Влюбени дракони изкушават добрите християни

Църквата скочи срещу скулптура върху варненска чешма
9 ное 2010 14:21, Екип на Dnes.bg
562

 

Скулпторът Дарин Лазаров искал да зарадва варненските деца и изработил два влюбени дракона. Те са поставени върху чешма до басейна, в който тренират много деца.

Бдителни християни обаче съзрели в скулптурата клопка на Лукавия. Наливайки си вода, те се навеждат и неволно се покланят пред драконите, а за църквата те са символ на злото.

Сега Православната църква настоява да се сложи кръст над влюбените дракони.

Скулпторът обаче е шокиран, защото и през ум не му било минало, че може да бъде открит такъв подтекст в творбата му и вече съжалява, че е направил този подарък на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
4
 
7
 
! Отговори
Пецо преди 13 години
Ти като християнин може спокойно да пиеш от тази чешма. Ако има нещо сатанинско в нея с помоща на вярата си ще пребориш злите сили. Хайде православни християнино подложи вярата си на изпитание!
331
5
 
4
 
! Отговори
Miro преди 13 години
Всички пораснали знаят че бога от стария завет е дракон
330
4
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Пластиката е супер. Аз вярвам в Бога и красотата. Митрополитът е меко казано изостанал с 2 века в развитието си.
329
15
 
3
 
! Отговори
естет преди 13 години
Скулптора е великолепен майстор. Гущерите са отвратителни - честно. По-добре е да бяха направили статуетка на Глория, Камелия, десиСлава, Райна, Емилия или друга, поне щеше да е красиво? А тия добичета не знаеш какви са? Скулпутра не обича ли красотата на жената, ами тази на гущерите? Мацките са най-красиви.
328
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
v qiceto e jivota toest samia bog.taka 4e vsi4ko e В яйцето явно е някой змийски бог но не и на хората.
327
2
 
15
 
! Отговори
gogo преди 13 години
BRAVO. Skluporata e SUPER. Mnogo mi haresa. I Az sym hristianin i ne vijdam nishto antichristko v tova. Uspeh.
326
1
 
12
 
! Отговори
Insomniac преди 13 години
Вицове пак :-) Как човек да не стане атеист. Ако може църквата да не ни НАТРАПВА откъде да си сипваме вода. И без това съм им събрал много злоба заради столетията спъване на науката. Досега щяхме да сме колонизирали Марс вероятно, ако нямаше инквизиция. Принципно винаги съм се възхищавал на идеята за религиите - който му е хрумнала първо е бил много мъдър човек. Жалко, че повечето от масовите са се изрудили от напътствия за добър живот в общество към контролиране на овце.
325
2
 
6
 
! Отговори
bai tozi преди 13 години
v qiceto e jivota toest samia bog.taka 4e vsi4ko e ok.samo v glavite na yj hristianite ne6to ne e nared.potarsete dqvola v sebe si ako razbirate za kakvo vi govorq.fanatizma e nai golqmoto zlo na vsi4ki religii i y4eniq i tezi koito go manifestirat sa samite instrymenti na zloto i tamninata.t6estlavie i lipsa na smirenie vijdam v cqlata carkva za sajalenie.gorko i na bulgaria s takiva dyhovnici.
324
4
 
23
 
! Отговори
Оня Там преди 13 години
Църквата да си държи езика зад зъбите, щото тоя дебелия поп дето говори не знаеше и той какво приказва. Според Православната църква драконите не са символ на злото, защото в православната митология дракони няма. Има змейове, които се изобразяват по съвсем друг начин. Драконите са част от скандинавските митологии и от азиатските такива, където са символи на знанието и мъдростта (в повечето случаи). Църквата от десетилетия е хрантутеника на народа тъй че да си мълчи!
323
0
 
3
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Ако земем кредит, че си купим и апчета... Оти че ми требат после.
322
1
 
4
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Дока чеках да тръгне видеото, изпитахнеудържимо желание, да одим да теглимкредит... заминавам!!!
321
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами Баба Яга също е женски символ. Има и къщичката на баба Яга.
320
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората пият вода на чешмата - това не е църква. Стига псевдо религиозност.
319
3
 
2
 
! Отговори
чалгар преди 13 години
Абе бате, що не каза? Ами щяхме да ти посвирим, да ти попеем? И да ни направят снимка и да ни поставите там? Ами тия крокодили за какво са ви? Да бяхте поставили поне някоя мадама, ами тия гущери? Какви гълъбици има, а тия кърлежи откъде ги видяхте такива?
318
5
 
17
 
! Отговори
РОСАЛИНА преди 13 години
Стига глупостиии.... толкова е красиво и оригиналнооо! гледайте си църквата, това е за нас младите и за децата!
317
20
 
9
 
! Отговори
Еxjoy преди 13 години
"На откриването на скулптурната група авторът Дарин Лазаров призна, че идеята му не е провокирана от китайската година на Дракона, а става дума за символи от царството на Хадес, тоест на ада. "Автор в. "24 часа"Аз като православен християнин никога не бих пил вода от тази чешма.
316
4
 
20
 
! Отговори
Недоволен преди 13 години
ОТИДОХ НА ЦЪРКВА,ПЛАТИХ СИ СВЕЩИ, ФОТО ПРАВО И Т.Н.КАСОВ БОН - НЯМА,СВЕЩИТЕ КАТО ИЗГОРЯХА НАПОЛОВИНА - ГИ СЪБРАХА, А АЗ ОЩЕ СЕДЯХ НА ПЕЙКАТА И СИ МЕЧТАЕХ....ЦЪРКВАТА ИМА С КАКВО ДА СЕ ЗАНИМАВА, СТИГА ГЛУПОСТИ. НА ФОНА НАМОРЕТО Е МНООГ КРАСИВО ТОВА, МНОГО Е ХУБАВО.СТИГА СИМВОЛИКИ, СТИГА.ЖИВОТА Е КРАТЪК.
315
6
 
14
 
! Отговори
ТИМ преди 13 години
На нас ни харесва!В нашия град ние поръчваме музиката.
314
2
 
6
 
! Отговори
feri преди 13 години
tova li e da si hristianin na vsi4ko da slaga6 krastove.mnogo sa zle sega6nite popove.mai pove4e trqbva da stoqt v manastirite .
313
7
 
22
 
! Отговори
1 преди 13 години
Скулптурата си е готина, не виждам какво им пречи на попчетата? А и нещо не съм чул нито дума относно лимузините им, имотите им, интригите... На кръщенето на детето попа се разговори по GSM-a по средата на кръщенето. За малко да бъде пребит като куче. Имаше късмет, че бяхме в църква.