Дръзки родни политици могат да провокират терористи?

Експерт: Непремерените изказвания са опасни
Обновена: 14 дек 2010 10:28 | 14 дек 2010 08:09,
37
Дръзки родни политици могат да провокират терористи?
Снимка: БГНЕС

Ако искаме да противодействаме ефективно на тероризма трябва добре да разбираме характера на идеологията, способите и мисленето на тези хора. 

Това коментира пред БТА експертът по национална сигурност Славчо Велков.

Често пъти непремереното изказване на някои политици, които искат да изглеждат значими в очите на собствените си зрители, могат да провокират такива нагласи, че да ни превърнат в директна мишена на терористи, смята Велков.

Ако Турция ще става член на ЕС, това не би повлияло кой знае колко върху терористичната опасност, тъй като бидейки член на ЕС и за нея ще важат всички условия, които важат за нашата страна, защото ще се превърне във външна граница на съюза, подчертава експертът.

Както се видя от събитията в последно време вътрешният тероризъм е точно толкова опасен и представлява такава заплаха, колкото и определяният като глобален. Терористичните организации "отглеждат" свои представители, подготвят ги на териториите на страните, където ще действат. Това не са вече брадати терористи, дошли от Близкия изток. Това са хора родени, израсли, възпитавани и обучавани в самата страна хора. Такъв пример са атентатите в лондонското метро, коментира Славчо Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
без име преди 13 години
Славчо Велков да гледа филмите Zeitgeits!
32
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Изводът ? Всичко рязано на два метра под земята !
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Славчо Велков е една бучаща плаваща шамандура която е на километри разстояние от това понятие национална сигурност.От такива експерти и преподаватели като него България няма не само национална но и елементарна биологическа сигурност.
30
0
 
0
 
! Отговори
Елхана преди 13 години
Непремерените изказвания са опасни, непремерените действия - още повече
29
0
 
1
 
! Отговори
miro преди 13 години
наведена глава сабя не е сече- Егати Експерта- ако е вярно че го е казал той не е експелт а българин
28
0
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Блажев, т`ва ти ли си бе терористе ненормален? Що не си в лудницата ти бе? Нормален човек не може да отврече автобус, нали знаеш?!
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига се дразнихте с взаимни обиди като първолачета. Срамота е! Ако и в България някои нещастници тръгнат да правят атентати, тогава ще бъде лошо и за християните, и за мюсюлманите в нашата страна - независимо от кой етнос са. С лошо нищо добро не се постига. Хилядолетният човешки опит е показал, че може да се живее добре само ако се уважаваме помежду си и взаимно зачитаме интересите си. Всичко друго е от типа"играчка - плачка". Заяждането тук мога да определя само като детинщина.
26
4
 
1
 
! Отговори
Ахмед преди 13 години
Лично аз такова сладко гейче като Аменхотеп не съм виждал никога!
25
2
 
1
 
! Отговори
Архонт преди 13 години
Правил съм те партал на много места в нета. Знаеш ме много добре кой съм, не съм се крил и съм писал с тебе дори и с имената си. Ти обаче ще си останеш анонимна мижитурка, презрян страхливец в ежедневен стрес заради провокативните ти мисий по форумите.
24
1
 
4
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
За сега аз теб те виждам не само като неграмотен "провоксаций", а и като *** (не даваш нито едно доказателство на малоумната си теза" а и на всичкото отгоре си и злобен. Обиди от подобни на теб създания ми минават покрай ушите, както ми минава покрай ушите и лая на вързано куче. И като ще кашляш храчки, поне се кажи кой си.
23
5
 
0
 
! Отговори
Архонт преди 13 години
По *** виртуален графоман от тебе не съм виждал. Мислиш се за умен, но ще си останеш по *** и от най простият турчин във вселената. Такива презрени типове като тебе си остават мижитурки за цял живот.
22
1
 
4
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Г-н "Провокаций" във форума на Атака не съм влизал от 2 месеца, защото се е напълнил с неграмотни турци като теб. Така че, преди да бълваш глупости, първо вземи и провери к`во дрънкаш!
21
7
 
3
 
! Отговори
Архонт преди 13 години
Аменхотеп, ходи си в смрадливия форум на атака.Ти си един от тези подобни провокатори, и предполагам че би се радвал ако това се случи в Родината ни. И си покажи маймунската физиономия , без да се криеш зад тези бутафорни калашници и този изтъркан ник.Колко ти плащат за форумните провокаций , който ги бълваш всекидневно?
20
2
 
6
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Така е ... ама талибаните само с Малмьо няма да се задоволят, те искат ЦЯЛА Европа!
19
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Шведите май от толерантност подариха Малмьо на талибаните.
18
1
 
6
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Абе ексСПИРТ, шведите, като са най-толерантните в Европа, що и при тях един се самовзриви, а?
17
1
 
10
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
И к`во иска да каже тоя? Че "преклонена главица сабя не я сече", така ли? Айде у лево бе, ексСПИРТ!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а това на снимката какво е?...
15
7
 
2
 
! Отговори
Балканджия преди 13 години
Такъв провокатор са не само набедените и дежурни уахабитски фондаций, но и проруските като "ТАНГРА - ТАНАКРА" , дружба " РОДИНА" изродената секта на Боян Саръев , фанатиците поклонници на Николай Хайтов и т. н.
14
0
 
1
 
! Отговори
луд преди 13 години
Ами така е. Да не би да има училище за политици.От тази гледна точка, всички са неграмотници.