Борисов реже глави заради тузарските имоти

Освобождават шефовете на ДНСК и митница Свиленград
Обновена: 13 окт 2010 15:36 | 13 окт 2010 13:40,
225
Борисов реже глави заради тузарските имоти
Снимка: БГНЕС

Началникът на свиленградската митница Стефан Марашев и на местната Дирекцията за национален строителен контрол инж. Иван Симидчиев ще бъдат освободени от длъжност, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата ще бъдат отстранени по искане на премиера Бойко Борисов.

Промените се предприемат във връзка с допускане на незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир "Ивайловград", неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие.

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селище, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставре Димитрово.

Точно на това място шефът на свиленградската митница Стефан Марашев има вила. Той успя да узакони строежа си малко след акцията на НАП.

„Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна“, оправда се той преди дни.

Марашев бил представил необходимите документи и обектът вече имал акт за узаконяване, а обектът бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба.

Още по темата

През 2008 г. Марашев беше уволнен от същия пост заради това, че неправомерно е възстановил акциз на стойност 10 млн. лв. и по този начин е превишил правата си. Две години по-късно съдът го възстанови на работа.

След въздушната акция на НАП премиерът Бойко Борисов се закани, че всички палати на брега на язовир "Ивайловград" ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата.

Междувременно стана ясно, че ще бъде сформирана група между МОСВ и МРРБ за проверка за незаконни постройки на 50 големи язовира в страната, съобщи министър Росен Плевнелиев.

Ще бъдат издадени заповеди за премахването на 45-те незаконни постройки край Ивайловград, съобщи още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: язовир Ивайловград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Недей събарай ами КОНФИСКУВАЙ и вкарай в затвора КРАДЦИТЕ.
158
5
 
6
 
! Отговори
Даааааааа преди 13 години
То около язовира къщите са кьорфишек-на рибари.Обаче истинските палати направени с наши пари май ще останат и собствениците им няма да влязат в панделата където им е мястото.
157
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Boiko sabariai kyshtite nali sa nezakonni?
156
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Борисов реже глави заради тузарските имоти"Това беше и целта на поръчания репортаж по НТВ. Няма лошо.....само къде оставам с впечатлението че язовир "Ивайловград" е Бевърли хилс на Балканите. Няма София, няма Варна, няма Боровиц и Пампорово, няма и Южно Черноморие. Ивайловград му е майката....е и един шеф на РДНСК и един на Митница станали леко неудобни някому.
155
1
 
6
 
! Отговори
Дрът комсомолець преди 13 години
На времето така разгромиха ТКЗС-етата,като че ли стопанските постройки ,кравите и тракторите са виновни за комунистическите простотии.
154
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко си създаде много врагове!ДАНО ГОСПОД ГО ЗАПАЗИ!КАКВОТО И ДА ПИШЕТЕ ТОЙ СИ СЛОЖИ ГЛАВАТА В ТОРБАТА !ЗА ТОВА СЕ ИСКА ДА ИМАШ КУРАЖ!НИЩО ЧЕ СИФИЛИСТИЦИТЕ ГО ПРИКАНВАТ ЗА ПОВЕЧЕ КУРАЖ !РАЗЛЕЧНО Е ДА ЛОВИШ СИФИЛИС И ДА ОБЪЩАШ ПРОТИВ СЕБЕ СИ ТОЛКОВА ВКОПАЛИ СЕ ВЪВ ВЛАСТТА И СХЕМИТЕ КРАДЦИ ЗАКРИЛЯНИ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ И ПРАВИТЕЛСТВА ДО СЕГА.
153
1
 
2
 
! Отговори
Дрът комсомолець преди 13 години
Не си ли чувал,че човекът е слязъл от дървото и,че нищо маймунско не му е чуждо и ,че "прекаления Светец и Богу не е драг" ?
152
1
 
11
 
! Отговори
No, no! преди 13 години
Ако тези имоти се узаконят, трябва символите на държавата, да се разградят с голи ръце, тухла по тухла. Като Бастилията. Как може да бъдат откраднати милиарди от общото, да продължаваш да крадеш, лъжеш, мамиш, във все по-големи размери, да докараш държавата дефакто до фалит и да узакониш престъпленията! Някои във форума май не са в час!
151
1
 
13
 
! Отговори
АМАН преди 13 години
Силните ги оплюват защото им завиждат, а слабите защото ги презират. Но никой не е толкова силен, че да може цял един ден да казва само истината в очите на хората, защото на края на деня ше го мразят всички!Добър ден господа измикяри, ББ мое да има една камара грехове и още толкова да направи, ама това дето го прави ДОСЕГА никой не го е правил.А за да важи горната сентенция требва да има такива орица каато вас нали:)?
150
3
 
6
 
! Отговори
Х преди 13 години
И след милион години, тази държава ще се обитава от наивници и нагли популисти. Ще "изгорят" максимум десетина бараки, а незаконното строителство се измерва с десетки, ако не и стотици хиляди случаи. Тая, на Вожда, ще мине, ама друг път. Първо да каже за неговите подписи под големи далавери в София. Къде ще мърда една мутра, бе хора. Че той е затънал в *** до уши. Водят го на повода. Абсолютно зависим човек. Ще се чуе един ден и за това.
149
2
 
9
 
! Отговори
Дрът комсомолець преди 13 години
Няма нужда да се събарят, а да се конфискуват и веднага да се продадът на търг с първоначална цена = на пазарната,което ще е равносилно на озаконяване,но ще си платят за гяволъка.
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очевидно си доста глуповат - че нали именно от София започна тази акция и нали именно в София бяха показани първите дворци.
147
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До червенотиквеничковчетата:Тези имоти са били там по време на управлението на вашите любимци, но никой не ги е забелязал нали? Всъщност доста от тях са именно на вашите любимци. Не е малко че поне се обърна внимание на проблема и има някаква воля за решаването му. Вместо да се радвате, продължавате да подкрепяте дебелите милионери, чийто дворци са строени именно с пари откраднати от вас - ей на това му се вика робска психика.
146
5
 
8
 
! Отговори
ринго преди 13 години
айде пак изгоряха провинциалните гелмета!А що не се захванете със софийските мушиканци бе господа управници?Или ви е страх да не заплющат флоберките .Почнете веднъж от София да ви разберем в цяла България че милеете за закона .Не че в провинцията няма нарушения ама Содом и Гомор е шопския анклав София .Там се ражда най гениалното зло за целия народ там е изметта събрана като чакали на *** .Редно е от там да се почне и да се даде пример какво ги чака другите .А покажете ни сега ако ви стиска...
145
0
 
9
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
По закон трябва да се бутнат - но това със сигурност няма да стане...
144
6
 
19
 
! Отговори
Марти преди 13 години
"Борисов реже глави заради тузарските имоти"Браво,чудесно!!!но както винаги има едно голям въпрос...Дали ще отреже собствената си глалва,след като се знае че около 70 % от незаконните къщо около София са построени през 4 години кметстване на Борисов?Интересно дали някой ще посмее да го попита...Аз не вярвам,а вие?
143
2
 
18
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Искрено се радвам на ентусиазма и оптимизма на голяма част от участниците във форума, но отсега ви казвам, че резултатът от цялата шумотевица ще е узаконяване на имотите. Както виждате, от "голямата работа" дето я направил ББ няма никой в ареста. И сега няма да има съборени къщи. Не само това, но накрая и обезщетение за нанесените морални щети ще им платят. ПП: Търся си работа, от която мога да крада милиони и за наказание само да ме уволнят.
142
1
 
9
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Да видим сега Боко има ли двоен стандарта в правораздаването. И медиите не се срамувайте проверете информацията на пост 143. Разрешението за строеж е за строежче на боковия зет Стенли. Което по своя смисъл е временно но пък си има удостоверение за въвеждане в експлотация .По кой ли член от ЗУТ се чудя :))
141
0
 
1
 
! Отговори
Fant0maS преди 13 години
е това няма как да стане !!!ако дъжавата не е стабилна
140
0
 
11
 
! Отговори
ВР преди 13 години
А тези глави боко ще отреже ли ? Диков, Калинов собствените си нарушения на ЗУТ ще признаете липред прокуратурата.А по следствено дело 170 /2009г в НСлС какво ще кажеш? А за преписка 70-00-263/2008 случаят солни пазар, Разрешение за строеж ) 425/04.07.2008г, заповед РД 09-50-1108/06.08.2008г. - с едното разрешаваш строеж с другото отказваш градоустройство за едно и също упи.А жалбите на хората глас в пустиня. Делото се води срещу неизвестен защото БОКО не дава има обвинение.