"Примоция" за всеки втори чужденец у нас

Дискусия за легализирането на проституцията
Обновена: 26 окт 2010 11:34 | 26 окт 2010 10:58,
219
"Примоция" за всеки втори чужденец у нас
Снимка: БГНЕС

У нас

Между €50 и €99 плащат чуждестранните туристи у нас за сексуслуги.

Това сочи изследване на Фондация „Риск монитор”, представено на кръгла маса по въпросите за проституцията и сексуалната експлоатация.

Според изследването всеки втори турист в България е получавал предложение за платен секс.

При почти 1/5 от анкетираните предложението за платен секс е било направено директно на улицата.

Близо половината от българите (47%) са на мнение, че проституцията не трябва да се легализира, а трябва да бъде обявена за незаконна.

Анкета

Трябва ли да се легализира проституцията?

Всеки трети обаче е на мнение, че е правилно тази дейност да бъде регламентирана със закон.

41% от българите са категорични, че най-честата причина за ширещата се проституция е бедността, а едва 8 на сто са посочили насилственото принуждаване.

В ЕС и по света

Едно момиче в страните на ЕС на месец генерира между 12 до 18 хил. евро.

Около 6-7 момичета правят на година около 1 млн. евро приходи. Тези момичета често се използват и за дейности като трафик на наркотици и на оръжие, отчитат анализаторите.

Според статистиката в Европа проституират 270 хил. момичета, а в световен мащаб – 7-8 млн., като генерираните печалби от тази дейност са около 3-4 млрд. долара.

„Платеният секс е взаимосвързан с организираната престъпност. Това е изключително доходоносен бизнес и това, което се отчита, е, че България се очертава като трета по износ на момичета за сексексплоатация“, отчете на свой ред вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му до октомври има 1326 момичета, които проституират и са локализирани около 263 публични места, където се извършват сексуслуги.

Според данните на "Риск монитор" годишно в София от проституция се генерират между 30 и 60 млн. лв. приход.

Според събраната информация на фондацията дневният оборот на един клуб, предлагащ сексуслуги, е средно около 1000 лв.

По данни на МВР в София са регистрирани 29 клуба, а пазарът на проституция е разпределен между четири основни вериги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
extr3m1st преди 13 години
Абе..да не спорим на тая тема, че не се знае кой чете тука :D Предлагам следното: Ти си плащай по 80.00 лева..а аз ще се орпавям както си знам и си стискаме ръцете ок ?
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези които са гласували отрицателно на коментар 120, най-вероятно са *** понеже само такива хора могат да имат противно мнение.
118
0
 
1
 
! Отговори
Истината боли преди 13 години
Чалга, ментета и евтини***яци - това запълва съзнанието на 70-80 процента от бантустанците :)
117
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 13 години
ако имаш някакво човешко достойнство няма да се наречеш сам -: *** и да чаткаш от името на ***, както си се самонарекъл, от тъпотията на живота ти. съдбата е много справедлива кауза.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
126 Ти какво предлагаш , да изнасилват вместо това дъщеря ти и жена ти ли ?
115
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 13 години
Ми нямат, щото за срамни въшки трябват срамни косми, а такива отсъстват :)))))) Провери пак ценоразписите тия за 80/час са същите дето предлагат 400/нощ(6 часа)
114
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бре колко пропаднали хора имало.. Половината мъжка част на форума сигурно ходи редовно по ***...
113
1
 
6
 
! Отговори
exte3m1st преди 13 години
"Ако легализират проституцията, всички мутри и други видове *** ще се окажат с легален бизнес и вместо в затвора ще започнат пак да раздават правосъдие. "А, разликата със сегашното положение е....?
112
1
 
0
 
! Отговори
мислещ преди 13 години
На какво се смеем у нас ? Опознай себе си преди всичко друго.довиждане и успехи в напредъка.
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ех че любов към глагола "генерирам"...
110
1
 
1
 
! Отговори
extr3m1st преди 13 години
За 80лв./час скъпи ми приятелю..има сравни въшки..
109
1
 
3
 
! Отговори
правилно преди 13 години
хахах именно
108
3
 
17
 
! Отговори
Изрод преди 13 години
Предлагам проституцията да се легализира в България, но при условие че максималната цена на елитна *** е 10-15 лева за пълна програма.Аре да видим после дали ще искат да работят като нормалните хора или ще стават ***!!!
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** те и сега са с легален бизнес , само че от нелегалния си докарват повече доходи , които не декларират никъде . Прането на пари не е спряло.
106
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 13 години
:))) Момче проституция е имало винаги и навсякъде. За бардаци по нашите земи пише и в "Мамино детенце", а и в други произведения. Първите класни бардаци се появяват след освобождението. Тогава жриците са идвали от западна европа на сам(предимно от Австрия и Унгария). Слез на земята малко.
105
4
 
3
 
! Отговори
чат преди 13 години
Доста странно! Да се нарича 'древна професия'. Явно, че мнозина не знаят съвсем точно какво е професия ?!Проституцията е невежество и нищо повече.
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да се легализира, да се контролира (и медицински, и всякак), да се обложи и всички проститутчици да бъдат прибрани от улицата в спретнати къщурки и облечени в чисти роби в пастелни цветове. супер гнусно е да гледаш по околовръстното да се разхождат някакви развалини без никакъв стил. направо се чудя какъв отвратителник трябва да си самият ти, за да им спреш. в тази връзка - да се контролира и хигиената, здравословното състояние (и психическото) на клиентите.
103
3
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Ако легализират проституцията, всички мутри и други видове *** ще се окажат с легален бизнес и вместо в затвора ще започнат пак да раздават правосъдие.
102
1
 
1
 
! Отговори
отбележи си : преди 13 години
Странно, доста странно е на какво се смеем у нас ?! Ние се смеем на неща, които не са смешни, а вулгарни. България има очевидна нужда от видни европ. психиатри и психолози, не е срамно! Срамното е да се мислим за бог знае кой и да защитаваме патриотично собственото си грандиозно ЛУМПЕНИЗИРАНЕ, ДА НЕ ВИЖДАМЕ че всички до един сме в калта.
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И с тази констатация какво целиш , може би да повдигнеш народния дух ?? Или да го сринеш още повече ?Какво мислиш ще стане ако се забрани и криминализира проституцията ? Ще напълниш сливенския само , нищо повече , т.е ще имаш трудоспособни хора , в затвора на издръжка на данъкоплатците и толкоз. Отделно , че за други по-опасни престъпници места няма да има и те ще си вилнеят безнаказани.