Строят хеликоптерна площадка в "Подуяне"

Общинарите дават на концесионер част от Западния парк
Обновена: 20 дек 2010 14:01 | 20 дек 2010 14:00,
39
Строят хеликоптерна площадка в "Подуяне"
Арх. Петър Диков Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет одобри строителството на сграда с хеликоптерна площадка в район "Подуяне".

Пред журналисти главният архитект на града Петър Диков уточни, че сградата се намира в жк "Хаджи Димитър".

Съветът е одобрил и площадка в район "Младост", но Диков не знае дали тя се използва.

По думите му Столичната община има намерение да съдейства за изграждането на хеликоптерни площадки в комплекса на ВМА, както и на сградата на болница "Токуда".

Столичният общински съвет одобри и промяна в плана за регулация и плана за застрояване на представителната част на Западния парк, с което ще се даде възможност за изграждането на атракционни съоръжения върху сегашна база на "Озеленяване" ЕАД.

Според главния архитект, който е вносител на предложението, до края на януари се очаква да бъде обявен търгът за концесионер на тази част от парка.

Още по темата

Атракционните съоръжения ще бъдат изградени на площ от около 40 декара, но за разлика от закрития увеселителен парк "София ленд", там няма да се допуска строителството на масивни сгради, посочи Диков, цитиран от БТА.

Бъдещият концесионер ще охранява и поддържа цялото пространство на тази част от парка. Според него се очаква до лятото да има одобрен концесионер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
20
 
! Отговори
тити преди 13 години
Абе лъжци сте всичките, само гледате да се нагушкате, нали щяхте да строите и аква парк - в Чепинци, май ги усвоихте и до тука.
17
0
 
20
 
! Отговори
НСС преди 13 години
Долния пост е за Западен парк, въпреки че темата е за кв.Хаджи Димитър, защото схемите по които се действа са едни и същи. Диков знае това добре!Проблема е, че никой до сега не е потърсил сметка на някой градски архитект за безобразията, защото те умело се крият зад решенията на общинските съветници...Но ако искат , могат да спрат такъв проект...Ама не искат..Нека си припомним Белите брези, парцела на бензиностанция Шел и магазина Т-Маркет...Пълна кретенщина!
16
0
 
21
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Искам да питам общинарите какво става с София Ленд? Или това пак е поредната перачница.
15
0
 
22
 
! Отговори
НСС преди 13 години
Ще стане, както с Ловен парк и София ленд! Ще се направи частично преразглеждане на плана на София... В същност далечната цел на цялото начинание е... подушва се...да се махнат *** от този район. Мястото е много апетитно, почти до центъра е. Ще се инсцениера някое и друго *** вълнение, правата на човека, Европейския съюз, ала бала и ще се направи кампания за преместване на *** в друга инфра структура. Така, бъдещия инвеститор ще лапне целия Западен парк ... ***-Мутрастан
14
1
 
23
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 13 години
Голямо лапане в това строителство, бе! Всичката ни Мара втасала, ще строим площадка за хеликоптери! Ало, управляващите, ние ходим по земята! Искаме нормални условия за живот, искаме доходи, искаме работа! Тези съвсем изпукясаха, бе! Голямо крадене, голямо чудо! То не беше фискалния резерв, не бяха здравните ни вноски, не беше допълнителния ни пенсионен фонд... Сега откъде крадвате, бе? Държавата затънала в задължения, правели били икономии и си раздават пари, а хората кучета ги яли!
13
0
 
18
 
! Отговори
Въздухар преди 13 години
"София Ленд" е *** дума. По-добре е да го нарекат с друго име.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ау схема като в Пловдив с подобно увеселително "съоръжение", концесионера ипотекира земята, взима парите и бяга, а общината губи терена ;)
11
0
 
31
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Парковете и зелените площи въобще са национално богатство. След като София Ленд неработи, нека бъде разрушен, озенен и върнат статута на парк на мястото. Същото трябва да се случи и с офис сградите, "изяли" парка, Диков!!! Къде са ни велоалеите? Кога ще се засадят дървета в западния парк откъм Люлин (където няма да са атракционите)???
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой ще карате с тези хеликоптери.дядо коледа нали дойде вече.ееееееее щом до хеликоптерни площадки стигнахме значи вързахме.бати държавата.
9
0
 
33
 
! Отговори
nue преди 13 години
благодаря, че оправихте проблемита на града, улици, престъпност, кучета и тн. и тн. но имам само 1 въпрос : кога ще е готова площадката за космически кораби? че совалката ми събира прах пред блока :s
8
0
 
21
 
! Отговори
серГЕЙ преди 13 години
Това близо до Ц.Ц. - Консултанте, апартамент ли е ? За да може Боко тиквата като му ходи на гости да има къде да си паркира превозното средство.
7
0
 
20
 
! Отговори
ICO преди 13 години
Те 5-те процента ако си направят отделна държава ,от кого ще лапкат на готово? Диков , Диков паричките дето си ги лапнал от зеленато система в София, си ги взел от здравето на хората. ПАРИТЕ ДТЕ ГИ ИЗЛАПА, ДА ГИ ДАДЕШ ЗА ДОКТОРИ ДАНО.
6
0
 
16
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Язък за парка, сега е спокоен и сравнително чист, ще стане като Южния! А от друга страна пък няколко забавления за децата в повече! Дано само да го дадат така, че ако нещо се почне да се строи да се отнеме концесията веднага! То сега има терени за строежи, но знае ли човек след 5 години как ще е!
5
1
 
32
 
! Отговори
gotin преди 13 години
Имаме два парка в София, почват и тях да застрояват. Ама се неналапаха с подкупи и комисионни. Другите столици, куче не може да се изака на тревна площ, а при нас копаят, строят и крадат. Бетонираха цяла София, нищо не остана. Няма ли най-сетне да почнат да вкарват в затвора кметове, архитекти и общински управници?!
4
1
 
22
 
! Отговори
... преди 13 години
Аидеее пак почнаха далаверите със строителството!!!!
3
1
 
26
 
! Отговори
:) преди 13 години
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ЩЕ МУ ПРОМЕНЯТ СТАТУТА И ЩЕ ИМАМЕ НАЙ - НАЙ - НАЙ - НАЙ - МЕГА - ХИПЕР - УЛТРА - ГИГА - ТЕРА И Т.Н. МОЛ НА БАЛКАНИТЕ :)ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кви хеликоптерни площадки бе , малко ли други проблеми има града. Нее е като да сме се урили в пари да се чудите кво да подобрите
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
5тте процента да си направят отделна държава с отделни правила направо