Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!

Дъновизмът пък бил силно "окултно лъжеучение"
Обновена: 16 мар 2011 14:40 | 15 мар 2011 12:23,
541
Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!
Църквата "Св. Петка Българска" на Ванга в местността Рупите Снимка: Булфото

"Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста", това е заглавието на двутомника на йеромонах Висарион, който е втори епитроп в нашия Зографски манастир.

Представянето на книгите е обявено на официалния сайт на Светия синод на Българската православна църква и ще се състои на 15 и на 22 март в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

Първата беседа ще е "Ванга – портрет на една съвременна магьосница", а втората е с акцент върху окултното лъжеучение на Петър Дънов, пише в сайта на БПЦ.

До момента Светият синод не е обявявал официалната си позиция за Ванга.

"Целта е да бъде разграничено истинското християнство от окултното, както и да се получи обществен дебат по темата", обясни йеромонахът пред bTV.

"Трябва да се чуе гласът на църквата. Да не се промиват мозъците на хората с думите на антихриста Дънов и врачката Ванга", категоричен бе свещеникът, който пристига специално от Атон за представянето на книгата.

Макар и след смъртта на двамата, по думите му църквата трябва да се бори с оставеното от тях "заразно" наследство: "Когато има духовни проблеми, тя трябва да изкаже своя глас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: вангаПетър Дънов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
483
1
 
2
 
! Отговори
До 490 преди 13 години
А ти какъв си? Християнин или другата дума, която използваш? Христос не е пророк, той е Спасителят.
482
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
492,ако си турчин,не те караме да се кланяш на Бог,който предпочитал евреи.Но тогава просто пиши,аз съм турчин и се моля на аллах,вместо да коментираш християнския бог.
481
3
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Абе г-да "свещенослужители", като гласувате отрицателно, поне ме оборвайте, обосновете с нещо! Е добре, дайте да предложим изработката на икона приживе на дядо Николай Пловдивски пред луксозния му автопарк с няколко "девици" и да я надпишем "Който вярва, ще получи!" Пък после пак да продължим с дебатите!
480
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напротив ти си неверник 491. за такова твое писание,преди 2-3 века на Запад всеки би те предал на Инквизицията.И след разпити и мъчения щяха да те изгорят на кладата.Църквата(не само в България,а и на Запад и в Америка) е църква,а не детска забавачница,От времето на Христос си има църковна доктрина и свещени книги,Това е църква,а не политическа партия,И ако си комунист,просто не се бъркай в религията.Абсолютно са прави поповете.Това е църква,а не секта за врачки,знахари,гадатели и баячки.
479
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никога няма да се кланям на Бог, който предпочита евреи!
478
3
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Не за първи път някой преди да бъде обявен за светец, църквата първо го е убивала по един или друг начин и след няколкостотин години се извинява за грешката си. Сега тя стигна по-далеч, сигурно ще разрови и гроба на тази жена да и забият дрянов кол в гърдите! Жената, пред която цял свят се прекланя и сега. Всички те неверници ли са, поклонници на дявола ли или какво друго? Целия свят, само наште не! Ама то кога ли пък е било другояче?
477
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ ТУК ХРИСТИЯНИ ЛИ ДРАСКАТ ИЛИ ***? НЯКОИ "БЪЛГАРИ" ОТ ТУРЦИТЕ СА ПО-ЛОШИ. НЕ ЗНАЯТ НИТО ВЯРАТА СИ,НИТО ЕЗИКА И ДРАСКАТ НА ЛАТИНИЦА. АКО НЯКОЙ Е ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН НЕ МОЖЕ ДА НАПАДА СОБСТВЕНАТА СИ ВЯРА И ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА. НИКОЯ ЦЪРКВА В СВЕТА,ДОРИ ПАПАТА НЕ МОЖЕ ДА ОДОБРИ "ПРОРОЧИЦАТА" ВАНГА И ДЪНОВ.ПРОРОЦИ СА МОХАМЕД,ХРИСТОС.НЕ МОЖЕ ВСЕКИ САМОЗВАНЕЦ,КОГОТО ЖУРНАЛИСТИТЕ ВЕЛИЧАЯТ ДА БЪДЕ ПРОРОК И СВЕТИЯ. МНОГО ИМ СЕ ИСКА НА ТЯХ ОТ 4-А ДА СТАНАТ 1-А ВЛАСТ И НИ ЗАПОВЯДВАТ КОГО ДА ТАЧИМ И ПО
476
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ ТУК ХРИСТИЯНИ ЛИ ДРАСКАТ ИЛИ ***? НЯКОИ "БЪЛГАРИ" ОТ ТУРЦИТЕ СА ПО-ЛОШИ. НЕ ЗНАЯТ НИТО ВЯРАТА СИ,НИТО ЕЗИКА И ДРАСКАТ НА ЛАТИНИЦА. АКО НЯКОЙ Е ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН НЕ МОЖЕ ДА НАПАДА СОБСТВЕНАТА СИ ВЯРА И ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА. НИКОЯ ЦЪРКВА В СВЕТА,ДОРИ ПАПАТА НЕ МОЖЕ ДА ОДОБРИ "ПРОРОЧИЦАТА" ВАНГА И ДЪНОВ.ПРОРОЦИ СА МОХАМЕД,ХРИСТОС.НЕ МОЖЕ ВСЕКИ САМОЗВАНЕЦ,КОГОТО ЖУРНАЛИСТИТЕ ВЕЛИЧАЯТ ДА БЪДЕ ПРОРОК И СВЕТИЯ. МНОГО ИМ СЕ ИСКА НА ТЯХ ОТ 4-А ДА СТАНАТ 1-А ВЛАСТ И НИ АПОВЯДВАТ КОГО ДА ТАЧИМ И ПОЧ
475
4
 
1
 
! Отговори
До 482 преди 13 години
Е те са разпънали Господ на кръстта, а ти ми говориш за някакви си мръсотии в Талмуда. Талмуда не е част от Библията, нали? Талмуда са си някакви фарисейски мъдрувания. Та Той Господ казва на фарисеите, че техния баща е Сатаната. Не виждам как оборваш юдеохриситняството с това коеот казваш. Може да са богоизбрани, но Господ Бог си ги наказва както си следва за тяхното коравосърдечие и вяра в окултизма. Както и наш ще накаже за вярата ни във врачки и гледачки.
474
4
 
7
 
! Отговори
Хан Тенгри преди 13 години
Който е безгрешен, нека пръв да хвърли камък. Ех попове, нещастни търговци, точно от вас всякакви критики към когото и да било са смешни. Карайте си православните BMWта и скубете си брадите за имоти.
473
0
 
5
 
! Отговори
До 433 преди 13 години
Ореолите на Светците символизират Светият Дух. Какво ще прави слънцето на главите им. Паленето на свещи символизират пак Светият Дух. Понеже материално огънят е най-близо до представата за Дух. Казано е че Бог е огнен дух, който пояжда. Кръстта е спомен как е бил разпнат Господ. Има исторически доказателства за това. Виж Йосиф Флавий. Да се празнуват езически празници заедно с християнски е идея на католическата църква. Но трябва повече да се чете.
472
4
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Do 476Нека да не ровим гробовете на българските светци. Те затова са свеци, защото са живяли праведно. Сега говорим за днешните МНОГОЗАСЛУЖИЛИ "служители" И ако съдите по броя отрицателни коментари, това съвсем не означава, че всички те са атеисти. Просто не вярват във ВАС, които всъщност трябва да ги водите с личен пример във вярата. Не може вече: "Не гледай какво правя, а какво ти казвам!" Не и докато удряте чело пред златния телец..
471
3
 
5
 
! Отговори
оффф преди 13 години
та за иконите-една от десетте божи заповеди гласи именно втората-"не си прави кумир и никакво изображение на онова що е горе на небето ,що е долу на земята,и що е във водата под земята ,не им се кланяй и не им служи..................... това е най "елементарното" и "очебийно " нещо,което мога да дам за примен....има мнооого още....
470
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знам ,че сектантите са хора с психични отклонения и лабилна психика ,но че толкова много от тях влизат в тоя форум не знаех!Ако беше баш поп т.е. свят човек дето говори с Господ ,той нямаше да пише каквото и да е за една мъртва жена!Духовните проблеми точно от поповете идват!
469
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
476 -ти като си толкова голям застъпник на юдео-християнствот,че чак намеси и българските светцу ,що не се пойнтерсуваш какво пишат поклонниците на мадам Йехова за Христос в техния талмуд ,в същото даже и фанатиците с *** в корана не казват и една лоша дума за Господ,а напротив,то (избраното племе)използва такива епитети за Исус и Богородица,че е грехота да ти ги цитирам.
468
2
 
5
 
! Отговори
off преди 13 години
никой не ти осъжда делата на ванга-вярно е,че е помагала,но те подчертават това че тя е"ясновидка," а точно както по долу някой цитира библията-те не са угодни на бога......прекалено малко чете българина библията ,че да е запознат....много малкото информираност,нежеланието да задълбочава вярата си се стига до тук....друг е въпросът,че и свешениците не са света вода ненапита,понеж и тях ги друса една суетааааа.....на по принцип всичко е толкова объркано -да вземем иконите в църквите
467
2
 
0
 
! Отговори
до 160 преди 13 години
Един истински мислещ човек,а за жалост толкова много минуси,и вие се наричате Християни.Срам!!!
466
3
 
7
 
! Отговори
До 433 преди 13 години
Като много знаеш за преклонението към небесните тела, кажи кака, какво според теб символизират ореолите по главите на светците? Преклонение пред слънцето. Какво символизира паленето на свещите? Преклонение пред слънцето чрез неговия земен представител, огъня. Какво символизира самият кръст? Стар келтски симвъл на слънцето. Цялата църква издига в култ слънцето, включително с това, че църквите се строят в зависимост от изгрева на слънцето. Всички християнски обичаи произлизат от езическите, дори Великден. На немски все още го наричат Остер, защото в началото на пролетта се е чествала богинята Остера, келтското название на вавилонската богиня Ищар. В края на годината се е чествала Календа последната десетдневка на годината. Откъде мислиш, че идва наименованието на Коледа. Какъв празник е Еньов ден езически. Вземи прочети малко нещо различно от Библията (между впрочем писана от хора, които също явно са антихристи, защото са получавали някакви просветления) и ще видиш, че всяка религия се кланя на три неща земята, водата и слънцето.
465
5
 
16
 
! Отговори
! преди 13 години
Църковните лицемери да си карат S класите и да не се правят на много праведни и на съдници,защото и без това никой не им обръща внимание !!! ХОРАТА ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ !!! ТЕ СА ИСТИНСКИТЕ ЛЪЖЕПРОРОЦИ !!!
464
5
 
6
 
! Отговори
христо преди 13 години
Ето какво казва библията, в цели две изречения:второзаконие 18:10-12 Да не се намери между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел, (11) никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите; (12) ЗАЩОТО ВСЕКИ КОЙТО ПРАВИ ТИЯ ДЕЛА, Е ОМРАЗЕН НА ГОСПОДА , и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.