Жива верига блокира достъпа на главния изпълнител до АМ "Люлин"

Жителите протестират срещу неоправените пътища от строителството
Обновена: 5 апр 2011 11:12 | 5 апр 2011 11:11,
66
Жива верига блокира достъпа на главния изпълнител до АМ "Люлин"
Снимка: Булфото

Жители от пернишкото село Голямо Бучино затвориха с жива верига входовете на временното селище, бетоновия център и паркинга на автомобилите на турския консорциум "Мапа Дженгиз", който е главен изпълнител на автомагистрала "Люлин".

Хората претендират турската фирма да изпълни ангажиментите си за възстановяване на пътната инфраструктура и на централната улица в селото.

Става дума за около 10 километра разрушени пътища и унищожени канавки. В много лошо състояние е пътят от Перник до село Голямо Бучино, както и от центъра на населеното място до Бачова махала.

Не са изплатени и обезщетенията на собствениците на около 40 имота, пострадали от строителната дейност, твърдят от инициативния комитет.

Над 800 хил. лв. дължи турският изпълнител и на община Перник, заяви кметът Росица Янакиева, която също присъства на протеста, предаде БТА.

Възстановяването на разрушената инфраструктура е ангажимент на фирмата изпълнител и ние подкрепяме исканията на протестиращите, каза председателят на областно пътно управление Румен Сачански.

Сред протестиращите е и председателят на общинския съвет в Перник Добри Митрев.

Остава малко повече от месец до окончателния пуск на магистралата, след което турската фирма ще си замине, а досега няма никакви индикации за възстановяване на пътищата, коментира Митрев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: АМ Люлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
18
 
! Отговори
Varna преди 13 години
za tova samo v Balgaria balgarski firmi trqbva da rabotqt i to sigyrni i kato ne si izplatqt angajimentite nqma da se pla6ta i globi ima lesno
64
0
 
20
 
! Отговори
......! преди 13 години
Само жива верига не помага-трябва и оръжие.........!
63
2
 
17
 
! Отговори
До 60 преди 13 години
Веднага ти казвам българска фирма, която в момента строи лъч от метрото - GP Group! Поинтересувай се малко...
62
4
 
24
 
! Отговори
Истината преди 13 години
ДО 45 Абе мухал такъв да не би ГЕРБ да са подписали с Мапа Дженгис ??? Подписаха го твоите другари в леглото от БСП-ДПС-НДСВ.И срока на магистралата беше до средата 2009.Ама нали БСП трябва да папат и до 2009 г магистралата нямаше и 50% изпълнение.
61
0
 
32
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 13 години
СПОКО така е в цяла София ГОВЕДАТА строителни предприемачи *** столицата с блокове кооперации и офис згради и разбиха всички вътрешно квартални пътища Направиха асвалта на дупки като щвейцарско сирене Унищожиха зеленината в междублоковото пространство Презастроиха така грозно София че просто човек да му се отще да живее Паркове и градинки превърнаха в грозен бетонен пеизаж Когатото излезна на терасата мога да си простна чорапите на простор от съседния блок Мръсотия и смрад това е София
60
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 57Когато намериш български фирми с капацитет да направят метрото, обади се на Бойко и оправете работатата. Само да не споменаваме ГБС че се видя инфраструктурните им проекти напоследък с какво качество са.Освен това, има там разни буллесстрой и подбни, ако предпочиташ, може и през тях парите ти да стигнат на бб до джоба...
59
4
 
20
 
! Отговори
до голям праз преди 13 години
Абе Мутирал Лук , ти ходил ли си в Турция, виждал ли си какви магистрали имат? Можеш само да сънуваш за такива !!!Ама то за такива *** угодия нема. Хем го боли хем го сърби. Айде марш на село , карай си там по чакълестите селски пътеки.
58
0
 
26
 
! Отговори
коментар преди 13 години
Ами българските фирми да не би да не са кръвопийци бе глупав ?
57
7
 
22
 
! Отговори
иван иванов преди 13 години
Така е другари, така еееееее. 500 години варварщина не им стигнаха, а и сега смучат от нас. Така ли не се намериха БЪЛГАРИ да строят тази и другите магистрали та ги даваме на чуждите кръвопийци. Боли ги *** турците за нас нали си взеха парите. До там я докарахме, че и метрото турци ни го правят и какво ли не още , а *** и мутрите крадът като за световно първенство и то безнаказано все едно са герой. *** и тъпата държава...нямаме работа, гладни ходим като мишки, а чужденците ни опъват и
56
3
 
30
 
! Отговори
Млад фермер преди 13 години
до МухобойкоАма нали маслини щяхме да сеем. Щели да ги слагат в дюнерите.
55
3
 
38
 
! Отговори
Пичай преди 13 години
Инсценираха строеж на магистрала и не са оправили след себе си, мискините неедни.
54
3
 
30
 
! Отговори
МухоБойко преди 13 години
Сейте картофи и не се оплаквайте, иначе ще си останете едно село.
53
4
 
34
 
! Отговори
3010 година преди 13 години
Световният финал по футбол между Бразилия и Италия ще започне днес от 21.00 часа на стадион "Тиквар де пренс" с. Мало Бучино...
52
0
 
23
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
34-ти,Ясно ми е, че чукчата е писател, не читател! Ясно ми е, че се напъваш да коментираш нещо, което въобще не си проумял! Ама защо така с лошото, бе човек?! Чак *** ме наричаш?! Ето на, виж, ще ти дам пример! Аз се държа възпитано и въобще не правя опити да те обиждам! Пък ти...***?! Човече, не е срамно да си глупав! Не е срамно да не поумееш написаното от някой друг! Някой с повече акъл от теб! Толкова ти е дал Господ, ти не си виновен! Срамно става обаче, когато е пънеш, да опонираш на нещо, което уж и ти самият споделяш! Пък като включиш и обиди, резилът е пълен! Сякаш себе си наричаш ***... Жалка картинка!!!
51
8
 
43
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 13 години
Алелуя! Магистрала! Алелуя!Бойко до сега 2 пъти индексира цената на мапа Дженгис - иначе може да не остане за него и Плевнелиев!Тоест ГЕРБерите са изкарали 15-20 милиона, защо да се кахърят с някви не-магистрални пътища?! И то в Червен Перник?Тиквеници!P.S. Двамата гробарчета в сайта явно са открили номера с табовете и сега гласуват като за 20 тиквички, но не става, четете коментарите, никой не покрепя крадливата политика на ченгетата от ГЕРБ!
50
3
 
20
 
! Отговори
До 48 преди 13 години
... и като се събудиш - чаршафът ти наврян в .....
49
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко-магистралата е виновен!
48
3
 
39
 
! Отговори
Гербараст преди 13 години
Магистралите са вените по които текат парите. 44, като не разбираш от бизнес ще те помоля да не апострофираш. Мало Бучино ще стане Световен търговски център, индустриална зона, логистичен център за картофи, МОЛ Мало Бучино, Аутлет Мало Бучино, стадион Мало Бучино. Матистрали трябват и точка!
47
1
 
38
 
! Отговори
smetka преди 13 години
200 млн. лв. за 19 км - добре е, има титанови основи, златни и сребърни покрития, светещи мантинели, платитнени шахти, пълна е с екстри. няма такава магистрала в света, а и цееееели 19 км... супер е. Големо Бучино - кучета ги яли. Боко вместо да изпише вежди-извади очи... подигравка с народа, ама като му се вързаха и сега няма връщане, трябва да Го славословят, ежеминутно, а че харчи всуе народните пари - мълчние, щото иначе - тояга..
46
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тежките камиони и строителна техника разбиха пътя и между Мало Бучино и Суходол, надяваме се преди приемането на магистралата фирмата да бъде задължена да поправи и този участък!