"Галерия": Разговорът за Мишо Бирата е истински!

Това потвърдили експерти от лаборатория в Париж
Обновена: 28 яну 2011 17:45 | 28 яну 2011 17:45,
402
"Галерия": Разговорът за Мишо Бирата е истински!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В разговора между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов за Мишо Бирата, разпространен от в. "Галерия", няма следи за акустична манипулация, монтаж, добавяне или премахване на думи и фрази.

Това е заключението на експертите от независимата лаборатория за научна полиция LIPSADON в Париж, където изданието изпрати записа.

Лабораторията работи с френската полиция и министерството на правосъдието, а експертните й оценки имат юридическа стойност и могат да се използват в съда, твърдят от "Галерия".

Припомняме, че Борисов изрази съмнение, че разпространеният разговор е манипулиран, а Ваньо Танов го нарече "пълен фалшификат".

Още по темата

Според разпространения запис премиерът натиска да бъде спряна митническа проверка в пивоварна. "Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид собственика на бира "Леденика" и ММ Михаил Михов.

Анализът на гласовете на събеседниците не разкрива измама в разговорите, както и не е отчетено прекъсването на конструкцията на диалога. Установен е обективен фонов шум и презапис. Заключението е, че диалогът е кохерентен, след като са анализирани ритъмът, тонът и височината на гласовете, посочват от изданието.

Изводът – разговорът е напълно автентичен.

От вестника изпратиха до медиите експертната оценка на LIPSADON на френски език, както и представяне на лабораторията.

Преди дни стана ясно, че записите на Танов са унищожени в законовия срок, след като е водено разследване за контрабанда, но не е доказано престъпление.

Именно заради това записите сега не могат да бъдат сравнени с разпространените разговори на Танов с финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и бившия зам.-началник на "Митниците" Антоний Странджев.

Иначе в навечерието на вота на доверие към кабинета, от прокуратурата обявиха заключението на експерти от МВР, според което записите на разговорите не са оригинални и са манипулирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
E то беше ясно че е истински ама ся ко праим ? УВО!
381
3
 
1
 
! Отговори
анти-галерия преди 13 години
Дачков,овчарче лъжливо, кой ще ти повярва, *** мръсен? Ти не си предал само тоя, на който още не си служил....
380
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 14 "Сътрудничеството на двама отделни експерта (независими един от друг) на български език, който благоприятстваха езиковия подход, необходим при определянето на зоните, които да бъдат очертани по-конкретно, засилва тази позиция." - извадка от експертизата
379
0
 
3
 
! Отговори
социалист преди 13 години
точно по време на комунизма , са били забранени със закон други политически формации освен бкп , в която е членувал Вожда и дори е напуснал работа за да запази членството си в нея . очевидна за вас демокрация означава , всички да мислят сато вас . затова БСП си остава най демократичната партия в България . забележете , че напусналите я ренегати , създават партии от тоталитарин тип .
378
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Hа 3 Mapт пpeд Народното събрание Xopa ..който нe жeлаe правителството зa ОСТАВКАTA СЕГА И НЕЗАБАВНО!!!!!!
377
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съществената.
376
4
 
4
 
! Отговори
галерист преди 13 години
Любопитен съм коа част от разговора е истинска. Първата втората или третата?Защото "Галерия" май е срестила тази подробност. Иначе не се съмнявам че разговорът е автентичен!!!!
375
11
 
4
 
! Отговори
do MIKI-MAUS385 преди 13 години
МИКИ,МИКИ,ПРОМИТО КОМУНИСТИЧЕСКО МОЗЪЧЕ,ЗАЩО ВИ МИРИШЕ ТОЛКОВА ГАДНО НА**АНИЯ ВИ КОМУНИСТИЧЕСКИ **З?НЯМА АВАНТА ЗА ГАДНИТЕ КОМУНИСТИ,НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ-ИМА АВАНТА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ.МРЪСНО КОМУНИСТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ.ПАК ЛИ ЩЕ ПРАВИТЕ ЛАГЕРИ,ПАК ЛИ ЩЕ ВЗРИВЯВАТЕ ХРАМОВЕ,ЧАКАТЕ ЛИ ПАРТИЗАНИТЕ?СЕГАШНАТА ВИ ДИВЕРСИЯ СРЕЩУ ЗАКОННО ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ИЗРАЗ НА ГЕНИТИЧНО УВРЕДЕНИТЕ ВИ МОЗЪЦИ.БСП ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН!
374
14
 
6
 
! Отговори
Kuko преди 13 години
Преведете си експертизата :-)Тогава коментирайте :-)Галерия продължава да манипулира, и така като гледам има защо :-)
373
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2009 година - по време на един от поредните митинги на новоизлюпената партия ГЕРБ, един *** оркестър решил да отиде да свири на проявата. Изпратили човек при Б.Борисов, Ц.Цветанов и Ц.Цачева да се разберат за парите.След 10 минути оня се връща."Ни става казаха ми щом си свирил идно времи на червенити, на нас не мой""А бе,м***ал, ти що не злъга бе""Как да злъжа, бе те същити, познават ***"
372
3
 
10
 
! Отговори
Медия преди 13 години
"От вестника изпратиха до медиите експертната оценка на LIPSADON на френски език, както и представяне на лабораторията."Ден първи - нито една "медия" не е публикувала оценката...Броенето продължава...
371
2
 
11
 
! Отговори
Шизофреник преди 13 години
Бойко е Бог, а Цецо е неговия пророк в консултантските услуги!
370
9
 
19
 
! Отговори
Мики преди 13 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, че по форумите вече рядко можете да срещнете фенове на ГЕРБ ! Тези дето са гласували за комуниста Мутра сега са увесили носове и се скатават в миша дупка!Тези "масови" многоникови ГЕРБаджийски атаки по форумите, са от един/двама дежурни на смени! ХИЧ НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ, ЧЕ НАРОДА Е СЛЯП!!!!!
369
5
 
22
 
! Отговори
Предсрочни избори! преди 13 години
Предсрочни избори! Веднага !!!Всичко друго означава, че сме съгласни да ни управляват престъпници!
368
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако ГЕРБ не бяха авторитарна партия,щяха да свалят премиера и да си сложат нормално правителство.Сега падат всички заедно с държавата.
367
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наистина"изглежда,че се опитва",а всъщност направо си ги пази далавераджиите
366
16
 
3
 
! Отговори
читател преди 13 години
Браво бе - "акъл да крият далавери"! ББ не ми е идол, просто изглежда се опитва наистина да спре част от далаверите и да накаже част от измамниците. И колкото повече го плюят, толкова явно по-добре се справя. Щом и престъпния *** Костов се е наежил, значи ББ е на съвсем прав път.
365
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Читател,точно твоят идол ББ отказа да хвърли партйния си билет,той е кои *** е .Предишните поне имаха акъл да крият далаверите си ,на тези и за това не им стига
364
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой беше казал-ББ и дете да убие пред очите им,пак ще го хвалят,че е убил един бъдещ терорист.Толкова затъпял и опростял народ едва ли има.Очите им да извади,пак за тях ще грее като слънце.Срам нямате ли,всички вече ни се подиграват ,а вие вместо да си затраете,че вождът ви се е н.....л,вие даже му ръкопляскате.Родителите ви мизерстват,децата ви умират,това малко ли ви е
363
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** от всички страни - Съединявайте се! Настана момента, когато трябва да изобличим и продажните французи, хвърлящи петна по кристално чистото житие на Вожда!