, ПОСЛЕ НАСТАНЕНИ С НАСТАНИТЕЛНИ ЗАПОВЕДИ, СЕГА ПЪК СОБСТВЕНИЦИ. ХАХАХАХАА. КАЖЕТЕ КАК КМЕТА ЩЕ РАЗПОРЕДИ ДА СЕ СЪБОРИ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ И КАК АКО СА НАСТАНЕНИ ПО НАДЛЕЖНИЯ РЕД НЯМА ДА БЪДАТ ПРЕНАСТАНЕНИ В ДРУГИ ЖИЛИЩА. ДОЛНИ ЛЪЖЦИ
258
0
 
3
 
! Отговори
ЦЕЦУНЧО преди 13 години
седи кмето на ямбол пред блок20 много кахърен и мисли. минава оттам един чукча -екскурзиант по морето и го пита кво става ,що е кахърен,не знам къде да ги настаня -отговаря кмета.чукчата казва ,че една дума ще оправи нещата ,обаче трябва да му свири кмета ,няма как съгласил се ,свирил,що свирил и питал чукчата коя е думата .И ЧУКЧАТА МУ КАЗАЛ -КАМЕРА ТРЕБЕ ,ГАЗОВА КАМЕРА
257
0
 
5
 
! Отговори
Мръсни хъхряци преди 13 години
В момента на палатков лагер около блока са над 100 семейства, сред които имало бебета на пет и 40 дни, както и мъж с над 95% инвалидност. Те живеели в катастрофални жилищни условия.Преместих си го от единият крачол в другия!
256
0
 
5
 
! Отговори
Holland преди 13 години
BRAVO HORA. EDINODUSHNA SUM S MNOGO OT VAS.
255
0
 
19
 
! Отговори
Ямболец преди 13 години
Браво на кмета Г. Славов, че не се огъна пред платените клакьори в бощинския съвет и ***. Най-после един кмет на Ямбол да не се поколебае и да поеме отговорноста и да разруши този блок станал лоша емблема за града. Според мен вместо да го хулят общинските съветници е по-добре да му дадат награда за гражданска доблест. Защото както се очертава след събарянето на бл.20 *** в Ямбол ще са с 1/4 по-малко.
254
0
 
10
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Хайде избийте ги тия *** и не ме занимавайте повече с тоя ш.и.б.а.н блок 20!
253
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде сега и в СОФИЯ така по примера на ЯМБОЛСКИЯ КМЕТ
252
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Илиев обвини кмета на Ямбол, че е изгонил и оставил на улицата стотици жени, деца, инвалиди от собствените им жилища"-аз ли бъркам или жилищата бяха на общината и предоставени на *** да живеят там?!Навсякъде в договорите за наем пише че ако не поддържаш собствеността изхвърчаш на улицата!Като стана инцидента с момиченцето се разпищяха че сградата е опасна,сега пък оставали на улицата-*** освен да изнудва,краде и тероризира друго не може!Не им трябват човешки права а 2 автобуса барети!
251
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък си мисля че трябва на този Илия Илиев да му проверят всичките доходи,имоти,бизнес интереси и политически интереси....сигурен съм че ще има доста интересни неща за медиите!Да не говорим че ДРОМ отдавна трябваше да е разтурена най-малкото заради няколкото антиконституционни подстрекавания(дори за ромски бунт)!Така че този *** да не реве много,щото на мен или на някой мой приятел не са ни дали общинско жилище,а на *** цял блок им дадоха!А това че го *** си е техен проблем!!!
250
0
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
1. немски хипермаркет от веригата "лидъл" ще се строи в ямбол но теренът е вече закупен и е на 5 км от този на 20-ти блок ---- явно е спекулация2. тези киито имаха документ за собственост, 54 семейства, защото има такива и защото законът трябва да се спазва , бяха обезщетени със общински.....фактите все пак трябва да се казват от господата журналисти а не само да търсят отвсяка ситуация скандал
249
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А що пък да не изпратим *** в Швейцария или Германия, а? Тоя Илиев голям хуманист се извъди?!
248
0
 
19
 
! Отговори
Върху всяко гето Мол преди 13 години
Терените под всички незаконни гета трябва да се продадат на частници с пари и интерес за стореж там. Много бързо частното лице ще разреши ситуацията, която държавата е отлагала с години. Иначе ромите ще продължават да си правят 'къщи' пред прозорците ни без да им пука и без да питат никого.
247
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova s adresnata registraciq e malko stranno 6toto az li4no sym q smenql nqkolko pyti i se okazva 4e bez problemi moga da si napi6a adres i na lunata inikoi ni6to nqma da mi kaje . taka 4e da ne mi ilizat s nomerata 170 li4ni karti s adresna registraciq i t.n.
246
1
 
5
 
! Отговори
кочо преди 13 години
КОЛКО РОМИ ИМАТ ДОКУМЕНТИ ЗА СОБСТВЕНОСТ ВЪВ БЛОК 20 В ЯМБОЛ ,а журналистите дайте информация да видим дали си заслужава да се занимаваме с тях
245
1
 
10
 
! Отговори
Мария преди 13 години
Никоя държава в света не е успяла да си интегрира ромите ,каквито и напъни да е правила. Един ***, за да се интегрира, трябва да се подхване още от пелените. После се оциганява тотално и няма оправяне. То е все едно да искаш да изправиш искривено дърво.