Бабаити от "Атака" вилнеят в Студентски град?

Разказът на читател на Dnes.bg за инцидент от сутринта
Обновена: 25 май 2011 07:04 | 24 май 2011 13:35, Екип на Dnes.bg
557
Бабаити от "Атака" вилнеят в Студентски град?
Обясненията на Юлиян Ненчев за инцидента, подадени в МВР.

Читател на Dnes.bg сигнализира за инцидент с привърженици и симпатизанти на "Атака".

В ранните сутрешни часове хора на Сидеров са се опитали да се саморазправят с посетители в заведение за бързо хранене в Студентски град.

Ето какво пише в писмото си до редакцията ни Юлиян Ненчев:

Към 2,30 часа решихме да отидем да хапнем. Избрахме заведение "Лападунди", което се намира в центъра на Студентски град. Придвижихме се с моя личен автомобил. Паркирах го в реда на Закона за движение по пътищата, без да пречи на никого. Влязохме в заведението и си поръчахме сандвичи.

Въпросната групичка влезе в заведението малко след нас и започна да се държи арогантно с персонала, въпреки че изглеждаше да се познават. След няколко минути излязоха навън. Ходеха до моята кола и се връщаха. Накрая един от тях ме попита дали това е моят автомобил. Отговорих му утвърдително.

След което започна да ми обяснява как трябва да си поместя автомобила, защото му пречи.
Заповеднически започна да настоява да си преместя колата с думите: "Аз съм човек, който може да ти каже какво да правиш и ти заповядвам да го направиш".

Попитах кой точно е той. Не ми отговори, но едно от другите момчета в групата гордо заяви, че въпросният човек е председател на Младежка организация на партия "Атака" (нямам представа дали на районната или столичната, или националната, тъй като не съм добре запознат с тези неща).

Още по темата
Казах им, че колата не пречи на никого и няма да я поместя, и тръгнах обратно към заведението.

Въпросният председател, подпийнал, обаче се засили да ме удря с думите: "Боклук смотан".

Обърнах се към него и той се спря. Отидох до него и го помолих да си тръгне. Това обаче предизвика реакцията на един от приближените му, който се засили към мен с юмруци.

С мен беше Емил Искренов Красенов - председател на Студентския съвет на Техническия университет – София. Когато разбраха този факт, започнаха да сипят хули - да си разкара турците от университета. Боклуците там нямали място.

След това се качих в колата си, а те побягнаха, приятелят ми Емил тръгна след тях.

Докато бях в колата, се обадих на 112, за да подам сигнала. Персоналът от заведението пък извика СОТ, който пристигна до 2-3 минути. След 30 минути полицейския патрул все още го нямаше. Реших пак да се обадя на 112, оттам разбрах, че те въобще не били подали сигнал в полицията или по-точно на 7-о РПУ. Прехвърлиха ме към тях, обясних им и до 5 минути патрулни полицаи бяха на мястото. Разказах отново за случая, записаха показанията ми и ме изпратиха в 7-о РПУ. Отидох там и подадох жалба, която я предоставям (снимка).

При подаването на жалбата не ми беше даден входящ номер, тъй като нямало деловодство!!!
Оттам отидох до Студентска поликлиника, за да си извадя медицинско, тъй като имам хематом на лявата ръка – съответно не работеше. Отидох в Окръжна болница в Младост – оттам пък ми казаха, че не мога да си извадя медицинско, тъй като нямало съдебни лекари и това трябвало да стане на следващия ден.

Искам да заявя, че по време и преди инцидента не съм употребявал алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Аз съм политически необвързан и нямам никакво намерение да го правя! Не защитавам ничии интереси, а само моите. Надявам се МВР и компетентните органи да открият извършителите час по-скоро.

Препоръчвам на партия "Атака" да направят собствено разследване по случая, тъй като ако въпросният мъж е наистина председател на тяхната младежка организация, то тогава това поведение е недопустимо, но ако не е техен представител, нека и те го намерят, за да разберат защо се представя за такъв.

Имам и няколко въпроса към институциите:

Към Министерството на здравеопазването: Нормално ли е в квартал, в който живеят над 50 000 души, да няма работещо здравно заведение?

Към Министерството на вътрешните работи: Нормално ли е телефонът за спешни случаи 112 – 30 минути да не подава сигнал до 7-о РПУ и да няма никаква обратна връзка?

Към Народното събрание: Ако това са представители на партия "Атака", нормално ли е хора, обвързани с политиката, да проявяват такива своеволия?

И последно, искам да отбележа, че всичко това се случва в навечерието на един от най-хубавите празници – 24 май. Не търся собствена реклама или удовлетвореност, а да се разкрият извършителите и да бъдат подведени под отговорност!, завършва Юлиян Ненчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
2
 
6
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Az bqh tam svidetel sam tozi ot Ataka be6e napalnooo piqn samo psuva6e i rita6e po vsi4kooo naokolo ako tova e Predcedatel ili 4len na Ataka to tam ima samo piqnici i palni idiotiii serioznooo koito sa nqkvi hora visokii 1.50 kakto e tozi 4ovek i se mislqt za golqma rabota i izbivat kompleksii tozi be6e tolkova nezvra4en 4ovek prili4a6e na nqkoi *** edin 4eren grozen oble4en marlqvoo kato bezdomnik sega tuk razbiram 4e bil 4ovek ot Ataka imah hubavo mnenie za Ataka no kato vidqh tova ve4e NE
483
3
 
1
 
! Отговори
Kiril Nikolov преди 12 години
Tq ISTORIQTA zatova e razli4na v Balgariq , navsqkade v Evropa se 4ete edna Istoriq ot Vizantiq do dnes a samo v Blagariq ISTORIQTA e druga.Na nqkoi ne mu iznasq da 4ete istinata.Tova go razbrah kato bqh student v Avstriq Za tezi koito ne znaqt kakvo stava izvan Balgariq.
482
2
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
АТАКА и ДПС трябва да бъдат забранени!
481
4
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
В България Турци няма! Елементарна логика неможе 500 години да турмозиш и да останеш да живееш и никой да не те закача!Останали са слуги *** със съмнителен произход помохамеданчени!Престанете с тези глупости елементарно логично е!
480
3
 
3
 
! Отговори
do473 преди 12 години
mnogo si prav, a men 6te me interesuva kakvo e balgarin? (500)god. kolko deza sa se rodili, koito imat dr. krav v zilite si. tia KOMUNISTI ni nadahvaha 45 god. s tova tursko robstvo, koeto moze i da ne e bilo. voini i vinagi e imalo i 6te ima. TE SE PRAVIAT OT TAKIVA KATO ATAKA I KOMUNISTITE. RAZDELIAI I VLADEI. omrazata na balgarite e IZKUSTVENO NADAHANA ot ... znaete koi. edna vatre6na voina za BG e SMART, ne 6ega.
479
6
 
10
 
! Отговори
belzeebul преди 12 години
Чета и не вярвам на очите си!!!Толкова много туркофили;Османската империя била велика,а за Българската империя чували ли сте,айде направете си справка,пък тогава поствайте глупости.Направо си сложете фесовете и заминавайте за Анадола.Само искам да кажа че прадедите ми са изклани от тези гостоприемни и добронамерени турци,защото са вдигнали въстание за свободата на този български народ.Срам ме е,че се наричате българи-турски ибрици това сте вие.
478
5
 
14
 
! Отговори
хахах преди 12 години
Еххх Българино , ако бяха милиони сега нямаше да я има България .И стигха вече с тези оправдания ! Дори да не бяхме 500 години под турско робство пак щяхме да сме същата работа! На българина все някой друг му е виновен и все в чуждото канче гледа .Аман!
477
1
 
9
 
! Отговори
Левски преди 12 години
Трябва да има виновни !!!!! А кои ? Много ясно кои ! ДПС,ТУРЦИТЕ и останалите разбира се. Това сме НИЕ българите,все някой ни е крив, 250 под гръцко,500 под турско,150г.под руско робство. До кога ще живеем с историята..... ?
476
14
 
16
 
! Отговори
h преди 12 години
ВНУЦИТЕ НА ИЗКЛАНИТЕ ВИ СЕ ИЗВИНЯВАТ !!! Сюлейман паша успява да влезе с бой в Стара Загора. Градът е опожарен до основи, а християнското население поголовно изклано. Кланетата и погромът от 1877 г. в Стара Загора са дело на редовна турска армия и башибозук, командвани от Сюлейман паша. Избити са между 14 и 15 хил. души. Други над 1000 са отведени в робство. Кървавата баня продължава 60 часа. Ако в Баташката църква са изклани около 1900 българи, то в старозагорската Света Троица и двора й, са били избити над 2500 души. А някои от труповете останали прави, защото след като били обезглавени, нямало къде да паднат, описват по-късно малцината останали живи очевидци страдалческата смърт на невинните си съграждани.Войниците на Сюлейман паша безчинстват и в околните села по долината ва р. Тунджа. Само в църквата на с. Любенова махала са изклани 1013 души, а други 1387 са посечени на селските улици.В Нова Загора са изклани и изгорени близо 4 хил. души, като 70 % от къщите на хората в града са били превърнати в пепел. Войските на Сюлейман паша нахлуват и в Карлово на път за Шипка и започват масово да колят жителите на градчето, посрещнало само преди дни руските освободители. Това е най-страшната дата в историята на града, тогава загиват около 1 800 души, изклани и *** са най-видните, образовани и будни карловци. Реколтата остава неприбрана, а гладът и епидемиите съсипват останалите живи.ПРИЗОВАВАМ ЗА ЕТНИЧЕСКА ТОЛЕРАНТНОСТ !!! МИЛИ ТУРЦИ, ИЗВИНЯВАМ ВИ СЕ ЗАДЕТО ИЗКЛАХТЕ ДЯДОВЦИТЕ НИ !!
475
0
 
17
 
! Отговори
телефонист преди 12 години
Трябва да са *** да не подадат сигнала на РПУ. Нали разговорите на 112 се записват....или не?!?
474
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като имаме мутра за министър-председател , всички взеха да се правят на МУТРИ!Най вече от Атака!Ще става още по зле!Лошо за България!Колкото до Сидеров , наистина трябва да се прегледа!Ако е истински българин да не работи за ДПС , а за България!
473
15
 
14
 
! Отговори
Нончо преди 12 години
И аз искам да си изплача мъката, че вчера, в надвечерието на един от най-хубавите празници, аз бях грубо настъпан, поруган от един арогантен старец в 94. Абсолютно сигурен съм, че е вожд на пенсионерското сдружество на Атака(нямам представа дали на районната или столичната, или националната, тъй като не съм добре запознат с тези неща), понеже така ми подшушнаха в рейса..или май беше един от гласовете в главата ми. Настоявам днес.бг да отрази моята болка, сега отивам да си вадя медицинско
472
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mnogo mi e interesno kak i po kakav na4in Ataka si nabira simpatizanti , dali ne gi hipnotizirat ili 4rez magiq nai veroqatno ta tova si e kato v ALKAIDA stava6 zavisim ot tqh te te u4at da mrazi6 da se bie6 i kakvo li ne drugo.E tova ako e Balgarska Darjava az sam samolet.
471
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
А защо просто не помислите причините - 500 години сме мачкани от турците, после 50 години простотия през комунизма ! Има си отговори за всичко, просто трябва да се помисли... Помислете си, ако не бяхме под турско тея 5 века, какви можеше да бъдем ?! Изпуснали сме Ренесанс, Велики Географски Открития, научни открития и.т.н. Разбира се, че днешните турци не са виновни за дедите си ! Не трябва да ги мразим, но не трябва и да забравяме милионите убити наши деди от техните деди...
470
10
 
4
 
! Отговори
Пънкс преди 12 години
Въпреки, че съм потивник на Атака, писмото е едно от най-глупавите неща, които съм чела!!!Някакви сополанковци са спряли като ***, други сополанковци са ги наругали. А,и? Мъже големи, значи..."като разбраха този факт" може ли Емил да обясни КАК точно са разбрали или той тактично е изтъкнал? И какво очакват сега и се сърдят, чичко полицай да намери бабаитите , да ги накара любезно да си извинят и да им купят по един безплатен сандвич от "Лапапапа" ли?
469
3
 
8
 
! Отговори
До472 преди 12 години
Ами да, ще се хващат с чужденци, като нашенците са бедни, прости, неграмотни, расисти. Стойте си тука да си гледате прасетата и си чешете косматите кореми. Като сме дали писменост на четвърт свят - какво от това - ПОСЛЕДНА ДУПКА НА КАВАЛА! Алоооо... стига си живял на стари ларви и не чакат тая писменост да ти оправи живота, ами вземи поработи и се образовай. Такъв "патриотизъм" като българския няма никъде по света. Да не говори, че патриотите на АТАКА са най-нисшата прослойка на обществото!
468
9
 
26
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Аз съм си чист българин и за съжаление се срамувам от българите, но не и от турците. Турците като хора са в пъти по-трудолюбиви, гостоприемни и отворени хора към света, за разлика от комплексирания български народ, който удря всичко на история. Да, Османската империя е била ВЕЛИКА и заради това сме били под иго, но защо днес да няма мир у нас, заради историята? Войни в миналото е имало много, но само шепа "националисти" човъркат в тях, защото нито работят, нито учат, нито са образование. Срам!
467
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И после се чудят защо хората се чудят как да емигрират. Република "***"!
466
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се, че ще се хвалим ! Наследници сме на велика държава, дала на четвърт свят писменост ! Това, че в момента е такова положението е друг въпрос ! Ти сега като си с турчин по - горда ли се чувстваш? Всички млади българки заминават и се хващат с първият срещнат чужденец, заради по-добрият живот...
465
17
 
4
 
! Отговори
BMW преди 12 години
Атака Победа !!!