Синдикатите готови за стачка на влаковете

Засега няма сближаване на позициите между протестиращите и железниците
10 мар 2011 18:05,
28
Синдикатите  готови за стачка на влаковете
Все още няма сближаване на позициите между синдикатите и железниците. Снимка: БТА

Структурите на КНСБ и КТ „Подкрепа” се готвят за ефективната стачка на железничарите в петък. Към момента няма сближаване на позициите между синдикатите и ръководствата на БДЖ и НКЖИ, каза пред „Фокус” вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров, който е на продължаващите в момента преговори в БДЖ.

Втора група преговаря в сградата НКЖИ в момента.
„Сближаване на позициите ще има, ако се декларира, че съкращенията ще спрат, както и гарантиране на социалните плащания, залегнали в стачките ни искания“, каза Никифоров.

Стачните искания са депозирани още през октомври миналата година. „Мениджърските екипи не могат и в момента да ни обяснят защо няма зимно работно облекло, когато зимата, а хората са принудени да работят в тези условия.

Същото се отнася и за неизплатените ваучери, които им се полагат. В момента мениджърският екип прави финансови разчети по отношение на стачните искания и отново ще започнем преговори след малко”, обясни Никифоров.

Още по темата
Синдикатите не приемат 20% съкращение на персонала от БДЖ и НКЖИ. „Въобще не сме приели и 1 % съкращения, да не говорим въобще за 20.

Съкращения в системата на железниците не приемаме, така че който мечтае за такова нещо, просто да забрави”, категоричен бе още той.

52 от общо 60 пътнически влака в страната спряха за час преди обяд.  Ако при преговорите между стачкуващите и ръководствата на железниците не се стигне до споразумение, ефективните стачни действия ще продължават от 8 до 16 часа всеки ден. 

Сред мотивите да стачката са плановете за съкращения в сектора, лошите условия на труд, неизплатените ваучери за храна и неполучените социални плащания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: стачкажелезници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A NA BAS CHE SINDIKATITE STE IZLAZAT STACHKUVASTITE
26
2
 
0
 
! Отговори
до 25 преди 13 години
ти изобщо в час ли си за какво става въпрос
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да питам кога синдикатите ще протестрат че ромите не си плащат тока а българите го плащат.
24
0
 
4
 
! Отговори
до НИНА преди 13 години
уважаема ако не знаеш...не си виновна,но от всеки кондуктор /независимо по-коя линия се движи/се искат ''отчетпод'' масата от 50 лв.за кондуктор
23
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Ако си до 35 -40 макс. става. След това не, каквото и да преквалифицираш след 40г никой не те иска на работа. Това е истината, и това също е жалко. Изобщо България е една жалка картинта. А може да бъде рай, но някой не иска.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВСИЧКО ПРИКЛЮЧИ ПОЗИЦИИТЕ ИМ СЕ СБЛИЖИЛИ,КНСБ И ПОДКРЕПА ОБСЛУЖВАТ МАФИЯТА ПАК СА ИЗЛЪГАЛИ НЕЩО ХОРАТА.
21
3
 
8
 
! Отговори
Лаик преди 13 години
Уважаеми Шарк, аз също плаках когато загробрава предприятието в което работех, цялото ми семейство работеше там, отговаряха ми "преквалифицирай се"! Е аз се преквалифицирах т.е. смених си работата след дълга лична агония, сега мога да дам същия съвет на хората- преквалифицирайте се! Жалко е че става така, но това е положението...
20
2
 
7
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Към 15,Ало, 15? Отиди на лекар и се прИгледай, може и да ти няма нищо...Кондукторите ли ти са виновни, те ли управляват железниците? Защо не ги наказват началниците им????????? Ами много е просто, защото началниците има са в пъти ПО-ГОЛЕМИ РАЗБОЙНИЦИ! Техните кражби са в милиони, а ти си се загледал в трохите?
19
0
 
11
 
! Отговори
умини преди 13 години
Пътувах в Австрия с влак..........много модерен,няма чукане нема лопане,само едни леко съскане,и съм заспал събудих се на 150 км от моята спирка...:))) акондуктора ми се смее ,човекът не ме глоби нито ми иска да доплащам билета,обясни ми с усмивка къде да сляза за да хвана другия влак до моята спирка.
18
7
 
13
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Да стачкуват, прави са! Току що по НОВА дадоха репортаж на едно семейство, в което и тримата, майка, баща и сина работят в БДЖ. Човека плачеше, заради положението, в което е. Ще стачкуват. Прави са. Мамка им *** ненаядоха се това правителство.
17
3
 
8
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Жалкото е, че преговори се водят от "измислените" синдикалисти. Добре знаем, че в последните 15 години НЯМА НЕ ПРЕЦАКАНА СТАЧКА по тяхна вина - на синдикатите! Така ще стане и сега... Това не са синдикати, а *** на управляващите. Те не водят преговори, а правят пазарлъци... но в полза на работодателите и лично за себе си, не за работниците, нито за народа!
16
6
 
11
 
! Отговори
евлоги преди 13 години
подкрепям работниците в бдж но стачката им няма да успее защото и двата синдиката ще ги предадат и ще полегнат на правителството.отвратен съм от ръководствата на подкрепа и кнсб.те са проститутките на герб
15
18
 
4
 
! Отговори
до БЖД търтеите преди 13 години
Koгато обирахте парите на *** на ръка във влаковете не ривахте,...не се наядохте! Марш на борсата!
14
2
 
5
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Ако господата журналисти, проверят в управлението на БДЖ служителите и ИМАТ СМЕЛОСТ да попитат персонално кой какво работи там и за какво отговаря ГОЛЯМ СМЯХ ЩЕ ПАДНЕ!!! Но ще се разбере от извора и самата истина, а именно - защо железниците ни са на този ХАЛ!!!
13
13
 
4
 
! Отговори
Смехурко преди 13 години
Да се съкращава наред, калпави влакове, калпава структура- като не бачка шут в г...за
12
2
 
16
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
Алооооооо, прокурорчетата, КЪДЕ са МИЛИОНИТЕ платени на онова ***-моловчето за строшените и бракувани вагони , доставени от онзи дингил-транспортният министър на Трой коалицията ??И ТОВА ли дело потъна , ШУТЕ ВЕЛЧЕВ ???????
11
2
 
7
 
! Отговори
Нина преди 13 години
По време на управлението на "триглавата ламя" на квотен принцип 3:5:8, по всички министерства и управления на компании се назначиха безхаберници, които много трудно ще се "извадят" от там, колкото и да ни се иска на нас, пишещите тук! Това са не само безхаберници, но алчни и жадни за власт и пари хора, които не само не разбират от нищо, но и не знаят защо са там.
10
1
 
19
 
! Отговори
Нина преди 13 години
БДЖ се управлява от ДВА ПЪТИ повече началници, отколкото работници! То не са пиари, то не са секретарки, говорители ... Представете си само - тридесет началника на осем спални вагона... ЦИФРОМ И СЛОВОМ - ОСЕМ СПАЛНИ ВАГОНА!?!? Какво е това - квалитетно управление или управление, което води железниците до фалит?Защо ще се съкращават чистачките и работниците? За да пътуваме в конюшни, или... И какви са техните заплати в сравнение с тези на началниците им? И то какви началници?!?! И колко...
9
4
 
14
 
! Отговори
Нина преди 13 години
БДЖ- съвременен превод: Боже, Докарай ме Жив !!!А колко е простичко това да се случи: ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ БДЖ:ДАМИ И ГОСПОДА - НЕ ПИПАЙТЕ РАБОТНИЦИТЕ - ТЕ СА СИГУРНОСТТА НА КОМПАНИЯТА!Просто съкратете управляващите тази компания, които умишлено я водят до фалит... Ние сме държавата, в която 2/3 от всяка компания /предприятие/ са управляващи - безхаберни в повечето случаи чиновници, които с некомпетентността си "прецакват" компанията /предприятието/!
8
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В демократичните държави хората стачкуват когато нещата се влошават.С какво се влошиха нещата при железничарите.С нищо.За какво да стачкуват.Хората им е ясно ,че който се бори срещу властта се бори за власт.И пак ще бъдат използвани и изоставени в своята мизерия.