"Примоция" за всеки втори чужденец у нас

Дискусия за легализирането на проституцията
Обновена: 26 окт 2010 11:34 | 26 окт 2010 10:58,
219
"Примоция" за всеки втори чужденец у нас
Снимка: БГНЕС

У нас

Между €50 и €99 плащат чуждестранните туристи у нас за сексуслуги.

Това сочи изследване на Фондация „Риск монитор”, представено на кръгла маса по въпросите за проституцията и сексуалната експлоатация.

Според изследването всеки втори турист в България е получавал предложение за платен секс.

При почти 1/5 от анкетираните предложението за платен секс е било направено директно на улицата.

Близо половината от българите (47%) са на мнение, че проституцията не трябва да се легализира, а трябва да бъде обявена за незаконна.

Анкета

Трябва ли да се легализира проституцията?

Всеки трети обаче е на мнение, че е правилно тази дейност да бъде регламентирана със закон.

41% от българите са категорични, че най-честата причина за ширещата се проституция е бедността, а едва 8 на сто са посочили насилственото принуждаване.

В ЕС и по света

Едно момиче в страните на ЕС на месец генерира между 12 до 18 хил. евро.

Около 6-7 момичета правят на година около 1 млн. евро приходи. Тези момичета често се използват и за дейности като трафик на наркотици и на оръжие, отчитат анализаторите.

Според статистиката в Европа проституират 270 хил. момичета, а в световен мащаб – 7-8 млн., като генерираните печалби от тази дейност са около 3-4 млрд. долара.

„Платеният секс е взаимосвързан с организираната престъпност. Това е изключително доходоносен бизнес и това, което се отчита, е, че България се очертава като трета по износ на момичета за сексексплоатация“, отчете на свой ред вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му до октомври има 1326 момичета, които проституират и са локализирани около 263 публични места, където се извършват сексуслуги.

Според данните на "Риск монитор" годишно в София от проституция се генерират между 30 и 60 млн. лв. приход.

Според събраната информация на фондацията дневният оборот на един клуб, предлагащ сексуслуги, е средно около 1000 лв.

По данни на МВР в София са регистрирани 29 клуба, а пазарът на проституция е разпределен между четири основни вериги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ракията също е узаконена. Днешните деца са утрешните ракиджии. Днешните момиченца са утрешните узаконени ***. Експеримента върви.
179
1
 
6
 
! Отговори
Клакьора преди 13 години
Проституцията ако я легализирате - какво ще правите със сводниците ?
178
2
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Всеки си има право на мнение - само си отговорете на въпроса "Кой има полза от това проституцията да е извън закона?" - приятен ден...:)
177
10
 
10
 
! Отговори
НЕ на проституцията преди 13 години
Не само ,че не трябва да се легализира, а трябва час по-скоро да се криминализира!!! Както е в някой щати в САЩ. А тази горе на снимката клекналата Деси няма сутеньор, а работи за себе си от 10г. преди това сестра й работеше и сега и двете са женени за един и имат деца от него и двете!Никой не ги малтретира ,както и повечето такива просто те са някакви изродки.
176
1
 
9
 
! Отговори
Somebody преди 13 години
Тя проституцията в класическият и вид е ясна. Обаче услугата "спонсорство срещу секс" никога няма да бъде контролирана. А точно на този принцип в Бг се въртят милиони, на които никой не е в състояние да хване края, а дори да го стори, нищо не може да докаже и направи... защото всъщност там няма нищо незаконно... За съжаление...
175
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде да не спорим, че БГ е най бедния квартал на Европа ! Остави настрана жилищата, панели и имоти... на село... в пущинака. Какво се влага в образование и в култура ? Главният ресурс е образованието ! Кой има сметка децата да са невежите в ЕС ?
174
1
 
6
 
! Отговори
# преди 13 години
Ми то за това сега ни строят магистрали-всички гладни и безработни да просституираме.
173
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Винаги когато се говори за проституция ... на обикновения човек се втълпява че има принуда ... трафик ... това са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. Истината е че 99% от момичетата проституират ДОБРОВОЛНО, ако има принуда това са някакви *** (***) истории, където това им е най-малкия проблем.Проституцията трябва да се легализира, но чиковците политици никога няма да го направят, защото така им е изгодно.
172
1
 
5
 
! Отговори
Трафика на момичета преди 13 години
Така са поставени нещата тука че в БГ може да се просперира само к*рвеене и ****аслък.лесни пари и няма закони така че всички българи имат правото да проституират.При някой по неволя при други доброволно,трети си казали - ще пробвам само за малко и после край.Истината е че държавата прави хората... така отвътре им насажда да са *** по душа и не защото те са го избрали а много често и защото не са имали избор.Трафика на момичета е нещо покъртително.
171
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проституция ВИНАГИ е имало и винаги ще има, въпроса е че едни чи4ковци свързани с властта и полицията не искат да изпуснат монопола върху нея и затова я държат незаконна.
170
6
 
8
 
! Отговори
!!! преди 13 години
до 177Всяко БЪЛГАРСКО семейство в БЪЛГАРИЯ има поне едно СОБСТВЕНО жилище, както и други наследствени имоти, така че независимо от статистиката, на която вярваш тук не може да се говори за бедност такава, каквато се представя пред ЕС.Освен това, всеки български родител би продал своите имоти, за да осигури спокойно и сигурно бъдеще на ЕДНОТО си или най много на ДВЕТЕ си деца.
169
1
 
10
 
! Отговори
Български Войн преди 13 години
Защо ли вярвате на еврейските медии....казват, че България е трета по износ, но не казват кои са втори и първи?Интересна работа....пак се опитва да се създават комплекси във българина...
168
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както вървят форумните разговори между мъже в този форум (без да зачитате мнението на жените) може да узаконите и педофилията.
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 170- казваш, че допреди 20 г. в Бг е нямало проституция. Защото е била законно забранена, особено сводничеството. Мога да кажа само едно, че бг. закони в най бедната страна на ЕС са далеч от средното европ. законодателство. Това го знаят и децата. И те, децата, ще пострадат много повече отколкото ние днес мислим.
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Политическата проституция отдавна е легализирана и узаконена ,сега остава и другата и както вече сме цъфнали и ще въжем..............
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как да разбирам - легализация и озаконяване ? Има разлики моля!
164
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Легализацията на проституцията е озаконяване на негативни пороци в нацията. Но не мога да ти кажа каква е разликата между легализация и озаконяване, не съм експерт. Може би за родителите най важното е възпитание и култура за подрастващите СЕГА.Утре е късно... Умните нации мислят за поколенията, а бедните мислят само за ден да мине. Не зная дали този отговор ти допада, ако е възможно.
163
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Очевидно е че тука пишещите мислят с оная си работа и не осъзнават колко сложно е положението с проституцията и нейното легализиране. В Холандия тая работа ДА законна е ,обаче не се питате дали не може да внесат момичета там и да ги пишат за легални но да бъдат тормозени и държани насила отговорът е ДА може и се прави. Ако предположим че тая професия се узакони у нас ,а наркотиците НЕ знаете ли какви натопявания за продажба на нааркотици ще има между конкуренцията и полицията защото няма да иска да се занимава с рапорти и набедени арести кво ще прави ПАК ще взимат рушвети и ще симпатизират на определени агенции за платена любов . Конкуренцията при една легализация на платената любов ще предизвика най-голям удар и шок върху проститутките те ще са подложени на най-голям икономически натиск .Сега както ни агитират продавачките в Глобул ,Вивком и М-тел същото ще стане с проститутките -колкото повече клиенти хванат, толкова повече пари ще получават ,но дали всички ще издаржат на това темпо -едва ли? И така дами и господа проститутките ПАК ще си останат принудени да се натоварват и да работят насила повече от обикновеното време обаче няма да е вече от фическа заплаха ,а от икономическа такава .
162
3
 
8
 
! Отговори
до 168 преди 13 години
Жените са моногамни същества и предпочитат, да са с един и същи мъж.Ако много ти харесва тази професия що не земеш да се пробваш да разбереш как се чувстват жените?
161
5
 
1
 
! Отговори
AAA преди 13 години
17% of GDP is full or partly sex idustry in Bulgaria. Българските *** в чужбина по един или друг начин са предоносли над 570 000 000 лв в Родината си.В Страната колежките и колегите им са обърнали над 2 240 000 лв. Така че по много или по малко драскачите са зависими от тези парички. Курволъка е вече в кравта да българина, нека поне се легализира