Близките: Затвор за смъртта на Гери

Близки на детето се събраха на протест пред ИСУЛ
Обновена: 14 яну 2011 18:31 | 14 яну 2011 18:25,
236
Близките: Затвор за смъртта на Гери
Майката на Гери (вляво) не може да сдържи сълзите си. Снимка: Булфото

Затвор и отнемане на лекарските права на д-р Михаил Маджунов доживот – това поискаха близки и роднини на 4-годишната Гергана Илиева, която почина в ИСУЛ след вадене на сливици заради лекарска грешка.

Те се събраха на мълчалив протест пред болницата и запалиха свещ в памет на детето.

Основната причина за фаталния изход е подценяването на състоянието на детето при повторния преглед от лекуващия му лекар, показаха резултатите от проверката по случая на Изпълнителна агенция Медицински одит.

"Каквото е зависело от мен, съм го направила. Когато съм видяла, че детето ми не е добре, съм го завела да го лекуват. Не е моя вината, че те не си свършиха работата както трябва", сподели през сълзи майката Анна.

Според нея е необходима реформа в системата, за да няма нарушения и да не се стига до фатални последици.

"Някой трябва да поеме вината и отговорността", категоричен беше вуйчото на Гери – Иван Йорданов.

"За мен главният виновник е д-р Маджунов, той просто не си е свършил работата докрай", допълни той.

Още по темата

Докторът не е търсил роднините, дори не е изказал съболезнования. По време на изслушването в парламентарната здравна комисия единствено той нямаше смелостта да ни погледне в очите, което показва колко човещина има у него, обясни вуйчото.

"Не мога да се примиря, че от операция на сливици в днешно време ще се стигне до смъртен случай", каза още той.

Към протеста се присъединиха и други потърпевши от арогантното отношение на д-р Маджунов. Семейство Детелина и Людмил Ангелови подали жалба срещу него още преди 6 години. Тогава 2-месечното им бебе било оперирано след гнойна инфекция вследствие на варицела.

За щастие при тях операцията е успешна и без усложнения, но родителите са възмутени от немарливостта и високомерието на лекаря. Те подават сигнал, защото се опасяват, че заради неговото поведение ще се случи нещо фатално на някой друг.

Бонка Енчева също се оплака от лошо отношение на д-р Маджунов. Преди 2 години жената завела сина си за преглед заради гноен отит.

"Погледна го за 2 секунди и веднага му назначи операция за вадене на трета сливица. Не направи никакви изследвания. Написа лекарствата на хвърчащо листче", разказа майката. Тя обаче веднага се обърнала за лечението на детето си към друг лекар.

"Целият персонал на ИСУЛ също преживява тази потресаваща трагедия. Изказваме съболезнования на родителите и близките", заяви пред журналисти директорът на ИСУЛ доц. д-р Бойко Коруков, който слезе при почернените роднини.

"И ние сме хора, и ние не сме безгрешни", каза още той.  Шефът на болницата съобщи, че за последните 50 години повече от 50 хиляди деца са лекувани в това отделение.

"Това е единственият случай, който завърши трагично", констатира той.

За последните 4 години и половина срещу д-р Маджунов е имало подадени две жалби. Едната била от родители, които се оплакали от грубото отношение на лекаря към детето им, което не пожелало да си отвори устата при преглед. Те обаче не депозирали жалбата в писмен вид.

Доц. д-р Коруков съобщи, че за началник на клиниката "Уши, нос, гърло" е назначен проф. Иван Ценев. В понеделник той трябва да даде предложения за преструктуриране на клиниката и евентуално персонални промени, допълни директорът на ИСУЛ.

"Изключително са неприятни такива престрелки между колеги", каза доц. Коруков в коментар на опитите на д-р Маджунов да хвърли вината за смъртта на детето върху целия си екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
21
 
! Отговори
dO:Лили Игнатова преди 13 години
за друг вид доктор си ...
13
2
 
27
 
! Отговори
ДОКТОР ЩЕЙН преди 13 години
ТОЯ ГО ОБЕСЕТЕ И ГО СЛОЖЕТЕ ПРЕД ИСУЛ!! другите доФтори ще се вардят да не цъфнат на билборда като тоя *** --както някой го нарекъл "СВЕТИЛО" Бог да се смили над душата на момиченцето
12
5
 
27
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
Аз съм на страната на близките на детенцето!!!Обаче това със затвора няма да стане, което е огромен пропуск в българското наказателно право!!!Лошото е, че не съм аз човекът, който може да поправи тази грешка...ех ако можех...бедна ви е фантазията...някои хора щаха да се молят за смъртно наказание...
11
5
 
22
 
! Отговори
!! преди 13 години
Затвор за смъртта на Гери Защо затвор? смърт за алчните самозабравени *** !
10
3
 
8
 
! Отговори
ddd преди 13 години
Kraino vreme e da nosat otgovornost za nekudurnosta si lekarite ! Ako finansist ogelpi ne6to otiva za mnooooooooooogo dulgo na toplo , a kato e lekar i otnema jivot karai da vurvi ... Alooooooooooo durjavata ?!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е ти как си жив, още или си много здрав?
8
4
 
26
 
! Отговори
Калин преди 13 години
А малкият Дани от Варна .. починало дете .. разкарвано по комунистическите тоалетни нарочени за болници докато .. почине !! бързо забравихте за .. това слънчице!!
7
10
 
8
 
! Отговори
koze преди 13 години
vsi4ki kadarni doktori napysnaxa stranata tyk ostanaxa samo nekadarnizite
6
7
 
23
 
! Отговори
Смъртна присъда! преди 13 години
Смъртна присъда за убиеца Маджунов!!!!
5
3
 
7
 
! Отговори
ivan преди 13 години
s izvinenie,no az ako bqx na mqstoto na ba6tata 6tqx da go lekvidiram toq dolnoproben *** nare4en doktor...i 6tqx da go izleja !!! sasipa jivota na cqlata familq..
4
52
 
6
 
! Отговори
Лили Игнатова преди 13 години
Ох престанете вече да се опитвате да сринете имиджа на д-р Маджунски ! Той е страхотен специалист и светило в медицината ! Престанете с тази злоба ! Били му отнели лекарските права - пълни глупости и злобарщина ! Аз следващата седмица ще ходя на контролен преглед при него ! Преди малко се уточнихме по телефона - казвам ви страхотен човек е и велик лекар !!!
3
58
 
2
 
! Отговори
Лили Игнатова преди 13 години
Ох престанете вече да се опитвате да сринете имиджа на д-р Маджунски ! Той е страхотен специалист и светило в медицината ! Престанете с тази злоба ! Били му отнели лекарските права - пълни глупости и злобарщина ! Аз следващата седмица ще ходя на контролен преглед при него ! Преди малко се уточнихме по телефона - казвам ви страхотен човек е и велик лекар !!!
2
2
 
38
 
! Отговори
Феникс преди 13 години
Уважаеми читатели! Заради публикуването на тези 2 стихотворения, снощи, 13.02.2011 г Днес.Бг ме лиши от правото да правя коментари в сайта им! За да мога да коментирам пак се принудих да сменя Айпи адреса! Дали това е ЦЕНЗУРА, преценете сами: На ГериМедицината ни куцакато счупена каруца!Вместо бели Хипократи -некадърници, джелати!На болните са черни дните,а те измъкват им парите!Ще се оправи ли туй хора,щом няма лекари в затвора?Стига убити деца!стига *** на свобода!В Г. Оряховица- само умряло!?В хладилника душата сдало!А това тук -умори го некадърен бял ***!Вместо само да скърбим,да си траем и мълчим!Да се вдигнем смело, хора!Бялата мафия е за затвора! 13.01.2011г. Феникс В памет на Гери Съдии и лекари осъдени няма!В туй състои се голямата драма!С неверни експертизи, адвокатски плеади,гарван гарвану око не вади!А пък всички ние, под "лекарски ярем",или ще се борим, или ще да мрем!Това е за нас дилемата голяма,защото от здравето по-важно няма!Колко пъти още ще трябва да скърбим?По-добре е всички да се обеденим!Лекарските грешки не можем да простим!Мафията бяла, нека победим!13.01.2011 г. Феникс
1
6
 
38
 
! Отговори
Посетител преди 13 години
Такива убийци като този е пълно в България. Само гледат през какви пътеки да те прекарат, какви пари да ти вземат. Убийци и крадци !!! Това не са лекари !!! Няма 1 истински лекар даже.. то ако имаше щеше да излезе и да каже този не е лекар. Те всички се защитават само !!!