НЗОК изплаща на лекарите парите за потребителска такса на пенсионерите

Общо над 9 млн. лева ще бъдат доплатени
Обновена: 28 ное 2010 11:40 | 28 ное 2010 11:40, Красимир Ангелов
30
НЗОК изплаща на лекарите парите за потребителска такса на пенсионерите
Снимка: БГНЕС

Националната здравно-осигурителна каса започва да изплаща на лекарите парите за потребителска такса на пенсионерите.

Изплащането на над 9 милиона лева за извършена медицинска и дентална помощ ще започне от понеделник, 29 ноември.

Сумата е доплащането за деветте месеца на тази година към потребителската такса от 1 лев, която пенсионерите заплащат.

Изплащането на тези средства стана възможно след актуализацията на бюджета на НЗОК и направени промени в Наредба №6 за реда за заплащане на сумите по чл. 37, ал. 5 от ЗЗО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: НЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Повярвай ми, тепърва ще виждаш какво и колко се плаща при лекар. Ще има да виеш като куче за шпек, само като си спомниш за 2.40 ЛЕВА!
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Със забавяне на плащанията с 9 месеца трябва да се занимава прокуратурата , а не да ни се хвалят
28
1
 
0
 
! Отговори
Христо преди 13 години
В МОМЕНТА ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ВЗЕМАТ ПЪЛНА ТАКСА ОТ 2.40СТ. И ЗА ПЕНСИОНЕРИ ЗА КАКВО ДОПЛАЩАНЕ СТАВА ДУМА
27
5
 
2
 
! Отговори
човек преди 13 години
Изобщо никаква такса не трябва да се плаща на лекарите...имат си заплата,а сега с таксата стават две заплати и пак плачат за пари...просто професията им е такава,че хората имат нужда от тях и те злоупотребяват с това...на всички в България са им ниски заплатите,а на лекарите най-малко...а тези по болниците си имат разви бонуси и частни кабинети откъдето болния народ им пълни допълнително джобовете...
26
5
 
1
 
! Отговори
Даола преди 13 години
до 23Не се изключвам от вината.Интересно, че аз пиша предимно за европейски интернет-вестници и никой досега не ми е казал, че писанията ми са жалки.Напротив, редакторите ме молят да пиша по-често. И въобще не можеш да си представиш с какво се занимавам....но ние българите като първа стъпка отричаме, нали ? И се присмиваме.Ако пиша тук, то е за да проверявам как сънародниците реагират - интересно е.
25
0
 
3
 
! Отговори
щ преди 13 години
Да, така е.... в тези магазини Лидъл се продава нискокачествена храна. И..в Англия много, ама много рядко ще видиш хора да пазаруват в Лидъл..само изметта ....Хора, невлизайте в тези магазини! Нека да фалират преди да са заляли пазарът ни..уважавайте българското, много по-добро е ....
24
1
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
Даола, навсякъде по света, включително в най-развитите страни, има подобни картини - бедност, простотия, бандити. Но те далеч не засягат всички. Разликата е, че в България самите хора издигат мутрите, крадците, андрешковците, *** в култ. Това е истинското национално падение. И за него не е виновен никой друг, освен т.нар. народ. "Не народ, а ***". Да ти звучи познато? Имаш за какво да се срамуваш - ти също си допринесла (а с жалките си постове продължаваш да го правиш) за това!
23
1
 
6
 
! Отговори
Даола преди 13 години
В България има отчайваща бедност, болести и трагедии - срам ме е, че това е моята родина в ХХI век!Хората се тълпят за 20 стотинки по-ниски цени, обикалят пазари и магазини за едно евтино олио. Българите са с отвратителни зъби и не смеят да си отворят устата.Не говоря за болниците, където ако нямаш пари и познати само можеш да умреш.Хората треперят пред мутри-шефове да де изгубат работата си и са готови на всичко - срам ме е.Това е национално падение.Слепи ли сте ?
22
1
 
4
 
! Отговори
неутрално преди 13 години
Всички пенсионери, които чакаха пред Лидъл, утре ще са пред личните лекари. Откъде събраха тези пари за магазините?????? За пореден път съм се уверила, че в България няма беден народ а сме свикнали само да ревем.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега ще ги сметнем! За 5 часа амбулатория минават около 30 пациента.Ако половината са пенсионери-15х1.4=21лв/дневно.За месец са около 400 лв,за година -можеш да сметнеш.Сега обаче сметни на колко лични лекари и МЦ се дължат от началото на годината.Сметни и колко милиона държавата е завъртяла и все още не ни ги е платила.Като представител на МЦ мога само да кажа ,че дължимата сума е около 5000лв за 9-те месеца при около 2000 пациента месечно
20
4
 
7
 
! Отговори
шопче преди 13 години
Я не сакам мене да е добре, я сакам на Вуте да е зле!*** народ български, ще измрете от злоба!
19
8
 
6
 
! Отговори
:( преди 13 години
Масово джипита прибират потребителски такси от всички - и бременни, и пенсионери, и други, които би трябвало да не плащат ... да не говорим, че една част от тях не са особено компетентни ... и как биха могли да знаят някои тънкости от дадена област, след като обслужват толкова много специалности. В сравнение с повечето специалисти може да се каже, че са най-превилигировани ... и от пациента, и от държавата ... нека им е зле. Да не се оплакват толкова много.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди да пишеш провери.Аман от глупости.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Даола: И все пак не вярвам на тази статистика за България.Ако е направена на база регистрирани трудови договори - пълна измама - 70 % работим на трудови договори далеч по ниски от реалните ни заплати.Приемам,че има много хора които живеят в мизерия но на някои им харесва това положение вместо да работят.Не можем да се сравняваме нито с Турция нито с Гърция.Едните са член на НАТО от 50 год а другите на ЕС толкова дълго,че заживяха като шейхове със слуги/ние българите/ и сега протестират.
16
0
 
11
 
! Отговори
BG преди 13 години
това не са бонуси,дами и господа,това са изработени пари от началото на 2010 г и неплатени досега на медиците в извънболничната помощ от страна на бюджета при намалените плащания на пенсиите по 1 лв,остатъка от 1,40 лв се доплаща от държавата.Не бъркайте плащанията на изработеното с бонуси и коледни добавки
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хм и по колко пари ще вземе всяко ГИ ПИ? За никой няма такъв пир по време на чума!
14
2
 
2
 
! Отговори
Radka преди 13 години
Zashto tiq depytati ne pomislqt za dechicata kakvi nijavi semeini davat kakvo tezi mili maiki shte im kypqt s tiq pari BEZSRAMNICI vzemat zaplati s hilqdite i se chydqt po koq televiziq da se pokazvat i iztakvat.Az sam invalid 1va grypa eto sprqha ni bezplatnite bileti po 2pati v godinata da patuvame s avtobus sigurno s tiq pari shte napalnqt haznata sprqha 13 zaplata na raboteshtite 13 pensiq neka pone na maikite koito otglejdat decata si i polychavat detski da im dadat idva KOLEDA .
13
0
 
9
 
! Отговори
BG преди 13 години
интересна работа-за милиони не се иска отчет ,а за смешните пари от потр.такси,умниците искат и бележка??а дават ли ви касов бон при купуване на вестник или зарзават??а и повечето лекари извън болниците са свободна професия-като адвокатите.адвокат да ви е давал касов бон??Всеки декларира данъци и ако има съмнение-НАП е за това.След забавяне от 9 месеца за изплащане на изработените суми,кой ще плаща лихва???
12
4
 
3
 
! Отговори
Даола преди 13 години
до Иван:Ето официалната информация:От 1 януари 2010 г границата на бедността в България е 211 лв на човек и под нея са 1 300 000 българи.За сравнение от лятото на 2010 границата на крайната бедност в Турция е същата, а официалната граница на бедността за 4 членно семейство е 1403 евро на месец - изявления на Ердоган.Ще се съглася, обаче, че у нас има хора, които се правят на бедни и болни и са инвалидизирани и получават помощи за отопление, а с тези пари ходят по екскурзии в чужбина.
11
6
 
1
 
! Отговори
Даола преди 13 години
до пациент-Лекарите плащат същия 10 % плосък данък, без значение колко високи са им доходите.Пример на 2000лв те плащат 200 лв след 2009г Преди това данъкът нарастваше съответно на нарстването на дохода и беше за тези пари двойно по-висок.От въвеждането на плоския данък спечелиха най-богатите и хората от държавната администрация с високи данъци. Освен това те не плащат осигуравки - поема ги на 100% държавният бюджет - т.е. ние с вас.