До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"

Ще преобладават етносите на ромите и турците, твърди НПО
Обновена: 22 ное 2010 16:18 | 22 ное 2010 16:05,
1114
До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"
Снимка: БГНЕС

До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство", ще преобладават етносите на циганите и турците.

Това показват данните от проучване на неправителствената организация "Център за демографска политика".

През 2030 г. ромите у нас ще бъдат два милиона, турците – един милион, а българите – 3 400 000.

През 2100 година прогнозите показват, че при население на България от 10 млн. души българите ще бъдат едва 300 хиляди, ромите – осем милиона, а турците – 1,5 млн. души.

Тази картина ще стане реалност, ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки, предупредиха от организацията.

Като основен проблем изследователите посочват дебългаризирането на обществото. Българите все повече загубват културната си идентичност. Кръщават децата си с чужди имена, чалгата все повече се разпространява, а в политиката навлиза циганският манталитет – тарикатство, кражби, безчестие.

За интеграцията на ромите у нас са изхарчени милиони, но без резултат, посочиха още от организацията.

Причината според нея е, че ромите като малцинство никога няма да могат да се интегрират в обществото на основата на ценности, присъщи за мнозинството. 

Изходът, според неправителствената организация, е да се разработи национална стратегия за демографските проблеми, която да вземе мерки за понижаване на смъртността, поощряване на раждаемостта, административно и стопанско планиране за преодоляването на обезлюдяването, възпитаването в духовни ценности. 

В противен случай сме изправени пред третата национална катастрофа, т.е. изчезването на българския народ, твърди Центърът за демографска политика. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такива статии само повдигат наглостта на малцинствата. И в крайна сметка водят до омраза и от двете страни.
361
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ясно че щр сме малцинство с тази политика на държавата която подтиска Българите и подпомага само малцинствата. Последния да взриви АЕЦ-а поне и тях да ги няма.
360
0
 
3
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Патриотизма се изразява точно тогава, когато нещата са тежки. Ако всеки имаше ядене, пиене и жени на готово щеше ли да има нужда от патриоти? Сега трябва да има аптриоти, когато улиците са зле, когато няма адекватно заплащане, когато *** имат по-големи права от нашите.Патриотизма е нещо което води до саможертва в трудните моменти, за да се бори някой за народа!Вярно е, че някой може да каже и както във фила "Капитан Петко войвода" - за кого да се бори, за децата на комунистите?
359
6
 
2
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
До 2040-та Турция става единствена суперсила в регионаТурция е започнала да набира сила и до 2040 г. ще бъде една от четирите основни сили в света, като ще бъде абсолютно доминираща сила в своя регион. Това е мнението на Джордж Фридман, директор на центъра за стратегически прогнози "Стратфор", често наричан ЦРУ в сянка. Според него процесът на икономическа и военна хегемония на Анкара в региона вече е започнал и в бъдеще влиянието на страната ще покрива границите на някогашната Османска империя. Най-забележима още отсега е доминацията, която Турция има над мюсюлманските държави около себе си. Страната обаче изгражда и стратегически партньорства с Албания и Сърбия на Балканите и Грузия и Азербайджан в района на Кавказ.Очакванията на анализатора са до 2020 г. Турция да е 10-ата най-силна икономика в света.
358
0
 
2
 
! Отговори
БГ преди 13 години
По този сценарии май Перник,или Трън ще Станат столица на България.
357
1
 
6
 
! Отговори
еничер преди 13 години
Българи!! Майки и Бащи Българи!!!!! Възпроизвеждайте се! По- малко от2,8 деца за едно семейство е самоубийсто за една нация. Множете се ,възпитавайте поколенията си в добродетел. Вие имате опит и пример за това ( вашите баби и дядовци). Това е единственният начин да спасите БЪЛГАРИЯ. Помогни си сам , за да ти помогне и АЛЛАХ
356
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 2020 shte ima ve4e dyrjava kurdistan
355
1
 
2
 
! Отговори
gnjav преди 13 години
абе що не си е.ете п.т.ата м.йчина, ...........с тия изследвания и тн и тн, все ще дойде ден , хората ще се осъзнаят и ще има нова революция помнете ми думата , не може това овче миролюбие да продължава вечно , това че вече живеем в некоя друга държава не е тайна отдавна...
354
2
 
10
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България.Нима, каза той, вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите, вие искате да получавате пенсии от по 50 - 100 евро, вместо сегашните 600-700 ?Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище, защото точно на това прилича България с нейните дупки и ***, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи?Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате?Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега.Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение?Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди.Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение, ако не вземат мерки!Та те нашето ниво могат само да го сънуват!Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали.Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?
353
0
 
7
 
! Отговори
GLEN преди 13 години
Хора,защо му се вържете на тоя черенибрахим?И той е българин,турците са неграмотни,а тоя знае азбуката.
352
1
 
3
 
! Отговори
европеец преди 13 години
А каква тогава е прогнозата за ЕС - който е ходил натам знае за какво става въпрос - в големите градове около 50% от населението са имигранти от трети страни.
351
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ti mai si bil pod robstvo shtom sa te potur4ili s te4enie na vekovete
350
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 2050 ще е създадена ФРТ (Федеративна Република Турция) в чиито състав ще има над 200 народности.Това е по- мекият вариянт.По-твърдият е кюрдите да се отделят като Косово и Турция да се раздели на две.Кюрдистан и ФРТ.Като до Анкара ще е ФРТ.А от Анкара на изток да е Кюрдистан.А още по-твърдият вариянт е ФРТ да е само около Константинопол.Най-твърдият вариянт не го казвам.
349
4
 
2
 
! Отговори
TR TURK преди 13 години
OSTAVETE DA SE YADOSATE KOMCHU ,AZ OT KOLKO VREME PICHA CHE BG-TE CHTE STAVAT MALTSINSTVO, A ZA GUGIL NIE V TR. NYAMA DOM KOYTO NYAMA INTERNET I GUGIL,NIE KATO IZPOLZVAME INTERNETA VIE NE ZNAEHTE TOVA KAKVO E ,PO VREME NA TOCHO ZNAEME KAKVO POLOJENIE BYAHTE NE SE SIRDETE NA TR. VACHIYAT NAY GOLYAM VRAG BECHE T. JIVKOV. NA NEGO SE SIRDETE,VINAGI PICHETE SIGANSKA TURTSIA TO BG. SKORO CHTE BIDE SIGANSKA BILGARIA.
348
0
 
3
 
! Отговори
maiorski преди 13 години
Бре ..кво ти стана бре ...ти си болен ....Ибрахиме събуди се какви са тези коментари ...я дай нещо про турско ....нещо като кючек или там какво се води
347
0
 
3
 
! Отговори
Посланика преди 13 години
Стига сте се косили вече бе! Толкова ли неможете да разберете че всичко се прави целенасочено?? Толкова ли е непонятно за всички вас това нещо??? Само искам да добавя нещо, че този път макар и малко по късно във времето цяла Европа ще страда от някои етноси!!! Този път не само ние ще ядем токаното! Така както вървят нещата определено ще има грозни сцени, въпроса е кога??? Въпроса е защо се случва всичкото това?? Помислете трезво!! И стига вече спам във форума!!
346
1
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до:Кара Ибрахим"Вчера отново работих работата на друг.Така съм от от две седмици и ще съм така още поне до 18 този месец"18-ти май мина виж как те излових ,че си копи пейст *** поне внимавай повече за да заблудиш повече хора ,че се интелигентен :)
345
3
 
3
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Какво му се връзвате на тоя КараИбрахим. Не знам какъв идол може да му е този, актоьор евреин, а герой еничер с промит мозък!Но нека видим защо стигнаха нещата до тук - ами защото не сме единни, а отгоре на това няма вече български дух, а някаква проамериканска култура която ни кара да се правим на *** - поне такива са поздравите по улиците, а освен това някак си се научиха всички да мразят и да са тарикати.
344
8
 
3
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
ХРИСТО СТОЯНОВ "Не е ли българинът генетичен кастрат?\" Оказва се, че от 1300 години история повече от половината ние сме били под робство - чуждоземско, или както сега го наричаме - присъствие. Бунтове и въстания са били оглавявани преди всичко от млади хора, несъздали още семейство, и следователно - генетично нереализирани. Да си припомним Левски, Бенковски, Обретенов, Волов, Яворов Все светли и бездетни в нашата история личности. В същото това време предателите са се размножавали по чехли с бързината на чехълчета, оставяйки в националното ни тяло своите нездрави семена. Затова българинът е с образяна генетика. Той би трябвало да бъде воден от интелигенцията, но ние нямаме такава. Имаме интелигентни хора, но не интелигенция. Интелигенцията е душата на нацията, а ние сме нация без душа. Затова за нас се казва, че имаме население, а нямаме народ.
343
1
 
5
 
! Отговори
унижен българин преди 13 години
ти си един потомствен ***,дедо ти е опъвал сигурно валията на Бурса а?бърсал му е *** и го е онождал *** с изцъклени очи...Като не ти харесва България-БЕЖ в Анадола(АНАЛдол)!