Бивш бос опоскал БДЖ с договори за над 120 млн. лв.

Транспортният министър коментира обвинението срещу Христо Монов
Обновена: 14 фев 2011 16:11 | 14 фев 2011 16:09,
42
Бивш бос опоскал БДЖ с договори за над 120 млн. лв.
Снимка: Булфото

"Проверката, която направихме (б.р. – срещу бившия шеф на БДЖ Христо Монов), констатира изключително груби нарушения“, обяви в Пловдив транспортния министър Александър Цветков на въпрос за повдигнатото обвинение срещу ексшефа на железницата.

Преди ден стана ясно, че е готов обвинителният акт срещу Монов заради договора за доставката на 30 рециклирани спални вагона от Германия. Той ще бъде обвинен, че съзнателно е сключил неизгодна сделка с компанията "Арвекс".

"Това е една изключително грозна сделка, при която БДЖ е ощетена с десетки милиони. Дали ще има нови обвинения, зависи от прокуратурата“, обясни транспортният министър.

Той уточни, че в БДЖ миналата година е извършен пълен одит на всичко, което е правено в последните три години.

"Проверката констатира, че договори за над 120 милиона лева са сключени в нарушения. Не случайно финансовото състояние на железниците е такова в момента. Такова разточителство и грабеж не знам да има аналог“, изрази възмущение министърът.

"Фактът, че му е повдигнато обвинение и че делото влиза в съда, само говори, че проверките са обективни и говорят колко сериозно е ощетено БДЖ. Над 300 лева костюми, шуби за по 200-300 лева, за неща, които сигурно струват в пъти по-малко.

Още по темата

Не само че са много завишени цените, но интересното е, че действията на тогавашното ръководство на БДЖ – след провеждане на търг не сключват договор с фирмата, спечелила конкурса, а сключват договора с друга по-удобна фирма с 50% по-висока цена“, коментира Александър Цветков.

Той съобщи още, че вместо да зарязва лози на днешния ден както колегите си, е дошъл в Пловдив, за да отреже един пункт за технически прегледи, защото си е позволил да направи фиктивен технически преглед.

Проверка е установила, че 21 годишен автомобил Форд Фиеста е получил сертификат, че е технически изправна, без въобще да е стъпвала в пункта.

Затова Цветков издаде заповед за отнемане на разрешението за упражняване на дейността на този пункт за технически прегледи.

"В следващите няколко дни още два пункта ще загубят правото си да упражняват тази дейност, така че да се готвят. Това са пункт от Варна и пункт от Перник. И така ще бъде с всички пунктове за технически прегледи, които не са разбрали, че времената вече са други и правилата са други“, отсече Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
tvizukc преди 13 години
9mTKhG <a href="jmqivithmaaf/">jmqivithmaaf</a>, [url=rwqsxclcbink/]rwqsxclcbink[/url], [link=bolmuzvssgcq/]bolmuzvssgcq[/link], bqomfxihhrsr/
37
1
 
2
 
! Отговори
bulgar преди 13 години
Олеее,голям джангър бе! ами ша ги опоска,ама все пак с по 5 процента на година вдигна заплатите на жепейците и вкара тъпата "храна" към основната заплата.А тея от ГЕРБ кво направиха: близо две години с почти 9 процента инфлация-компенсация ЙОК! съкращени,съкращения,оптимизации,съкращения - и така като теглим калема; 6000 железничари на борсата до 2014г,заплати на оставащите железничари замразени до 2014...евалла ба ББ,евалла бе дападжии,които управлявате транспорта в България!Така,че...
36
0
 
3
 
! Отговори
ЕДИН ОТ ОВЧОТО СТАДО преди 13 години
много е ! ама ако АЗ бях на негово място - щях да опоскам ОЩЕ И ОЩЕ , ПОНЕ ЩЯХ ДА ЗАКРЪГЛЯ НА 200 МИЛИОНАтака и така САМО *** И ПИЯНИЦИ пътуват с влака
35
0
 
4
 
! Отговори
ЗОРО преди 13 години
АБРЕ " ***"ЗАЩО ПИШЕШ ГЛУПОСТИ .ИВАН К. ПРОДАДА Б.Г.А ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ.ТРЯБВАШЕ ДА КУПИ АПАРТАМЕНТ В ПРЕСТИЖЕН КВАРТАЛ.А ЩЕРКАТА ДА УЧИ В ЧУЖБИНА.
34
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 13 години
do 31. mnogo si zal taman thoveka se opravi namaza filiata ot dvete strani.ostavi go da si harthi parata nedei tolkoz zloba.
33
0
 
7
 
! Отговори
Железничар преди 13 години
Олег Петков, който също крадеше, освен това запали 9 души и Христо Монов, който доразсипа БДЖ са от дружинката на зам.министъра Петърнейчев, който уби пешеходец и нищо не му направиха...
32
0
 
8
 
! Отговори
найденчо преди 13 години
искам да кажа че всяко второ ченге от СДВР има пункт за техническки прегледи на автомобили и че всички са с подставени лица и се правят на умрели лисици а тия дето им работят няма къде да мърдат щото ще ги уволнят ха ха и правят прегледи по талони и чрез застрахователите дори и безплатни ха ха виште в младост
31
0
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 13 години
И какво от това,оти дека че го дават на съдо?Они и Доган-ага дадоа,па,сега требе Парламенто да му плаща съдебните разноски. Не че нема решение.Има и пример - арабите.Ама Бай ***(он не е шоп,некой да не сбърка) си варди само собственио газ,па,другите - *** ги.Затова и никога нема да излезне от собствените си ***,в които е затънал до шия!
30
2
 
18
 
! Отговори
Бай Васил преди 13 години
Не съд, а направо разстерел за грабителите на народа !!!
29
0
 
13
 
! Отговори
911 преди 13 години
а ,защо не споменавате крадецът на милиони ГОРЯН ЛАЗАРОВ?
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя крадец Монов не беше ли от приближените до Гоце???
27
2
 
14
 
! Отговори
до муньо преди 13 години
бга балкан , точно костов я прададе, на цената на един апартамунт в софия тогава - 150 000 долара . ти в кой свят живееш , в коя година ?
26
0
 
6
 
! Отговори
;;;;; преди 13 години
заедно с тия престъпници в кауша и йончев да не го прикриват с 5 месеча бави заплати
25
0
 
13
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Отдавна беше време за договорите на онзи мошеник - Моловчето...:)))За вагоните..Дълбок сън на прокурорите ::)))
24
5
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
а вие , новите управляващи от герб , сте момини сълзи .ако е вярно , поне изчакайте съда , щото и ц.ц. по убеждение ги съди . другото е ала - бала ...
23
1
 
9
 
! Отговори
Арвекс преди 13 години
Кръв повръща,пари не връща!
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
GOCE ZA TVA DARZAVATA ZIVEE NA KREDIT TUK NIAMA GLUPACI
21
3
 
14
 
! Отговори
Комунде до 19 преди 13 години
Тиквата не е виновен-в този случай,ама ще видим дали ще го разобличи (дано) или и той ще намаже от него,както става през последнит 21 години! А,иначе унищожението на БДЖ датира от времето на *** Филип Д.!!!!!!!!
20
2
 
30
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Въпросът в това , че някакъв гладен човек , откраднал салам от магазинът и съдът му е наложил наказание 300 лв. глоба. А този сключил неизгодната сделка, ще полежи точно там , където се заканваха , че ще лежат Масларов,Цонев и др. в леглата на разкошните си вили. Справидливостта у нас винаги има две лица за различните хора.
19
0
 
25
 
! Отговори
голямото плюскане преди 13 години
Не говорете, господа журналисти ,в единствено число.Какъв бос е оплоскал БДЖ.Една огромна глудница сбрани вкупом плюска, та ушите и плющят, вече почти четвърт век.