Глобиха студентката, блъсната от автомобил на НСО

Не осигурила достатъчно място за МПС със спецрежим на движение
Обновена: 28 яну 2011 07:20 | 28 яну 2011 07:01, Красимир Ангелов
500
Глобиха студентката, блъсната от автомобил на НСО
Снимка: Булфото

23-годишната студентка Яна Петрова, която претърпя пътен инцидент след среща с коли на НСО, ще отнесе глоба от КАТ за катастрофата, съобщава "24 часа".

На Петрова е съставен акт след лекия пътен инцидент с джипа, в който се движели гардовете на премиера Бойко Борисов.

В акта е посочено, че студентката "не е осигурила достатъчно място на пътното платно за безпрепятствено преминаване на МПС със специален режим на движение".

Яна призна пред медиите, че е помислила кортежа като една кола със специален режим и тръгнала да се връща в платното за движение.

Тя се оплака обаче, че гард на НСО, който е пътувал във въпросния джип, е посегнал и ударил с ръка покрива на колата й, докато се разминавали.

Още по темата

“Едва за 5% от произшествията на пътя с участието на наши автомобили отговорността е понесъл шофьорът от службата ни”, заяви шефът на НСО ген. Димитър Димитров.

По думите му прокуратурата е приключила и проверките за двата инцидента с кортежите на президента и вътрешния министър през 2010 година.

В постановленията за отказ да се образуват досъдебни производства прокуратурата е посочила, че служителите на НСО нямат вина за инцидентите.

От събраните доказателства по двата случая - разпит на свидетели и технически експертизи, става ясно, че отговорни за инцидентите са шофьорите на цивилните коли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


500
Още по темата: кортеж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
476
1
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 13 години
Да правилно, това нарушение е за проверочен и 150 лева глоба !
475
0
 
0
 
! Отговори
Pharmf275 преди 13 години
Very nice site!
474
0
 
2
 
! Отговори
НСО преди 13 години
хаха само коментарчета по интернет, форуми и нищо, ми вдигнете се бе всеки знае къде е парламента, ама на кой му стиска, така че като ни видите че ви наближаваме ще намалите ще отбиете и ако трябва ще спрете, на който не му изнася да си вдига чукалата и пред парламента
473
2
 
5
 
! Отговори
viktory преди 13 години
еййй куки гадни скоро пак щесте на пушалня споко,сега е на мода кука=мафия,та щялсъм даим дарявам пари по коледа айййй сиктир обирджиии ,чорбари такива
472
1
 
6
 
! Отговори
viktory преди 13 години
те ще си идат,но други щеси дойдат брато,ела да видиж в Кърджали патрулките опел вектра тъмно синя ,без полицейски надписи без сирени и лампи,ама казват товае патрулка ние вътре сме полицаии несме чобани казават начте куки гадни.направи ги пуснаха по пътищата да гепят от хорицата и последнта стотинка,то безтуй ги обраха банките а сега и куките мам........ на това смо...... правителство.еййййййййй господа оператори ако неваеее срам премахнете и този коментар.таи биесте еднииииии аре дане казвам
471
1
 
2
 
! Отговори
viktory преди 13 години
ей хора на последно време бат бойко искара куките по пътищата,да грабят народа писнами от т... куки,криятсе по завои и къде ли не,тук в Кърджали има бече нова тактика куките карат цивилни патрулки,минавачш покрай тех и изведниж ти изкачя кука какъв акъл ааааа......за един месец ме гепаха два пъти с превишена скорост аре знам виновенсъм идвата пъти с 11 км ,9км в повече.караш бавно удрят те отзад караш бирзо глобяват те дамуууу е... м.... ,еваллла бат бойко ти ще оправиш БЪЛГАРИЯ,банките от една
470
1
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
всеизвестно е, че колите със специален режим возят болни хора... ама за тия от НСО още няма измислено лечение...
469
0
 
8
 
! Отговори
пример преди 13 години
Точно така! За да има на лице 'специален режим на движение', МПС което има право да ползва тази привилегия ТРЯБВА ДА Е С ВКЛюЧЕНИ ЕДНОВРЕМЕННО ЗВУКОВА И СВЕТЛИННА СИГНАЛИЗАЦИЯ. Тогава вече се счита, че това МПС е ВЪВ СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ НА ДВИЖЕНИЕ.Точно в този ден,същия този 'кортеж' премина през бул.'Вл.Вазов' без да е включена сирена - само лампите работеха, но това не им попречи да преминат на червено...Е, това ли е личния пример за повишаване на безопасността на движението?
468
0
 
14
 
! Отговори
darcas преди 13 години
Специален режим означава с включени светлинен и звуков сигнал. Коли които нямат такъв сигнал не могат да бъдат наричани "мпс със специален режим на движение" и следователно никой не е длъжен да им прави път. Ай сиктир от ***, облечени във власт. Нагледахме им се на сеира, време е да си ходят!
467
0
 
7
 
! Отговори
Веско преди 13 години
Специалния режим на движение е за наистина нещо специално като случай. И все пак светлините за специален режим на движение са нещо описано в читанките на кандидат шофьорите, трябва да се спазва, за да не се пишат после 4 - 500 поста. Но я всеки да си припомни как действа когато види, забележи или чуе тези специални сигнали. Отбива ли от пътя? Дава ли предимство. А колите на бърза помощ успели да тръгнат на повикване за някой берящ душа? Как си пробиват път по кръстовищата?
466
0
 
11
 
! Отговори
ТОВА Е ПРЕКАЛЕНО ! преди 13 години
НЕ МИСЛИТЕ ЛИ,ЧЕ МНОГО НИ МАЧКАТ ТИЯ ОТ НСО !!!!ДНЕС СТУДЕНТКА ДОРИ ЩЕ ГЛОБЯТ,А УТРЕ ЩЕ ПРЕДИЗВИКАТ ПАК КАТАСТРОФА!!!! ЛИЧНО АЗ ДОСТА ПЪТИ СЪМ ОТБИВАЛ И ЗА СЕКУНДИ СЪМ СЕ ОТЪРВАВАЛ ОТ УЖАСА ДА МЕ ПОМЕТАТ,НО ВСЕ ПАК ИМАМ СТАЖ НА ПЪТЯ И БЪРЗИ РЕФЛЕКСИ,А ДА НЕ ГОВОРЯ КОЛКО ПОЗНАТИ ИМАМ В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ ! ИДЕТЕ В БЕЛГИЯ,ХОЛАНДИЯ,ГЕРМАНИЯ....ХОРАТА МАСОВО СИ ШОФИРАТ С РАЗУМНА СКОРОСТ,А ТУК ЩОМ И ОТ НСО ШОФИРАТ КАТО ***,КАКВО ДА ГОВОРИМ ! ГАДОВЕ!!!!!!
465
3
 
7
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Студентката да черпи, щото по жифково враме щяха да я набутат в панделата като враг на народа
464
0
 
21
 
! Отговори
ДО БОКО И ТРИПЕРА преди 13 години
Господа от НСО, бъдете по-културни на пътя !!! ДРАЗНИТЕ ВСИЧКИ !!!!!!!
463
0
 
8
 
! Отговори
бай Шано преди 13 години
за сведение в испания дори и да си с включени сирени ако се предизвика инцидент си виновен почти винаги ---това го научих след като питах един познат защо линеики и др. под. вдигат шум и се движат с 30-40 км/ч----просто тия бг-навици са наследство от комунизма когато се затваряше центъра за да прелети кортежа-----да вземат да се актуализират
462
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ ИНТЕЛЕКТ, В ДРУГИТЕ СТРАНИ КАК Е СПОРЕД ТЕБ? МОЖЕ И ДА ТИ ГРЪМНАТ ТОПКИТЕ!СТЕГНЕТЕ СЕ ВЕЧЕ И СПРЕТЕ ДА СЕ ЛИГАВИТЕ!
461
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИЗКЛЮЧИЕЛНО *** ОВЦА Е "23-годишната студентка Яна Петрова"!
460
1
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
*** съм но и аз съм против тия неща съгласен съм с теб тъпчат ни
459
1
 
13
 
! Отговори
аааааааа преди 13 години
Тъпчат ни, вземат ни парите да строят къщи на *** с кебапчета ги хранят ... тъпо ми е ...
458
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев е виновен за инцидента....
457
7
 
3
 
! Отговори
Кат преди 13 години
Как при движение с голяма скорост , ще удариш по тавана на а-ла. Разминават се да хилядни от секундата ,това са глупости.