До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"

Ще преобладават етносите на ромите и турците, твърди НПО
Обновена: 22 ное 2010 16:18 | 22 ное 2010 16:05,
1114
До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"
Снимка: БГНЕС

До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство", ще преобладават етносите на циганите и турците.

Това показват данните от проучване на неправителствената организация "Център за демографска политика".

През 2030 г. ромите у нас ще бъдат два милиона, турците – един милион, а българите – 3 400 000.

През 2100 година прогнозите показват, че при население на България от 10 млн. души българите ще бъдат едва 300 хиляди, ромите – осем милиона, а турците – 1,5 млн. души.

Тази картина ще стане реалност, ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки, предупредиха от организацията.

Като основен проблем изследователите посочват дебългаризирането на обществото. Българите все повече загубват културната си идентичност. Кръщават децата си с чужди имена, чалгата все повече се разпространява, а в политиката навлиза циганският манталитет – тарикатство, кражби, безчестие.

За интеграцията на ромите у нас са изхарчени милиони, но без резултат, посочиха още от организацията.

Причината според нея е, че ромите като малцинство никога няма да могат да се интегрират в обществото на основата на ценности, присъщи за мнозинството. 

Изходът, според неправителствената организация, е да се разработи национална стратегия за демографските проблеми, която да вземе мерки за понижаване на смъртността, поощряване на раждаемостта, административно и стопанско планиране за преодоляването на обезлюдяването, възпитаването в духовни ценности. 

В противен случай сме изправени пред третата национална катастрофа, т.е. изчезването на българския народ, твърди Центърът за демографска политика. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
5
 
8
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Поредният идиотизъм.Прибирам се от работа и съседа ме вика."Разпиши се,ако искаш".Чета-"За референдум срещу приемането на Турция в ЕС".Отговорих му,че не ме вълнува кого ще приемат е ЕС.Веднага бях контриран с дежурната фраза-"Значи не искаш да има България?".Какво да му отговоря?А?Казах му,че България вече няма...А исках да му кажа много други неща...Бях уморен...Не ми се приказваше...Много неща можех да кажа...Но не исках да се карам с човека.Все пак той е прегърнал някаква идея.Хубава,лоша-някаква.А аз?Аз днес съм скапан.Днес работих работата на друг.Вчера отново работих работата на друг.Така съм от от две седмици и ще съм така още поне до 18 този месец.Не че чак толкова мога.Не че ще струва на предприятието колосална сума да наеме нужните хора точно за тази работа.Обаче...Как да съм патриот?Прибирам се по улица,която трябваше да е преасфалтирана преди 5 години.Обаче трябва да съм патриот.Бившият кмет обеща да сложи светофар...Прочитане на целия коментар на изхода на квартала.Не го избрахме и нямаме светофар.Обаче нуждата от него е от 10 години..А аз трябва да съм патриот.Получавам заплата,колкото да посрещнем ежедневните си нужди,без да се глезим.Обаче АЗ ТРЯБВА ДА СЪМ ПАТРИОТ.Искам да купя на жена си нещо...Не може-АЗ ТРЯБВА ДА СЪМ ПАТРИОТ.Сина ми иска нещо,което не можем да си позволим...Как да обясня на 3-4 годишно дете,че още отсега ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПАТРИОТ?Писна ми от площаден патриотизъм.Не ми пречи Турция да стане член на Евросъюза.Даже ще се радвам за тях.Ще съм облекчен.Нямам нищо против и Сърбия да стане член на Евросъюза.И Македония,и Албания,и Украйна,и Русия,и Бангладеш,ако иска.И АКО МОЖЕ.Именно-ако може.Изобщо не искам да има граници,не искам да се делим на наши и ваши,на българи,на ***,турци,африканци...И марсианци да дойдат,пак не искам да са "другите".Мисля,че съм достатъчно силен,за да мога да приема другите.Останалото е ПАТРИОТАРСТВО...Което,поне за мен,е твърде далеч от ПАТРИОТИЗМА.Твърде далеч.
341
1
 
11
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Крайно време е да се съвземат българите и не да ни се втълпяват всякакви чуства за вина, както и да бъдем толерантни към такива които са се довлекли тук при нас, седят като *** и само си търсят "правата"! А къде са правата на всички хора с ограбени къщи, изнасилени жени и хора сотанали без ток поради кражба на жици!Крайно време е от сън да се събуждаме и да се вдига таз нация на крака, но да се търсят хора достойни дето да ни поведат, а такива мекерета като Първанката да са в затвора!
340
1
 
5
 
! Отговори
maiorski преди 13 години
Ибрахиме знаех че си тука при *** ...в която статия става на въпрос за цигнаи ти си първ кипра... а кажи пак сега за българските турци...и за *** българи ...дай заиграй пак с езика ..
339
7
 
4
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Този път ти ще ходиш в Испания.До 2050 г. българите ще бъдат "екзотично малцинство"22.11.2010 16:05373Ще преобладават етносите на ромите и турците, твърди НПО
338
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не само с хляб ще живее човек."
337
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
trqbva da celuvat turcite bulgarite 4e nishto ne im napraviha prez 89, za razlika ot bratqta syrbi kooti iztrepaha pove4eto turci v syrbiq
336
0
 
3
 
! Отговори
анонимен1912 преди 13 години
Караибрахим,Когато избирателно си подбираме факти, всичко можем да стъкмим. Едва литурските курорти са по-добри от нашите. Въпрос на пиар, аз сащо за 2-3 дни могада изровя хора, които са отвратени от курортите в Турция или Гърция. Имам сидруги работи, обаче
335
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Машалла Караибрахим
334
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приятелю, доводите ти са силно избирателни, а фактите и примерите които даваш са подбрани така, както на теб ти изнася. Опитваш се да хитрееш по начин, който ти е под нивото, с половинчати цитати и неща, казани от известни личности в състояние на афект. Отново се проявяват българските ти черти. Между другото, ника ти е много добре избран, знаеш че Караибрахим(макар и само литературен герой) цял живот се бореше с демоните в душата си, разкъсван между българския корен и турското възпитание.
333
0
 
0
 
! Отговори
до 346 преди 13 години
ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТИ !!!
332
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Медиите също са виновни за положението в страната.
331
1
 
6
 
! Отговори
но комент преди 13 години
кара Ибрахиме,Добре ви бяхме натикали в родната Турция през 1989та.Грешката ни е , че ви позволихме да се върнете.Айде да си одиш в Анадола като толкоз не ти харесва тука.
330
8
 
2
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Ходим мръсни, но парфюмираниБългарите спряха да си купуват дрехи покрай кризатаЗапочнали сме да пестим откъм дрехи и ***. За сметка на това обаче инвестираме в парфюми. Такива изводи се налагат от изследване на Българската стопанска камара (БСК) за развитието на шивашкия и козметичния бранш у нас. Статистиката показва, че хората са почнали да употребяват все по-малко продукти за поддържане на личната хигиена, заради което и производството на такива стоки драстично намалява. Повечето компании предпочитат да изнасят хигиенизиращите продукти в чужбина, тъй като на нашия пазар те се реализират все по-трудно.
329
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
turcite 4erni li sa? shtoto tuka v kvartala pove4eto 4erni se predstvqt za turci?
328
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Xora rajdaite zagivame.............
327
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боли ли ви като четете какво пише Кара Ибрахим Истината винаги боли
326
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко се комунизира.Медиите също.
325
3
 
9
 
! Отговори
унижен българин преди 13 години
Администраторите на ДНЕС.БГ са слуги на ДПС,ГЕРБ,БКП и са потомствени *** и ще ме баннат като нищоОбикновено под *** се разбира занаятчия, който изработва характерните за подмиването съдове ибриците, които са били изработвани от най-различни материали глина, стъкло и др. По-заможните (и съответно разположените по-високо в социалната йерархия) поданници на империата, са имали прислуга (познай как са се казвали) ***, които са участвали в ритуала на подмиването подливали са с ибрика, подсушавали са с кърпи *** на господаря си, пръскали са го с ориенталски аромати. Човекът на върха на импирията, султанът, е имал, не един или двама ***, а цяла сюрия, предвождана от ГЛАВНИЯ *** същински жрец в храма на султана. При султана, подмиването като ритуал достига своята кулминация с действието ЧАЛАМБА.Когато султана усети лек дискомфорт в областта на правото черво и аналния ***, на помощ идва свитата от *** начело с главния। Двама от помощниците на главния *** поемат под мишници султана, като го подкрепят дакато той клечи над позлатеното цукало. По време на напъните на султана, главният *** е обвил в прегръдките си главата на султана, като я милва нежно е шепти успокояващо: Хайде, малко остана, Ваше Величество или Спокойно, Ваше Величество, и този зор ще мине.... През това време останалите от свитата подготвят посудата от ибрици, темперират водата, затоплят кърпите и т.н. След като главният *** прецени че султана е приключил, той замива трикратно задните части на султана с ароматизирана вода с 39 оС. Особено внимание се отделя на гънките. След това главния *** старателно подсушава с меки кърпи и пудра (в онези години най-вероятно е било обикновен талк) *** на господаря си. Един от помощниците му му подава шишенце с благовонно масло (любимото на султана), главният *** взема точно една капка от него и я капва в шийната ямка, в основата на главата. Капката се стича по гръбначния стълб на султана и в момента, в който тя достигне до ануса, с рязко движение на половия си член, главният *** я втрива в аналния *** на султана, викайки с цяло гърло ЧАЛАМБАААААААААААА. След това, докато помощниците му обличат султана, главният *** анализира материала, който е оставил султана в позлатеното цукало и прави предсказания за бъдещето на империята и на султанското семейство.
324
4
 
1
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Почти всеки българин е категоричен, бедността в страната ни е широко разпространена, сочи проучване на Евробарометър.Според резултатите 92 процента от запитаните българи са категорични, че бедността в България е на високо ниво и засяга много хора.Според данни на НСИ делът на работещите бедни за 2008 година у нас е бил 7,1 на сто, докато при безработните този дял е 53,3 на сто.Официалните данни посочват, че почти 80 милиона души в Европейския съюз 16 процента от населението на общността живеят под линията на бедност.
323
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а в *** турция ДАЖЕ нямат и гугъл