Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!

Дъновизмът пък бил силно "окултно лъжеучение"
Обновена: 16 мар 2011 14:40 | 15 мар 2011 12:23,
541
Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!
Църквата "Св. Петка Българска" на Ванга в местността Рупите Снимка: Булфото

"Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста", това е заглавието на двутомника на йеромонах Висарион, който е втори епитроп в нашия Зографски манастир.

Представянето на книгите е обявено на официалния сайт на Светия синод на Българската православна църква и ще се състои на 15 и на 22 март в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

Първата беседа ще е "Ванга – портрет на една съвременна магьосница", а втората е с акцент върху окултното лъжеучение на Петър Дънов, пише в сайта на БПЦ.

До момента Светият синод не е обявявал официалната си позиция за Ванга.

"Целта е да бъде разграничено истинското християнство от окултното, както и да се получи обществен дебат по темата", обясни йеромонахът пред bTV.

"Трябва да се чуе гласът на църквата. Да не се промиват мозъците на хората с думите на антихриста Дънов и врачката Ванга", категоричен бе свещеникът, който пристига специално от Атон за представянето на книгата.

Макар и след смъртта на двамата, по думите му църквата трябва да се бори с оставеното от тях "заразно" наследство: "Когато има духовни проблеми, тя трябва да изкаже своя глас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: вангаПетър Дънов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
523
0
 
0
 
! Отговори
Г. Петов преди 4 години
До АнаНа тази двукрака твар в черно, дето освен да плюе, друго не знае, му пожелавам да почне поне малко да мисли, а не да приказва простотии ! На поклонниците му - също !
522
0
 
2
 
! Отговори
ИЛИЯ преди 12 години
САМО ГОСПОД БОГ ЗНАЕ КАКВА Е ИСТИНАТА.
521
0
 
0
 
! Отговори
От Матей преди 13 години
12:24 А фарисеите, като чуха това, рекоха: Тоя не изгонва бесовете, освен чрез началника на бесовете, Велзевул. 12:25 А Исус, като знаеше техните помисли, рече им: Всяко царство разделено против себе си, запустява. 26 Ако Сатана изгонва Сатана, той се е разделил против себе си; тогава как ще устои неговото царство? 27 При това, ако Аз чрез Велзевул изгонвам бесовете, чрез кого ги изгонват вашите възпитаници? 28 Но ако Аз чрез Божия Дух изгонвам бесовете, то Божието царство е дошло върху вас.12:34 Рожби ехиднини! Как можахте да говорите добро, като сте зли? Защото от онова, което препълва сърцето, говорят устата.12:35 Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща; а злият човек от злото си съкровище изважда зли неща.
520
0
 
0
 
! Отговори
ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА СВ преди 13 години
ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЕЛ ДО КОРИНТЯНИТЕ10 глава Защото братя, желая да знаете, че макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, 3 и всички да са яли от същата духовна храна, 4 и всички да са пили от същото духовно питие, 5 пак въ повечето от тях бог не благоволи; за това ги измори в пустинята.12 Така щото, който мисли, че стои, нека внимава да не падне.
519
0
 
0
 
! Отговори
ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА СВ преди 13 години
2 глава 18. Никой да не се лъже. Ако някой между вас мисли, че е мъдър според тоя век, нека стане глупав, за да бъде мъдър. 4 глава 3 даже аз не съдя сам себе си. 4 Защото при все, че съвестта ми в нищо не ме изобличава, пак с това не съм оправдан; защото Господ е който ще ме съди.5 За това недейте съди нищо преждевременно, докле не дойде Господ, който ще извади на видело скритото в тъмнината, и ще изяви намеренията на сърцата;8 глава 2 Ако някой мисли, че знае нещо, той още не е познал, както трябва да познава. 3 Но ако някой люби Бога, той е познат от Него.
518
2
 
0
 
! Отговори
Оптимист БГ преди 13 години
УВАЖАЕМИ, след 2012 г. всичките глупости дето ги обсъждате сега, ще са безпредметни!А колкото до църквата, ИЗОБЩО НЯМА ДА Я ИМА КАТО ИНСТИТУЦИЯ!Виж за ГОСПОД съм СИГУРЕН , ЧЕ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА!Е СКОРО ВСИЧКИ така или иначе, ИСКАТЕ ИЛИ НЕ, ще научите ИСТИНАТА!Светът НЯМА да е същият и или ще сме в "ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО", или ще повторим "отделението" наречено ЖИВОТ, ама на ПО-ГАДНИЧКО местенце!Бъдете ЩАСТЛИВИ в НЕЗНАНИЕТО СИ!
517
5
 
3
 
! Отговори
християнин преди 13 години
Затова и "църквата" дето социалистите-окултисти построиха на Ванга въобще не е според каноните за църква или за християнска постройка.Ако Ванга е била истинска пророчица щеше да знае за техните намерения и по-точно щеше да се идентифицира с християнството.
516
2
 
5
 
! Отговори
християнин преди 13 години
Според християнството и Ванга и Дънов не водят хората към Бог а към себе си затова нямат нищо общо с него. Мисля че и резултата го доказва. Повечето хора не се интересуват от гледната точка на Библията.Невярващите свещенослужители от БПЦ не променят написаното в Библията. Така че не смесвайте отношението си към тях с това към Ванга и Дънов. Всички, които не съобразяват живота си с ценностите и морала на християнството ще отидат в ада. Дори и патриарх-полковник Максим (освен ако не се покае).
515
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Бесовете взеха та дигнаха църква в която служат същите тия дето се назовават божии служители! А ся де! Де се чуло и видяло демон църква да вдига?! Ей, много *** народ!
514
4
 
2
 
! Отговори
Борислав преди 13 години
Като чета коментарите се сещам за един човек, който бе написал, че "Християнството е едва ли не единственият мироглед в света, който е убеден в неизбежността на собственото си историческо поражение...В перспективата на земната история не се очаква световно-историческо тържество на Евангелието, а световно господство на антихриста" Толкова сте прости и неуки... А що се отнася до Ванга - нея си я прибраха бесовете, с които беше в контакт и на които служеше.
513
6
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Не знам какви са мотивите на попа,но е прав!!!!!
512
4
 
5
 
! Отговори
САШО РАДЕВ преди 13 години
ЦЪРКВАТА Е ЗАСТОЯЛ ДОГМАТ И СЕ НУЖДАЕ ОТ П Р О В Е Т Р Е Н И Е !!! ПРАВ Е ХРИСТО БОТЕВ, КАЗВАЙКИ ЗА БОГА - "...В МЕН, В СЪРДЦЕТО И ДУШАТА..." ТОВА Е ЗАЩИТНИКЪТ НА БЕДНИТЕ, КОЙТО МАЙ СТАНАХА ПРЕКАЛЕНО М Н О О О Г О !!!
511
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мелее гледахте ли предаването,тия попове говореха точно като търговци на вяра.Поздравления на дъновистката държа се на много високо ниво за разлика от тези мерзавци -търговци на вяра.
510
5
 
6
 
! Отговори
Всичко има граници! преди 13 години
Не съм богослов,може и да не са правилни разсъжденията ми от гледна точка на науките за религията.Задавам си обаче един въпрос:След като Ванга не се е стремила сама да придобие дарба на прорицателка,защо е това отрицателно отношение спрямо нея?Писа се,че костите в горната част на темето й не са били сраснати,т.е. фонтанелата й е била незатворена и имаше изказано предположение,че това е помагало на прорицателската й дарба.Тя е била природен феномен.Ако има Бог,той го е допуснал.Какъв Антихрист?!
509
7
 
5
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 13 години
Боже,боже!Не стига ,че политиците ни изкукаха,а сега и поповете!
508
1
 
2
 
! Отговори
Танас преди 13 години
Но защо ли се чудим - Христос и това щастие не е имал - да бъде поруган посмъртно...
507
5
 
10
 
! Отговори
Танас преди 13 години
Мъжете в черно по-добре първо да се огледат и да оправят собствените си кривици, и после да врещят за чуждите. Освен това времената на монопол над истината останаха далеч в миналото. Нейсе... Сега ни повеждат на свещен джихад с неверниците. Патетично, смешно и срамно. И най-лошото - нищо доховно.
506
7
 
14
 
! Отговори
Николай преди 13 години
Тази книга поредния гнусен опит да ни продават вяра.И то книга написана от никому незвестен поп плюещ по хора найстина са имали дарба(тях господ ги е избрал да ги дари) и са помогнали на хиляди.Той какво е направил в живота си?Ами какво,продавал е вяра,продавал е нещо което не се кукува,защото то е в всеки от нас.
505
5
 
14
 
! Отговори
Николай преди 13 години
Църквата е най-големият рекетьор в историята на човечеството!
504
7
 
8
 
! Отговори
ever преди 13 години
тази случка ми я разказа игумена на роженския манастир отец серафим. ванга няколко пъти пращала хора да доведат неврокопския митрополит натанаил и накрая той отишъл като влизал държал пред себе си кръст с вградена частица от светия кръст ванга се развикала: кой влезе, какво носи в ръката си, веднага да го хвърли на земята, да го стъпче...владиката си излязал естествено