Дядо Николай: Волен не знае що върши!

Митрополитът коментира сблъсъците пред джамията
Обновена: 23 май 2011 19:00 | 23 май 2011 18:00,
629
Дядо Николай: Волен не знае що върши!
Снимка: Архив Булфото

Пловдивският митрополит Николай коментира сблъсъците между активисти на „Атака” и мюсюлмани пред софийската джамия. По думите на владиката действията на Волен Сидеров са необясними.

„Що се отнася до проявите на г-н Сидеров, за него бих искал да кажа: Боже, не му зачитай греховете, той не знае що върши!”, заяви  в Пловдив митрополит Николай.

Изказването си той направи, след като положи първия камък на нов православен храм в район „Тракия”. Дядо Николай припомни, че освен мюсюлманите, именно Сидеров е опитал да въвлече и Българската православна църква в два скандала.

Първият касае обвинението на лидера на „Атака” към патриарх Максим, като го упрекна, че е допуснал президента Първанов в храм. Втория скандал се завихри около изказването на Сидеров, че пловдивският митрополит е провалил литийно шествие в манастира „Свети Георги Зограф” и е допуснал в него да се служи на други езици.

Още по темата
„Пещерният национализъм, използван за политически цели, е чужд на всеки истински православен християнин, който вижда много ясно прикритите зад него стремления за разкъсване на тялото на живата църква”, коментира владиката по адрес на Волен Сидеров.

Дядо Николай продължи разсъжденията си.

„Опитите на г-н Сидеров да инструментализира църквата за своите цели, опасни за националното и държавното единство, не са от вчера. Аз лично бях подложен на яростно поругаване и осмиване от водената от него политическа сила, защото според г-н Сидеров не съм позволил свещеник да бъде издигнат за кандидат-кмет на град Кърджали.

Истината е, че този свещеник, отец Боян Саръев, осъзна, че ако въпреки канона стане кмет, ще бъде въвлечен в тази евтина провокация”.

Според митрополит Николай, Българската православна църква никога няма да стане причина за накърняване на етническия мир в страната и ще крепи националното единство, както е правила от 1000 години насам.

Дядо Николай съзира, че има нещо в поведението на Волен Сидеров, което го тласка в атаки срещу църквата.

Какъв е произходът на тази ненавист, знаят само той и Всевиждащият Господ Бог”, заключи разсъжденията си митрополитът.

Той добави, че църквата ще се моли за спасението на Волен Сидеров и за това на всички човеци независимо от тяхната националност, социални или политически убеждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
598
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
Дядо Николай-Гейо ,ти не знаеш какво правиш?Толкова си затънал в *** ,че ми е жал за теб!АТАКА-ПОБЕДА!
597
1
 
0
 
! Отговори
Държавник преди 12 години
Добре, много добре знае Волен Сидеров какво върши, но няма кой да приложи спрямо него мерките на закона!
596
3
 
0
 
! Отговори
Nikolai преди 12 години
Дано България пребъде и се изчисти от всякакви фанатизирани и фашизоидно мумифицирани елементи! Волен трябва да лежи в затвора 10 месеца по турската ривиера и всичко ще си дойде на местата.
595
2
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Николай е гей!Това е предател на българските национални интереси!
594
3
 
6
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Поредният поп Кръстьо! *** в расо...позор за православните християни!
593
3
 
7
 
! Отговори
bylgarin преди 12 години
не знам дали Николайчо е''дядо'',но още от млад, е ''разпорен отзад''!
592
3
 
7
 
! Отговори
румен преди 12 години
Този Николай е един от най големите крадци в България !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
591
2
 
9
 
! Отговори
burgazliq преди 12 години
Юда в расо !позор си ти николай ли си къв си
590
4
 
12
 
! Отговори
до Попа преди 12 години
Дядо Николай ти си гей.
589
3
 
13
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 12 години
Трябва да разберете едно мюсюлманите са мирни и искат мир само когато са слаби и са в малцинство. как толкова стават силни тогава щте им видите истинското лице тогава няма да има пощада и милост за хората от дугите религий. има не един пример за това нещо.
588
3
 
6
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 12 години
А това означава че мир между мюсюлмани и хора със друга вяра не може да има по принцип.
587
3
 
8
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 12 години
Хубави неща говори човека обаче има един проблем. мюсюлманчетата така не мислят те не искат да живеят в мир със останалите хора а искат да живеят като доминираща нация а всички останали да им се подчиняват или да приемат илам тоест те искат халифат. и не може вярващ мюсюлманин да мисли по друг начин защото това го е завещал техният пророк мохамед. тоест или човек нее вярващ мюсюлманин или иска да прави халифат. а ако човек хади в джамия и се кланя там то зничи той е вярващ и иска халифат.
586
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 608 ей *** читашко сваляй на майка си насраните ***.
585
3
 
7
 
! Отговори
1 неандерталус преди 12 години
Мохамед, Христос, Буда или или Друг, моля не губете търпение и не се карайте - всички ще умрем и ще видим. Най-доброто което можем да направим за момента е да не превръщаме сами живота си в АД. Малко уважение към синята ни планета и към краткия миг в който човеците сме на нея :)
584
3
 
5
 
! Отговори
ДИДКО преди 12 години
на молитвата бяха събрани само млади мъже ,нямаше нито един обикновен селски турчин ,не се ли сещате за какво става дума ,осъзнайте се българи
583
0
 
0
 
! Отговори
ас преди 12 години
Слава Севрюкова май ще се окаже права за това, което очаква България.
582
6
 
10
 
! Отговори
живковист преди 12 години
Болен Сиктеров 2 год мълча като п***а. гербаджийска ***. Сега наближават избори и почна да се прави на националист. Те с Доган *** в едно гърне. целта е да активират и малкото си симпатизанти.За шума които вдигат джамийте отдавна трябваше да е на дневен ред повсеместно.Но да нападаш в момента които се молят е повече от свинщина.Аз съм православен християнин и ще реагирам бурно ако някой се опита да ми попрета да вляза в църква.А за непросветените ,ще кажа че дядо се слага пред всяко име
581
3
 
2
 
! Отговори
ateist преди 12 години
curkvata li nqma da stane pri4ina za nakurnqvane na etni4eskiq mir ?Tva su6tata tazi curkva li e, koqto izkla cveta na Bulgariq, samo za6toto bqha razli4ni ? 4akam otgovor ot nqkoi " mirqnin".
580
3
 
5
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Какъв дядо е тоя бре-той няма и 40г. като го гледам?
579
3
 
6
 
! Отговори
maleto преди 12 години
от утре започвам да строя фабрика эа вазелин. ще стана милионер. ура