1/10 от депутатите ни в ПГ "Риби"

16 избраника от ГЕРБ и 10 от ДПС никога не са се изказвали
12 дек 2010 18:00,
39
1/10 от депутатите ни в ПГ "Риби"
Снимка: БГНЕС

В  парламентарната група на "Рибите" в 41-то Народно събрание влизат 26 депутати, които не са взимали думата по време на пленарните заседания, обяви доц. д-р Лилия Методиева - създател на проекта "Граждански контрол на парламентаризма".

Изследването й е направено от началото на мандата на парламента до 10 декември тази година.

От него става ясно , че при законодателната дейност 16 депутати на ГЕРБ и 10 на ДПС не са заявявали позиция нито веднъж в пленарната зала.

"Думата "парламент" произлиза от френската дума "говоря" и в пленарната зала трябва да се дебатира, да се дискутира, за да има качествен законодателен процес", коментира Методиева.

По думите й постижение в 41-то Народно събрание е прекратяването на практиката депутати да гласуват с картите на колегите си.

Методиева обаче смята, че за да бъде цялостна реформата в парламентаризма, трябва да се преустанови приемането на закони при нарушение на кворума.

Според справката, която тя представи, 195 пъти 41-вото Народно събрание е взело решения, след като са гласували по-малко от 121 депутати - т.е. по-малко от необходимия кворум.

Близо 30 пъти са одобрени решения с по-малко от 61 гласа "за", сочи изследването.

Според Методиева, за да бъде "изчистен" начинът на гласуване, Конституционният съд трябва да бъде сезиран.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ДПСНародно събрание
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Готино е като това в темата го казва мацка от СУ, стачкувала срещу правителството щото некадърното и университетче се управлява толкова зле, че няма пари за парно :)
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Олицетворение на чалгаризма са чалга певиците. Които правят чалга(нещо средно между чалга между българско,сръбско,турско и *** и т.н.)И изгрчват с големи цици и други такива неща.Слави повечето му песни са БЪЛГАРСКИ фолк(което е различно от чалга).Другите са македонски песни. Други песни (Бедните не могат..., No mercy, Нема такава...) са в съвсен друг стил. Но явно само името Слави те дразни и не слушаш какво пее и как го пее за да направиш разлика м/у чалга,фолк и поп/електронно.
32
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 13 години
Слави и олицетворение на чалгаризма в България ... и бенда му и сценаристите му ВСИЧКО!
31
1
 
3
 
! Отговори
смях преди 13 години
To някои като се изказваха,та не говориха само глупости !Теэи поне като си энаят въэможностите си траят.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
50% от депутатите са в парламентарна група "Алчни хиени". 90% са в парламентарна група "Хрантутници". 45 % са в парламентарна група "Обикновени гадове". (Сумата от процентите е повече от 100 защото един депутат може да членува в повече от една ПГ - за да взема по-голяма заплата)
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мисля, че "мълчаливите" депутати от ГЕРБ са само: Анатолий Йорданов, Антоний Йорданов, Георги Плачков, Даниел Георгиев, Иван Божилов, Иван Тодоров, Илия Пашев, Мирослав Петков, Михаил Николовски, Николай Константинов, Николай Рашев, Пламен Тачев, Светомир Михайлов, Светослав Неделчев, Христо Христов, Янко Здравков. Със сигурност знам още.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Новият клип на Слави както и последните му не са чалга. "...Всеки пише за всичко, а от нищо не разбира...". :)))
27
2
 
5
 
! Отговори
7238 преди 13 години
Правилно пее Слави,но ако не беше такава държавата и самият той щеше да е никой....Всичко е чалга....
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поздрав за всички с новия клип на Слави Трифонов "Нема такава държава"
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От ДПС като не знаят български, да се изказват на турски. То и без това в техните министерства беше станал официален език. Там българи не допускаха!
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много добре си знаят български щом си управляват обръчи от фирми не ги мислете за нями и това че са ги отрязали с половин заплата бълха ги ухапала , трябваше да бъдат дисциплинарно изгонени да не им стъпва крачето там на тия търтеи
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кажете нещо за ПГ "Шарани", дето отидоха за безлпатни телефони, а се върнаха с половин заплата по-малко :))) (и без телефон, за жалост) :(
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да ти кажа честно в нашия парламент понякога няма смисъл да изилизаш отпред да говориш... за какво да се хабиш като е ясно за всеки закон коя партия го подкрепя и дали ще бъде одобрен или не....
21
0
 
7
 
! Отговори
Посетител преди 13 години
Вън !!! Без да се оправдават! Как може?! Вън!
20
3
 
2
 
! Отговори
HB преди 13 години
ganioves nemoje da upravliva semeystvoto si a darjava nikoga
19
0
 
10
 
! Отговори
kючуков преди 13 години
слушат Бат си бойко
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Мълчаливите" депутати от ГЕРБ са: Анатолий Йорданов, Антоний Йорданов, Георги Плачков, Даниел Георгиев, Иван Божилов, Иван Тодоров, Илия Пашев, Мирослав Петков, Михаил Николовски, Николай Константинов, Николай Рашев, Пламен Тачев, Светомир Михайлов, Светослав Неделчев, Христо Христов, Янко Здравков.
17
5
 
32
 
! Отговори
pn преди 13 години
Нормално. От ГЕРБ са събрани от кол и въже, а от ДПС не знаят български.
16
0
 
39
 
! Отговори
ПРАВО преди 13 години
Добре бе, те какво правят тогава в парламента? Плащаме им космически заплати, получават още доста пари от лобиране и от други странични източници, возят се в скъпи служебни коли и още много подобни,а само мълчат и си прибират заплата! Парламента може да функционира и при сто човека депутати, и е време за съкръщения на тези мазни ***!
15
0
 
26
 
! Отговори
луд преди 13 години
Ами от детската градина помнят: Когато ям, съм глух и ням! Явно само лапат.