Полет над гъзарско гнездо

Въздушната акция на НАП продължава по Черноморието
Обновена: 12 окт 2010 07:16 | 12 окт 2010 07:16,
163
Полет над гъзарско гнездо
Снимка: Булфото

Във вторник и сряда НАП, съвместно с Авиоотряд 28, ще направи видеозаписи от въздуха на луксозни имоти по Черноморието.

До момента набелязаните за проверки имоти от НАП в София, Пловдив, околностите на двата града, както и къщите около язовир Ивайловград, са над 200. Само на 30 от тях е изяснена собствеността. 

НАП ще извърши проверка на фирмите или гражданите, които притежават имотите, след като бъдат открити техните собственици, посочват от агенцията.

По първоначални данни на НАП в над 70 процента от случаите най-скъпите имоти в страната са собственост на фирми, а не на физически лица. Това е така, за да могат всички разходи за построяването и текущата им поддръжка, включително режийните разноски, да бъдат за сметка на корпоративните печалби.

Повечето фирми са ползвали ДДС кредит при строителството на имотите, който ще трябва да върнат в бюджета, ако се докаже, че къщите се използват за жилищни нужди, а не за фирмени цели. 

Друга група нарушения, които подозират данъчните, е несъответствие на имуществото с официално обявените доходи на физическите лица. 

По предварителни данни на НАП има формални собственици на луксозни къщи, чиито официални доходи са в размер на минималния осигурителен доход. 

Още по темата

Съществуват и множество луксозни имоти, които се използват, но нямат валидно разрешение за ползване и изобщо не са декларирани пред общината. 

Освен преките ползи за фиска от укрити ДДС, данък печалба и подоходни данъци, виждам и огромен потенциал за общинските бюджети, защото голяма част от тези имоти не са декларирани в общините, посочва изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Време е да ограничим превърналото се в национален спорт в последните 20  години масово укриване на данъци, добавя той.   

Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до осем години за укриване на данъци в особено големи размери и конфискация на част или цялото имущество, включително на луксозните имоти, ако вината на собствениците се докаже в съда, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
2
 
! Отговори
Чорбаджията! преди 13 години
Искам да изкажа възмущението си, че ме следят като...като някакъв средностатистически българин.Толкова години не съм пестял от заплатата си (280 лева преди осигуровки), че да се държат с мен като нормален гражданин!Аз имам права и къщата ми за 5милиона лева е построена чрез честен труд...на други хора.Аман от простаци днес НАП утре топлофикация ще дойде да си прибере дълговете...
160
0
 
2
 
! Отговори
Били преди 13 години
Също като "Полет над кукувиче гнездо"-нормалните са в лудницата България,а откачените-във "Вилите на ВЕСЕЛБАТА"!!!ЛУДИЯТ БИЛИ е новият месия!Нещастна държавичка,Българска....оставена на Кънда в гъ...за на ненормалните си управници!Сигурен съм,че 80% няма да разтълкуват това заглавие!Уви!!!!!
159
0
 
2
 
! Отговори
Viktor преди 13 години
Толкоз ли не могат да припарят инспектори?Добре поне, че няма свален въртолет от частното ПВО на нечий покрив.
158
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая пък Емилия Масларова акъл няма! Кой е тоя *** които си строи нещо около стара гъзора? В тая смрад, мръсотия и селяния? Толкова и е акъла и на нея.
157
0
 
2
 
! Отговори
Stanislav преди 13 години
Napulno sum suglasen - rabotia o6te otkak sam zavur6il. Ve4e blizo 7 godini v edna 4ugda firma, koiato po neznaini pri4ini osiguriava vsi4ki svoi 400 rabotnici v bulgaria vurhu pulnata zaplata. Niaklko hilaidi leva samo za moia smetka,o6te tokova za rabotodatelia x 400. I za nagrada pak ni uveli4avat osigurovkite, vmesto da suberat ot tezi, koito se skatavat.A niakoi s palati i skupi koli imat oficialen dohod 5 puti po-maluk ot moia. 6te6e dage da e sme6no,ako ne be6e tugno...
156
5
 
3
 
! Отговори
Яне преди 13 години
Ако бяхме нормална държава на този хеликоптер щяха да му пуснат една Земя Въздух !!!!!!! После ще минат 2 години докато купят нов....................
155
2
 
16
 
! Отговори
ANTI преди 13 години
Бившата социална министърка Емилия Масларова, също се уредила със сарай. Не става въпрос за луксозния й дом в тузарския квартал на столицата Бояна, а за имение, което се намира близо до Стара Загора. След като министър Дянков наскоро оповести, че двата луксозни хотелски комплекса в местността Баните, недалеч от града на липите, са строени с крадени пари, държавата започва процедура по отнемането им. Има множество доказателства, че капитали от европейски програми са инвестирани в построяването на недвижимостите. Освен огромните хотелски комплекси, Масларова се сдобила и със сарай, пак в същата местност. Имението й е много скромно само 1500 кв.м. Пазарната цена на това нейно имение възлиза на повече от милион и половина лева. Хора, които работят в сарая, се кълнат, че сградата се ползва само от червената дама и нейното семейство. А иначе по документи имотът се води на съвсем друго име типична практика на всички, които въртят нечисти пари и далавери.
154
0
 
3
 
! Отговори
бате преди 13 години
Какво да правим като ум малко а лакомия много.
153
0
 
22
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е преди 13 години
Крайно време е ние които плащаме данъци да бъдем обявени като Малцинство.И официално да се казваме РОБИ.
152
2
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 13 години
Браво на ББ. Само това дето свърши е достатъчно за да се види ползата от преврата през 89-та. Желания капитализъм дойде, не сме еднакво бедни има вече и при нас БОГАТИ.Ако не ви харесва, нов 9-ти септември и....Равенство, братство, свобода (Liberte, egalite, fraternrte).
151
1
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 13 години
ОТ НАЗНАЧЕНИ КАПИТАЛИСТИ, КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА? Така назначиха партийните секретари през 44-та, но те от страна на дървеното рало вкараха БГ в атомния век. БЕДНИ, НЕЩАСТНИ ИДЕАЛИСТИ. Техните деца вкраха вълците в кошарата и оплюскаха овцете до крак. Сега питат защо няма мляко.
150
0
 
3
 
! Отговори
Cat преди 13 години
Човече, много си прав! Ако можех, 20 плюса щях да ти пиша!
149
1
 
32
 
! Отговори
BBB преди 13 години
Разберете го най-после - българите се самоунищожаваме заради нашата злоба, завист, предателство, егоизъм и мизерии. Това е, ако народа ни беше единен, сега всички щяха да живеят нормално, без излишни нерви и глупости да търпи мутри и пвсевдополитици. Ние си го правим, ние ще си го сърбаме. Всеки който излиза извън България казва - не ме страх от нищо друго, освен от българите и това българин на бъгарин
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Филан комшията)
147
2
 
3
 
! Отговори
bati преди 13 години
tapata darjava, bati tapia narod s naitapite milioneri v SVETA
146
1
 
3
 
! Отговори
milioner v zeleno преди 13 години
bratq milioneri slagaite mrejite otgore taka nemogat da snimat na6ite palati...ha ha..
145
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако ще ги хващаме паралиите, защо разгласиха в кои области ЩЕ се правят проверки , а не ги направиха тайно както би трябвало? Е как защо, време е да разберат, че е дошло време да плащат отново :)
144
0
 
3
 
! Отговори
СС преди 13 години
Един летателен час струва 240 лв. с ДДС
143
1
 
24
 
! Отговори
бг преди 13 години
Нямам думи направо. Не може ние тука да тънеме в мизерия (един свестен път няма, един тротоар като хората, за справка виж. Белград напр.), а тия мизерници от общини, партиики и паланки да са се ояждали с подкупи. Колко разрешитлни трябва да мине една къща/строеж преди да се почне да се строи?А в същото време здравеопазване, инфраструктура, образование са на ниво африканска държава от по бедните...НИе не осъзнаваме колко сме зле бе хора
142
0
 
3
 
! Отговори
Мъдовски преди 13 години
Ако младо и кръшно гадже е завело общинаря да се увери за каква порутена колибка става дума и около 2 часа аргументирано го е убеждавала, че това което той вижда не е това , а е онова което тя вижда.