"Атака" може да бъде забранена за насаждане на омраза

Цветя пред Баня Баши казаха "не" на етническата нетърпимост
Обновена: 23 май 2011 23:54 | 23 май 2011 14:02,
1634
"Атака" може да бъде забранена за насаждане на омраза
Снимка: Булфото

Партия "Атака" може да бъде забранена заради насаждане на омраза, каза пред Нова тв градският прокурор на София Николай Кокинов.

Повод за проверката на държавното обвинение станаха сбиванията между активисти на "Атака" и молещи се в джамията Баня Баши в петък в центъра на столицата.

Ако събере достатъчно данни за насаждане на етническа омраза и за проповядването й на религиозна основа, прокуратурата може да повдигне обвинение срещу лидерите на "Атака", както и да я забрани на базата на закона за политическите партии.

Говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова заяви, че Борис Велчев може да поиска имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Още по темата
За да се стигне обаче до тази стъпка, трябват две условия – проверката на районна прокуратура София да покаже данни за насаждане на омраза, а софийското градско обвинение да образува дело срещу лидера.

Присъдата за такова престъпление е до четири години затвор или пробация заедно с глоба от пет до десет хиляди лева.

Междувременно българи казаха „не” на религиозната омраза, като поставиха цветя пред джамията Баня Баши, съобщи пред „Дарик” Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

Според нея свободните хора у нас не желаят повече пропаганда, а искат да вземат решенията си сами.

„Аз видях другото лице – това бяха цветята, които хората поставяха пред джамията. Мисля, че това е нормалната цивилизована реакция на гражданското общество.

Има българи, които искат да покажат, че не може да бъде манипулирана тяхната свободна воля, изборът им от някакви фашизоидни, примитивни хора. Свободните българи не желаят повече някой да им разиграва сценарий, да ги лишава от избор", каза Цонева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1634
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако забранят партията, "Атака" ще се превърнат в новите мъченици. Винаги ще имат последователи най-малкото заради това.Не подкрепям воя на минаретата, но не мисля и, че това е начина. И все пак е хубаво да има партия като "Атака", която от време на време да проявява радикалност (не по този начин, а с обосновани слова).
4
 
7
 
! Отговори
бруса преди 12 години
АЗ ИЗЧЕЗВАМ В ЧУЖБИНА....НЯМА ДА ИСКАМ ДА ЧУЯ ЗА ТАЗИ СМОТАНА СТРАНА....ЩЕ СЕ ОТКАЖА ОТ БГ....ПИСНА МИ ОТ НЕМОТИЯТА ....ПО ДОБРЕ ДА РОБУВАМ НА ДРУГА ДЪРЖАВА......ОСТАВЯМ БГ НА ТУРЦИТЕ ,*** И БАТ БОИКО.....АЕ ....ЧАО...
2
 
1
 
! Отговори
Маймун4о преди 12 години
Направо ще се пръсна от смях от тези приказки.Защото те почти опукаха нещастната ви армийка.Както опукаха и бошняците преди това та трябваше пак америката да ги спасява.А там в кавказ Албанецо се е родила цивилизацията.Там и в междуречието.А знаеш ли откъде идват албанците преди исляма да ви промие мозъците?
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спецслужбите на полицията заградили *** гето в Нова Загора и бил обявен вечерен час за всички жители на гетото. За неспазване на вечерния час следвало стрелба без предупреждение.Вечерният час влязъл в сила. Едно 5 -годишно *** обаче излязло от колибата си и се измъкнало от загражденията на гетото. Полицаите видели детския силует в тъмното и извикали:"Ей , детенце, я бързосе прибирай вкъщи, за да не те разстреляме по погрешка". *** обаче не разбирало български и попитало тъпо:"Со керес?". Като го чули, полицаите казали:"А, нищо , нищо, я бързо припкай и извикай братчетата и сестричетата ти да излязат и те навън".
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само армията която е съсредоточена в Истанбул ,ще превземе българия за не повече от 1 час ! Каква ПВО има в българия ,какви зенитни ракети има ,какви балистични ракети със среден и далечен обсег на действие има изобщо има ли оръжие в българия ,та са станали да лаят мислейки си ,че пак някой ще се застъпи за тях !Опичайте си акъла ей !Турция без причини не напада , но нападне ли веднъж отърване няма!Защо НАТО не накара турците да освободят Кипър ,нали уж Гърция е членка ,защо не се застъпят нея?!
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да не е Партията на Сивите Вълци бе? дето цели създаването на Туран?
2
 
6
 
! Отговори
сунай преди 12 години
атака найстина е провлем но в турция също има такава партия мхп нека кои кадето иска там дасе моли без да прече на другия българинът нее длъжен да слуша хожата .нека тихо да пее
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НИЕ ДА НЕ СМЕ МЕКОШАВИТЕ БОШНЯЦИ БЕ НИЕ СМЕ НАЙ ДРЕВНИЯ НАРОД НА БАЛКАНИТЕ СТРАНАТА НА ОРЛИТЕ СЪРБИТЕ ИЗБРАХА ГРЕШЕН СЪПЕРНИК ДА СЕ ПЕРЧАТ!!
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ААААА ТАКА ЛИ ВЕ И БЕЗ ЯНКИТЕ И СЪС ТЯХ ПАК ЩЯХМЕ ДА СЕ СПРАВИМ С СЪРБИТЕ ЩОТО ТЕ СА ИЗМИСЛЕН НАРОД МНОГО Е ЛЕСНО МИЛИЦИОНЕРСКИЯ ИМ КОРПУС ДА ВЪРШУВА СЕЛА В КОСОВО С ПО 5 6 ЧОВЕКА НАСЕЛЕНИЕ ПРЕДИМНО СТАРЦИ НО АЙ КАТ СА ТОЛКОВА СМЕЛИ ДА СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ АРМИЯТА НА КОСОВО ДА ВИДИМ КОЙ КОГО А?
2
 
0
 
! Отговори
sweden преди 12 години
ako ya zabranyat 6te e super i dagi sidyatt
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако гласуваме за Атака ,естествено отначало ще ни е трудно !Ще забранят религията ,езика ,ние ще се вдигнем ,ще избухне гр. война ,Турция ще изпрати омиротворители ,понеже защитава мира в съседна българия и още повече ,че има право да защитава турското малцинство тук! Русия в никакъв случай няма да направи втора грешка ,веднъж си изпатиха с българите ! А ЕС и НАТО едва ли ще си гърмят патроните за българия ,нито нефт има тук ,нито диаманти !И така Кърджали и Делиорман , стават независими !
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХАХА *** СИ ТИ АЗ АКО БЯХ НА ТВОЕ МЯСТО ЩЯХ ДА СЕ ЗАРОВЯ ЖИВ ХАХХА БЪЛГАРИН ПО ГОЛЯМ СРАМ ОТ ТВА НЯМА КАЖИ МУ БЪЛГАРИН И ГО ОСТАЙ ДА СЕ ГЪРЧИ ХАХАХХА СМЕШНИКО СЕЛСКИ!!!
0
 
8
 
! Отговори
Маймун4о преди 12 години
Албанецо,ако не бяха наглите янки и заблудения евросъюз щяхте да се справите със сърбите на куково лято!Последния май все повече ще му идва акъла в главата.
1
 
2
 
! Отговори
до 1434 преди 12 години
имаш ПОМЯРСКО самосъзнание бе п*дал
6
 
3
 
! Отговори
turcin преди 12 години
mai vi lipsvat onez 500 godini tursko robstvo.mama vi balgaro tatarska ***
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЩО ДА УТИВАМ БЕ ТУКА СЪМ РОДЕН ЩЕ ЖИВЕЯ КАДЕТО СИ ИСКАМ *** АЛБАНЦИ ДА НЯМА САМО В АЛБАНИЯ БЕ АЛБАНЦИ ИМА НАВСЯКЪДЕ НОСЯ БЪЛГАРСКО ИМЕ НО ИМАМ АЛБАНСКО САМОСЪЗНАНИЕ ТАКА ЧЕ ТРАЙ СИ ТАМ НИКВА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НЕ Е ТУКА НЕМОГА ДА ВИ ПОНАСЯМ ТЪПИТЕ МУТРИ СЕЛСКИ..............
0
 
2
 
! Отговори
сетен за 1423 преди 12 години
Слушай дяволче! Ако свестните хора могат да се отделят на една страна, а на другата да останат вандалите, панислямистите, агрссорите, вярвай ми че въобще нямаше да разчитам на братушките! Тоест гадно нещо е да убиеш и един невинен, а камо ли много. А зверовете и хората живеят заедно. Но как да убиеш невинен човек? Та аз врабче ми е жал да убия невинно ти искаш хора? Но, ако нападнат България ще бъда принуден. Тогава не ти оставят избор. не предизвиквайте гнева, защото е опасно нещ
2
 
3
 
! Отговори
муспи преди 12 години
*** АЛБАНСКА ***, ЗАЩО НЕ ХОДИШ ДА СЕ СПРАВЯШ В ДИВАШКАТА АЛБАНИЯ? ЗАЩОТО ТУК Е ЦИВИЛИЗАЦИЯ, МОЖЕШ ДА СИ КАЖЕШ ДУМАГА, ЕДИН ВИД И ДИВАКА СЪЩЕСТВУВА!
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ЩЕ ВА СПАСЯТ КАТО ПОЧНАТ НА ТРАКАТ ЖЕНИТЕ ВИ ЩОТО ЯВНО ВИЕ НЕМОЖЕТЕ ХАХАХХАХ
2
 
5
 
! Отговори
До Енчо преди 12 години
Да ако стане дебело, само руснаците ще ни спасят. Наште кирливи сънародници даже пред поробване ше се дупят на турците и ще им слагат цветя. Срам ме от много мои сънародници. Да живей Русия. Големи *** сме като македонците, макетата кат стане печено първи при българите тичат а иначе ни псуват, ние като стане печено при руснаците тичаме а иначе ги псуваме...срам