Цветанов любимец на българите, Дянков най-ненавиждан

Средната оценка на правителството се е повишила до 3,40, сочи проучване
Обновена: 10 окт 2010 19:36 | 10 окт 2010 19:35, Красимир Ангелов
425
Цветанов любимец на българите, Дянков най-ненавиждан
Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов остава любимия министър на българите, сочи социологическо проучване на  "Алфа рисърч".

Вицепремиерът събира 44.3% доверие срещу 6.8% негативност сред гражданите.

С най-значимо положително развитие се откроява рейтингът на министър Росен Плевнелиев – 21.1% одобрение.
Въпреки това средната оценка на дейността на правителството остава ниска -  3.40.

С въвеждането на стандарта "Стара планина" сериозно се е повишил и рейтинга на земеделския министър Мирослав Найденов.

В дъното на таблицата с най-голямо неодобрение са бившият вече здравен министър Анна-Мария Борисова и финансовият министър Симеон Дянков.

Като цяло ГЕРБ продължава да е лидер в електоралните предпочитания на гласоподавателите, въпреки че се регистрира устойчива тенденция към намаляване на подкрепата към партията.

Увеличава се процентът и на хората, които са заявили, че няма да гласуват – 40.9% през октомври срещу 39.3% през юни.

Бъдещ политически проект, подкрепен от президента Георги Първанов е смятан за добра алтернатива на ГЕРБ от едва 33% от анкетираните.

47% от гражданите са категорични, че не биха подкрепили издигнат/подкрепен от президента Първанов кандидат за президент. На този етап обаче държавният глава се ползва с по-високо доверие от БСП и Сергей Станишев.

Въпреки регистрирането на слабо стабилизиране на българската икономика, 32% от заетите смятат, че ситуацията в техните фирми се влошава, показва още проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
2
 
14
 
! Отговори
ти преди 13 години
Статистика- стъкмистика. Зависи каква е базата за сравнение.
335
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой ги пише тези заглавия?Поне да бяха погледнали данните и пресрелийза на Алфа рисърч.Боко, Боко е любимецът. А Цецко е дръпнал назад.И не е толкова важно какво става точно с министерските рейтинги, а че 73% смятат, че на кризата края и оправията не се вижда. О тези са се увеличили за последните три месеца с около 20%.
334
1
 
11
 
! Отговори
an преди 13 години
MUTRESTANIQ E DARJAVATA NA ABSURDITE. 21 GODINI V MUTRESTANIQ SE IZREDIHA NA VLAST, SAMO OLIGOFRENI. NITO EDNO PRAVITELSTVO, NE NAPRAVI NI6TO SNOSNO ZA MUTRESTANIQ. VSI4KI KOITO SA I BQHA NA VLAST, SI ZA6TITAVAHA, I ZA6TITAVAT, SVOITE INTERESI. ZA 21 GODINI BEZVLASTIE I ANARHIQ, TAKA NARE4ENATA DARJAVA MUTRESTANIQ, SE RASPADNA PO VSI4KI PARAGRAFI.,NAVSQKADE CARI BEZZAKONIE, KORUPCIQ, I ANARHIQ. A ZA KAPAK NA VSI4KO I POLICEI6TINA. NA SLEDVA6TITE IZBORI, SI IZBERETE O6TE PO GOLQMA TIKVA.
333
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 13 години
"Алфа рисърч" могат да си набутат това 'изследване' там където слънце не огрява...
332
0
 
12
 
! Отговори
човек преди 13 години
пример - фирма задава изследване с въпрос : колко българи могат да работят с компютър ? в зависимост от желания резултат отивате в унсс и имате 99 % отговор могат , или отивате в с.някое си и имате 89 % не могат . но , за да впрегнеш и социолозите в повишаване на рейтинга , много си го закъсал , и дори си осъзнал непопулярността си .
331
2
 
18
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Картината, която рисуват данните, е на ПЪЛЕН ИДИОТИЗЪМ НА БЪЛГАРИТЕ. Ясно е, че българинът е скаран с мисленето, изобщо не се интересува от оправяне на държавата си-***, само гледа да открадне и смята, че най-много ще може да краде при управляващите го червени, затова си ги харесва. Въпросът е само - за кои червени да гласува. Или пък, изобщо да не гласува (всеки 4 от 10 ***). А после, като ни заограбват "новите" червени - говедата псуват. Всички псуват, на пак за тях гласуват.
330
2
 
15
 
! Отговори
Х преди 13 години
Изследванията си са в ред. Вместо да говорите за качествата на ББ, ЦЦ и Сие, по-добре се замислете за качествата на българския народ, коъто харесва такива персони. Скумрия не живее в язовир "Искър", нито пък мряна в Черно море. Така че, каквото повикало, такова се обадило. Е, сега, радвайте им се. Ние сме народ с много качества и два пъти повече недостатъци. Изборът на ръководен елит не е сред добрите ни страни. Елементарни сме в това отношение. Лесно се лъжем и разбира се ни лъжат. Това е!
329
1
 
19
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
На дянкОВ каквато му е "пицата" такъв му е и рейтингът.
328
1
 
17
 
! Отговори
stef преди 13 години
как не ги е срам да лъжат толкова нагло,на кой е любимец тозаи шофьор на военни камиони.а този саит ме отчайва все повече
327
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветанов любимец на българите - Това виц ли е , пропаганда ли...На мен не ми е любимец.
326
1
 
12
 
! Отговори
ххх преди 13 години
А и плюс това, защо не кажат тия проценти от колко хора са направени като бройка жител???? 44.7% от 100 от 1000 от колко души????
325
4
 
24
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Пълни инсинуации, къде са тея разултати???? КЪДЕ ПО-ТОЧНО са правени??? как са правени??? Всичко е една дива измама, за да може българите да си кажат, ето ще гласувам пак за Боко и ГЕРБ ;). Много ми е интересно тия агенцийки като АЛФА РИСЪРЧ, как по-точно си правят томболките ;)
324
3
 
12
 
! Отговори
фотограф преди 13 години
Много хубава снимка. Двама бъдещи бивши министри!
323
2
 
19
 
! Отговори
55,7 процента преди 13 години
След като 44,3 процента, явно объркани българи, са за Цуци, следователно 55,7 процента здравомислещи българи са срещу него!
322
1
 
15
 
! Отговори
7 преди 13 години
Дянков е мисионер в последния смисъл лице натоварено с тайни политически задачи. Какви са тези тайни задачи и кои го е натоварил с тях?В случая той изпълнява и политическа мисия. Нещо повече, той прави опит да се трансформира във високопоставен политик.
321
3
 
19
 
! Отговори
Опа преди 13 години
Симеон Дянков е може би най-голямото недоразумение в родната ни политика, съпоставимо единствено с онзи сладур Ники Василев. Неадекватен, та чак професионално досаден!
320
10
 
4
 
! Отговори
знаем се преди 13 години
Като си помисля кой дърпа конците на общественото мнение значи Дянков е ненавиждан от доносници,мафиоти мошеници и всички ония,които закопаха България.Бог да пази родината от подобни мразещи,които гледат само собствения си джоб.
319
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Пилците се броят на есен"Есента дойде НО ГЕРБ още брои и се оправдава със стари пилци. Интересно ми е как ли е зададена анкетата .....?
318
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Дянков най-ненавиждан"Не, Дянков е мразен от всички, с изключения на тези, които го изпратиха да разруши България.
317
12
 
9
 
! Отговори
затова сме на това п преди 13 години
Затова сме си на това положение. Щом харесваме повече/ или най-много/ полицай с мозък на ченге и обноски на недовършил гимназист, а не човек който е един от най-подготвените кадри на Световната банка - признат сред първите 100 икономиста на света. Никога няма да се оправим...................