39 отнесоха глоби за каране в бус лентата

Всеки нарушител се санкционира с 50 лева от катаджиите
Обновена: 18 фев 2011 16:58 | 18 фев 2011 16:57,
35
39 отнесоха глоби за каране в бус лентата
Снимка: Булфото

Общо 39 собственици на автомобили са били глобени от Центъра за градска мобилност и КАТ за една седмица за разчистване на пътя на автобусите в столицата.

Шестима души са били санкционирани за паркиране на спирките на градския транспорт.

Целта на акцията е била да се санкционират всички водачи, които управляват автомобилите си в бус лентите в столицата. 

Глобата за шофиране на кола в бус лента е 50 лева. Със същата сума ще трябва да се разделят и шофьорите, които паркират колите си на спирките.

Още по темата

Инициативата продължава до края на деня, а целта е да се намали броят на нарушенията и да се облекчи цялостното движение в София.

Екипите следят за спазването на  правилника в районите на бул. "Цариградско шосе",  бул. "Сливница", ул. "Г. Софийски", бул. "П. Владигеров", бул. "Г.  Делчев", бул. "Т. Каблешков", бул. "Н. Мушанов" и други натоварени пътни участъци. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: глобибус лента
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само *** гейбер може да зададе такъв въпросКато взимаш 250лв, откъде пари за кола??? То с тия пари не може и да се живее но много хора го правятГарантирано от ГЕРБ Които искат 16.8 лв ЗО от ТРАЙНО БЕЗРАБОТНИ нямащи никакви доходи не взимащи и социална помощ абе нищо от никъде!АМИ как живеят питат ГЕЙберите прости то това живот ли е
30
0
 
1
 
! Отговори
Joro преди 13 години
E от изброените булеварди бус лента има единствено на Цариградско и Сливница , на другите к'во контролират
29
1
 
2
 
! Отговори
До шопето преди 13 години
Заплатите по София са по големи и глобите трябва да са по големи,примерно 200лв.и то веднага в брой ха ха ха...
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Инициативата продължава до края на деня, а целта е да се намали броят на нарушенията и да се облекчи цялостното движение в София." Това не трябва ли да е постоянна практика, а не еднодневна инициатива?
27
1
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
Глобите трябва да станат определен% от годишния доход но не по-малко от дадена сума. Така мутрите ще трябва да плащат глоби от които наистина да ги заболи или да рискуват отнемане на имущество след данъчни проверки
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо се пише къде следят и до кога. За да се знае къде може да се нарушава ли?Крайно време е да се въведе бус лента и по Ал. Малинов! Сега от Младост 4 до ХМС е по-бързо да се ходи 4 км пеша отколкото с рейс!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се глобяват и тези които карат по трамвайните релси и пречат на трамваите.
24
0
 
5
 
! Отговори
фифи преди 13 години
И настана просветление -))))))Крайно време е карачите на всякакъв сорт бръкми да разберат, че не случайно има правила за движение по улиците, пътна маркировка и знаци (до колкото са останали,ама ще ги подновят) И че те за никого не са изключение! Понимали?? С глобите, НАПРЕД! :-)))
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глобите трябва да се УВЕЛИЧАТ десетократно - не 50, а 500 лева!!!
22
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
САМО 38??!!ШЕГУВАТЕ СЕ!!!
21
0
 
29
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
"39 отнесоха глоби за каране в бус лентата"Бравус!!!Направо сте ги разбили.Ако сте го направили за 5 минути де...
20
2
 
40
 
! Отговори
lll преди 13 години
39 глобени / 5 работни дни = 8 глобени на денза 8 часов работен ден, означава, че по един човек на час прави нарушение и е бил хванат.Само за 10 минути мога да ви намеря нарушители, които така задръстват движението с простотията и наглостта си, че не 50 ами 500 лева са им малко!!!И искам да разбера този център за градска мобилност какви правомощия има да налага глоби и от колко души се е състоя екипа им?!
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 123 Ако не са солени няма да има ефект :) Затова колкото се може по-солени глоби. Като ти идва "скъпичко" не навлизай където не ти е мястото!!!
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Маршрутките имат ли право да ползват бус-лентата?
17
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ме бърка да ме глобяват. Ама да глобяват българите а на ромите с каручкит да козируват, това вече ме дразни. Всеки ден подминавам каруци с роми, без регистрации, без нищо и никой не ги бара. Един полицай ми каза, че им пишели актове. Те с тия актове ромите си бършат задните части, защото иначе отде ще намерят чиста хартия. Закона се прилага само спрямо българите, а това се нарича геноцид спрямо един етнос-българския.
16
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А автобусите точни ли са, за да им разчистват толкова старателно лентата.
15
1
 
11
 
! Отговори
jo1 преди 13 години
Всяка сутрин минавам през кръстовището на Т. Каблешков и България и там кьорав полицай не съм виждал. А там какви нарушения се правят знаят само тези, които са минавали от там. На всяка полицейска кола камера и полицая и спрения да не излизат от кадър.
14
2
 
30
 
! Отговори
:-) преди 13 години
До 123 : да не би и теб да са те глобили :-)))) хахаха Глобите в цял свят са солени. Например в Сингапур за хвърлена хартийка на улицата си отнасяш 2000долара!!! Естествено няма нито един *** по тротоарите. Така че глобите са си ок. :-) Като взимаш 250лв, откъде пари за кола???
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че много малко хора са глобили очаквах нещо от рода на 100-200, пък те само 39.
12
2
 
17
 
! Отговори
Сиганин преди 13 години
Явно маркровката на бус лентата не е достатъчна както и размеа на глобата. Затова на съседните ленти да се напише "селяне".