Борисов реже глави заради тузарските имоти

Освобождават шефовете на ДНСК и митница Свиленград
Обновена: 13 окт 2010 15:36 | 13 окт 2010 13:40,
225
Борисов реже глави заради тузарските имоти
Снимка: БГНЕС

Началникът на свиленградската митница Стефан Марашев и на местната Дирекцията за национален строителен контрол инж. Иван Симидчиев ще бъдат освободени от длъжност, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата ще бъдат отстранени по искане на премиера Бойко Борисов.

Промените се предприемат във връзка с допускане на незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир "Ивайловград", неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие.

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селище, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставре Димитрово.

Точно на това място шефът на свиленградската митница Стефан Марашев има вила. Той успя да узакони строежа си малко след акцията на НАП.

„Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна“, оправда се той преди дни.

Марашев бил представил необходимите документи и обектът вече имал акт за узаконяване, а обектът бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба.

Още по темата

През 2008 г. Марашев беше уволнен от същия пост заради това, че неправомерно е възстановил акциз на стойност 10 млн. лв. и по този начин е превишил правата си. Две години по-късно съдът го възстанови на работа.

След въздушната акция на НАП премиерът Бойко Борисов се закани, че всички палати на брега на язовир "Ивайловград" ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата.

Междувременно стана ясно, че ще бъде сформирана група между МОСВ и МРРБ за проверка за незаконни постройки на 50 големи язовира в страната, съобщи министър Росен Плевнелиев.

Ще бъдат издадени заповеди за премахването на 45-те незаконни постройки край Ивайловград, съобщи още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: язовир Ивайловград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
24
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Ееех изпуснахме тлъстите службици ...Но пък накраденото никой няма да ни го пипнеДа има за внуци и пра-пра-внуци
18
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
цялата работа беше за да може Бойко да смени кадрите на митницата със свои хорасега краденето се прехвърля към ГЕРБ и партийните каси
17
0
 
25
 
! Отговори
.neutralen. преди 13 години
Браво на Борисов,дано мерките да не са само уволнение.Въпроса е ,че Държавата ако беше Държава,само като се спомене,че е строено без разрешително и то в такава зона,праща жандармерията,багери,проверява се има ли хора вътре във вилите,като ги изпразнят,МИНАВАТ БАГЕРИТЕ. и с проблема се свършва,остава затвор за виновните.за съжаление ДЪРЖАВАТА НЕ Е ДЪРЖАВА В БГ :)
16
0
 
31
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
За да продължа да яхам вълната да питам:какво стана с МУРГИНА????????
15
1
 
19
 
! Отговори
Обама Бин Ладен преди 13 години
През 2008 г. Марашев беше уволнен от същия пост заради това, че неправомерно е възстановил акциз на стойност 10 млн. лв. и по този начин е превишил правата си. Две години по-късно съдът го възстанови на работа....Е сега пак така ще стане! След две години съдът пак ще го възстанови на работа, защото както и в самата статия пише, имота му е ВЕЧЕ ЗАКОНЕН! Така че, да не се занимават с простотии, ами разните му Кушлевци и други лапачи да го разследват, от къде са му дохадите за "законния" имот!
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде бе голяма работа сте няма що. Само лъжеш народа бойко бойко. Що не си ходиш. Пиарките добре се опитват да ти правят реклама ама майвинаги обратното се получава. Да не стане накрая разпрат на кръст от народа
13
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo boiko ti si pi4
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
haha, pak poredniq kior fishek, a s imotite kakvo shte stane??? Boli go fara onq, che shte go uvolnqt.. Bokluci
11
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох как ме впечатли бе борисов как ме впечатли. Лъжец все едно незнаем за какво става дума. И сега от незаконни всички ще се окажат законни къщи. Само предварително си правиш пиар ама малко не става след това се разбира истината. Лъжец цялото ти правителство сте лъжци
10
1
 
3
 
! Отговори
Тузар преди 13 години
2 то и гроздето било кисело нали знаеш....
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами Петър Диков?Ами бившият (последните 4 години) кмет на София?И само уволнение?Що не ги накажат още и да кажат 100 пъти "Отче наш", та да видят те!:)
8
2
 
8
 
! Отговори
Жепеец преди 13 години
Няма по-голям кич от БДЖ-то. Името на зам.министъра на транспорта Кичев е доказателство за това. Вчера се закани че Държавата няма да спазва закона за железниците. Защо Бойко иска другите да спазват закона?
7
29
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Борисов какво ни заблуждаваш само и вие подмазвачи журналисти да не мислите че пасем трева. Режел глави че той лесно го прави щото иска да ги смени и да сложи негови хора и затова цяла въздушна акция направи. Все едно като отвориш гугъл няма да видиш кой какви имоти има в българия. *** Борисов *** не мисли че и хората са ***
6
19
 
39
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Браво Бойко ние сме с теб
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вие ако си мислите,че тея собственици плащат ток и вода.... хаххаПОнеже къщите не се водят никъде следователно няма и партида.Загубите на НЕК и ВИК се поемат от останалите нас.
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ ПИПАЙТЕ ЧОВЕКА ТОЙ ДРУГА РАБОТА НЕМОЖЕ ДА РАБОТИ ,КАКВО ЩЕ ПРАВИ,НЕ САМО ЧЕ Я УЗАКОНИ АМИ ГО ПИТАЙТЕ С КАКВИ ПАРИ НАПРАВИ ПАЛАТА , ИВСИЧКИ ДРУГИ ,СЕГА СЕ КРИЯТ КАТО МИШОЦИ , ТЕЗИ ХОРА ИМАТ ТОЛКОВА РАРИ КОЛКОТО В ДЪРЖАВТАТА ХАЗНА НЯМА
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами затворче нещо...?
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снимката е лют КИЧ. Кофти пейзаж !!!Успех на Бойко - с кича и пейзажа.
1
1
 
61
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Аз ако направя някакво престъпление(защото това е такова в особенно големи размери).Ще ми се изсипят на главата 2 патрулки, ще трябва да спя в районното, няма да имам пари за адвокат и един бог знае колко ще лежа.Тука някакви уволнения ала-бала.То толкоз пари има този,че това е смешно.Ами строителен надзор, ми земеделското къде са спали?!0 год откакто го има.Всички аут у в кауша по веригата с конфискакция на всичко недвижимо!!