Бабаити от "Атака" вилнеят в Студентски град?

Разказът на читател на Dnes.bg за инцидент от сутринта
Обновена: 25 май 2011 07:04 | 24 май 2011 13:35, Екип на Dnes.bg
557
Бабаити от "Атака" вилнеят в Студентски град?
Обясненията на Юлиян Ненчев за инцидента, подадени в МВР.

Читател на Dnes.bg сигнализира за инцидент с привърженици и симпатизанти на "Атака".

В ранните сутрешни часове хора на Сидеров са се опитали да се саморазправят с посетители в заведение за бързо хранене в Студентски град.

Ето какво пише в писмото си до редакцията ни Юлиян Ненчев:

Към 2,30 часа решихме да отидем да хапнем. Избрахме заведение "Лападунди", което се намира в центъра на Студентски град. Придвижихме се с моя личен автомобил. Паркирах го в реда на Закона за движение по пътищата, без да пречи на никого. Влязохме в заведението и си поръчахме сандвичи.

Въпросната групичка влезе в заведението малко след нас и започна да се държи арогантно с персонала, въпреки че изглеждаше да се познават. След няколко минути излязоха навън. Ходеха до моята кола и се връщаха. Накрая един от тях ме попита дали това е моят автомобил. Отговорих му утвърдително.

След което започна да ми обяснява как трябва да си поместя автомобила, защото му пречи.
Заповеднически започна да настоява да си преместя колата с думите: "Аз съм човек, който може да ти каже какво да правиш и ти заповядвам да го направиш".

Попитах кой точно е той. Не ми отговори, но едно от другите момчета в групата гордо заяви, че въпросният човек е председател на Младежка организация на партия "Атака" (нямам представа дали на районната или столичната, или националната, тъй като не съм добре запознат с тези неща).

Още по темата
Казах им, че колата не пречи на никого и няма да я поместя, и тръгнах обратно към заведението.

Въпросният председател, подпийнал, обаче се засили да ме удря с думите: "Боклук смотан".

Обърнах се към него и той се спря. Отидох до него и го помолих да си тръгне. Това обаче предизвика реакцията на един от приближените му, който се засили към мен с юмруци.

С мен беше Емил Искренов Красенов - председател на Студентския съвет на Техническия университет – София. Когато разбраха този факт, започнаха да сипят хули - да си разкара турците от университета. Боклуците там нямали място.

След това се качих в колата си, а те побягнаха, приятелят ми Емил тръгна след тях.

Докато бях в колата, се обадих на 112, за да подам сигнала. Персоналът от заведението пък извика СОТ, който пристигна до 2-3 минути. След 30 минути полицейския патрул все още го нямаше. Реших пак да се обадя на 112, оттам разбрах, че те въобще не били подали сигнал в полицията или по-точно на 7-о РПУ. Прехвърлиха ме към тях, обясних им и до 5 минути патрулни полицаи бяха на мястото. Разказах отново за случая, записаха показанията ми и ме изпратиха в 7-о РПУ. Отидох там и подадох жалба, която я предоставям (снимка).

При подаването на жалбата не ми беше даден входящ номер, тъй като нямало деловодство!!!
Оттам отидох до Студентска поликлиника, за да си извадя медицинско, тъй като имам хематом на лявата ръка – съответно не работеше. Отидох в Окръжна болница в Младост – оттам пък ми казаха, че не мога да си извадя медицинско, тъй като нямало съдебни лекари и това трябвало да стане на следващия ден.

Искам да заявя, че по време и преди инцидента не съм употребявал алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Аз съм политически необвързан и нямам никакво намерение да го правя! Не защитавам ничии интереси, а само моите. Надявам се МВР и компетентните органи да открият извършителите час по-скоро.

Препоръчвам на партия "Атака" да направят собствено разследване по случая, тъй като ако въпросният мъж е наистина председател на тяхната младежка организация, то тогава това поведение е недопустимо, но ако не е техен представител, нека и те го намерят, за да разберат защо се представя за такъв.

Имам и няколко въпроса към институциите:

Към Министерството на здравеопазването: Нормално ли е в квартал, в който живеят над 50 000 души, да няма работещо здравно заведение?

Към Министерството на вътрешните работи: Нормално ли е телефонът за спешни случаи 112 – 30 минути да не подава сигнал до 7-о РПУ и да няма никаква обратна връзка?

Към Народното събрание: Ако това са представители на партия "Атака", нормално ли е хора, обвързани с политиката, да проявяват такива своеволия?

И последно, искам да отбележа, че всичко това се случва в навечерието на един от най-хубавите празници – 24 май. Не търся собствена реклама или удовлетвореност, а да се разкрият извършителите и да бъдат подведени под отговорност!, завършва Юлиян Ненчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
504
5
 
20
 
! Отговори
lUser преди 12 години
Квато партията, такива и привържениците й.
503
10
 
9
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Ей, българии, първо ДПС трябва да се забрани, А после, ако искат и всички останали партии.
502
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака е криминално структура. Трябва да бъде забранена, а сидеров да бъде подведен под отговорност.
501
4
 
12
 
! Отговори
MARZELIVITE преди 12 години
nai MARZELIVITE v Balgariq sat ezi PRESTAPNICI ot ATAKA
500
3
 
19
 
! Отговори
TERORIZAM преди 12 години
ATAKA sa TERORISTI kakvi sa teq PALEJI v Sofiq , tuk da ne e Afganistan be .........
499
5
 
27
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Внимавайте...!Няма съмнение, че Атака е ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ...!Още по-малко има съмнение, че и ДПС е ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ...!Извод:И ДВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ...!!!
498
6
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Четох текста три пъти...:- ТАКА И НЕ РАЗБРАХ КОГА Е ПОЛУЧИЛ ТОЗИ ХЕМАТОМ...!
497
2
 
2
 
! Отговори
панта за 493 преди 12 години
Робството е отоманнско. В това число се включват много народности - турци, иранци,какви ли не включително и местни башибозушки орди от партизански тип неподчиняващи се нито на Истанбул ни на никого - хайдуци. това ни е спряло развитието с 500 години. не го хвалете! Но сега нямаме оправданиеот тия 25 години насам, задето се сапомпрецакахме сами - това вече си е наша грешка. А, кой го създаде и организира е сложно. но ефекта си е виден - упадък и то гигантски. А, кръстоносците не са християни. Християните по мироглед са кротки хора и изповядват неагресията. Затова кръстоносците, войнстващите ислямисти са агресивни религии и само трепят невинни по света. Християните са били от много народи те не са етнос или партия, а начин на живот и то кротък, неагресивен както им го е проповядвал Христос. Кръстоносците са войнстващи католици, но не и християни. ЮИ самите католици са избивали не един християнин. Тоест що невинин кротки хора са изтезавани в Цитаделите? Там също е било голям тормоз над християните и то без причина, защото християните не са били вандали, не са рушели империи и кралства, но са ги преследвали неоснователно. Затова и Исляма е вредна религия, защото насажда омраза към християните, а те са кротки хора и няма причина да ги мразят. Но зомбита колкото си щеш в тоя скапан откачен свят.
496
3
 
22
 
! Отговори
Доран Кулак преди 12 години
С Атака в Батака! Тази партия е създадена от националисти, скинари, фашисти и т.н. Волен е психически неуравновесен защото в деството му са се случвали лоши неща. Погледнете го, такова възпитание имат малцина глезанковци. Дори дипломата във Великотърновския университет му беше харизна. И да не говорим, че завърши богословие. Срам и позор и за университета и за България! Да живее България, чиста от *** и фанатици!
495
2
 
6
 
! Отговори
abv преди 12 години
hora nerazbrahteli che v bg ,, normalnite hora sa malko tazi od ataka sa bolni nacishti
494
18
 
5
 
! Отговори
ВАСФ преди 12 години
Пак лъжи, само АТАКА!
493
0
 
0
 
! Отговори
bo преди 12 години
nai marzelivata nacia na sveta
492
2
 
1
 
! Отговори
jizast_0_0 преди 12 години
Инсинуация си ти :)
491
2
 
19
 
! Отговори
Нова Зора преди 12 години
Вместо да говорим за св.св- Кирил и Методий, на 24-ти май се занимаваме с поредната простотия на ***.....преди 10 дена- в Батак, преди 3 дни- пред джамията, днес- в Студентски град! Не може тази сбирщина простаци да пълнят новините на всички медии с малоумията си!
490
12
 
3
 
! Отговори
jizast преди 12 години
Гнусна инсинуация типично в камунезки стил!
489
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до пешо,турци няма добре,а българи след 500 години робство?
488
7
 
35
 
! Отговори
и аре преди 12 години
стига с тва турско робство, че ставате жалки! България като е била на 3 морета с баница и айран все едно сме ги превземали като добрите самаряни. Като сме клали и сме на сметка е справедливо, като са ни превзели - не! Такива са били времената - законът на джунглата властва и по-силната държава поглъща по слабата. А, кажете, християни с широко скроения си евро мироглед - кръстоносните походи какво са били? А колко папи са били педофили, убийци, крадци, лицемери и т.н. Какво лицемерие само...
487
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Българите и румънците се превръщат в проблемна група в германските градове", пише списание "Шпигел". В статия, озаглавена "Легално робство", българските преселници в Германия биват сравнявани с робите в древна Спарта. "Досега телевизионните дебати бяха доминирани от новините за мигранти от турски и арабски произход. Техните проблеми в берлинския квартал Нойкьолн се превърнаха в символ на провалилата се политика за интеграция", отбелязва изданието, цитирано от Дойче веле.Мизерията - вечният спътникПовечето не говорят немски и живеят нелегално, работейки за по 3 евро на час. Като граждани на ЕС те не влизат в нито една от интеграционните програми. За мигрантите от турски и арабски произход има интеграционни курсове и помощи. Българите и румънците са оставени на произвола на съдбата, отбелязва германското списание и заключава: "Отсега се вижда, че се повтарят старите грешки на някогашната политика спрямо гастарбайтерите. Създават се паралелни общества, а политици и институции отново наблюдават безучастно този процес."
486
3
 
4
 
! Отговори
до Sony преди 12 години
ти си много дребна душа и ме е срам от такива плиткоумници като теб. Това, че е друга раса, с друга религия/език.морал.ценности не го прави по-малко човек от теб. А ти като си комплексиран *** ще си такъв и бял с пари и дипломи... Такива хора като теб вместо да си гледат собствения живот как да си оправят битието само могат да се оглеждат и да оплюват, ***! Може и не всички турци да са като съпруга на жената, но това не ти дава право да се извисяваш само заради различното ти мнение!
485
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единственото нещо, което ще постигнат от " Атака" е да накарат Европа да ни погледне по - задълбочено. И да вземе мерки вместо нас. Може и това да им е било целта. Защото няма какво да се лъжем - държавата върви от зле, към по- зле. И щом политиците се чувстват безпомощни - нормално е да се обърнат към Европа , нали сме все пак в Европейският съюз. Факт, че когато влезнохме в ЕС освободиха медиците с помощта на "Великите сили" в лицето на Франция. Сами сме за никъде - за СЪЖАЛЕНИЕ.