Министър: Яжте БГ краставици

Ешерихия коли е бактерия на лошата хигиена
Обновена: 31 май 2011 09:48 | 31 май 2011 09:41,
48
Министър: Яжте БГ краставици
Мирослав Найденов. Снимка: Архив Булфото

Последният внос на испански краставици у нас е от месец март. Това обяви пред bTV министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той допълни, че в момента няма констатирано наличие на смъртоносната бактерия ешерихия коли в страната.

Това е бактерията на лошата хигиена. В момента има престрелка между Испания и Германия. Краставиците са били испански, но в Испания няма смъртен случай. От Германия твърдят, че заразата е заради оборския тор, с който са обработвани краставиците. Испания твръди, че е дошла по време на транспорта или дистрибуцията в Германия, каза още земеделският министър.

Той обясни, че заразата не е във вътрешността на краставиците, а по нейната кора.

Още по темата

Няма опасност, ако не е наранена кората. Нека потребителите да търсят българското. Когато не сте сигурни какви са краставиците, измивайте обилно и белете, посъветва министърът.

Найденов констатира, че на няколко месеца има по някой хранителен инцидент – истерия с птичи, свински грип или луда крава. Това води до удар върху съответния бранш, обобщи агроминистърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз краставица няма да ям ! И от луда крава ме е страх ,шап по овцете, птичи грип , дано поне картофите не се заразят ! Вижте колко е прозорлив бойко :)
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както е казал другаря Сталин: ест краставицьй, ест проблема...
43
0
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
За твое сведение съм хуманен лекар . И съм в час, а ти си пълен *** -вриш от компетенция.Аз тази работа съм я работил 32год. За сведение *** сан. инспектори са рожба на Англия. Там е бил първия сан. инспектор. Курса за обучение беше 3год а самите сан . лекари завършваха в СССР.., защо в БГ нямаше висше по тази специалност. Кой нормален човек ще учи ветеринария , за да бърка на кравите у газо-ами тези които не можеха да влязат хуманна медицина.ветер глупав.Като се подрискате тогава ще гов
42
0
 
0
 
! Отговори
До бивш сан инсп. преди 12 години
Ветеринарите са много по в час с микроорганизмите /за това вет. мед се учи 6 години/! Въпросните сан .инспектори /2 годишен курс на обучение/ са измислица на СССР и такова животно няма в целият свят, така че да се изказват за ползите и вредите от Е.коли нямат право, защото нямат такова образувание!!!!!До кога в тази страна ще се заглушава гласът на специалистите във всяка една област? Хайде, най-после всяка жаба да си влезе в гьола!
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и къде да ги намерим тези БГ краставици?
40
0
 
4
 
! Отговори
бой хой преди 12 години
Яжте ББ краставицата.
39
0
 
3
 
! Отговори
нервна преди 12 години
Ай стига вече с тази истерия.То не бе свински,птичи грип,луда крава и прочее .Еш.коли си е условно патогенен организъм,обитаващ храносмилателния тракт.Причинява тежки последствия,ако титъра и е висок.Което ще рече,че развитието и зависи от имунната защита на организма.Последната жертва- 90год. баба.Че тази баба и от най-обикновен грип може да си замине от този свят,като имунната и система не може вече да се бори с милионите микроби,които ни заобикалят.
38
0
 
3
 
! Отговори
бивш. сан . Инспекто преди 12 години
Да направя едно пояснение. Тази бактерия е така наречения сан. показател. При посявка открие ли се това говори за хигиената т. е. че е зацапано с го...а.Това го правеха бившите инспектори от ХЕИ ,които са изучавали Хигиена на храненето и имат лаборатория.А сега в Агенцията се лутат само ветеринари,които горките нищо не разбират от тази работа, както и самия им министър.То ако беше така лесно още предните крадци щяха да я сформират тази агенция. Ама нали сме като мухобойко.Само да се перчим.
37
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Министър: Спрете да ядете изобщо
36
0
 
8
 
! Отговори
Кадир преди 12 години
Както ядохме твоето ирландско месо така изядохме и краставиците Ти ли ни съветваш умнико нагъл Ще те запомним с най-голямата ти безотговорност и перделък
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яжте и се включете в програмата за редуциране на световното население до един милиард души.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахахаха снимката кърти! Разкарайте шапавия за да тръгне земеделието! Ахахах каква голема табела са му сложили. Шапа е опасна болест... даже животни които не са болни избиваше тоя - най-големия шапав! със армия, със барети, със снайперисти и със хеликоптери само фрегатата Дръзкий не мужа дъ уриди.. *** и шапавия
33
0
 
8
 
! Отговори
още от 32 преди 12 години
И за да не съм погрешно разбран от някои производители, ще кажа, че собственото производство си е най-добре.Жалко,че малко хора могат да си го позволят.А относно лошите условия за отглеждане ще допълня, че повечето производители им е през оная работа с кво са помпали продукцията и с какви л_айна са я поливали --- важно е да изглежда добре и гражданите да купуват...Да ама много от 'гражданите' дойдохме от село и вече по-трудно се лъжем...Нали така?... ;-)В един цирк играем- знаем си номерата
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боли ме куе..***.Ние изедохме аржентинското замразено гувежду,украинското радиоактивну млеку,билгийскити и нидирландски убрезки и "дупита",болните судански фисташки и какво ли друго не.Нито могат да ни уморят с ДДТ нито с ДДС.
31
1
 
4
 
! Отговори
таратор с марули преди 12 години
Скандала м/у Испания и Германия относно 'заразените' краставици е добре дошъл за министъра,защото по този начин първо той ще се изяви като лице, имащо отношение към проблема и с това ще натрупа и малко рейтинг. Да,обаче министъра 'забравя' отминава някои подробности:-БГ краставиците са по-скъпи-имат прекалено много нитрати-и благодарение на лошите условия в отглеждането им,може и те да имат някакви зарази.За да не стане гаф и с това,Санитарния контрол сигурно вече е уведомен какво да говори
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТ КАКТО СТЕ ДОШЛИ НА ВЛАСТ НИЕ КРАСТАВИЦАТА ВСЕ Я ЯДЕМ.
29
0
 
4
 
! Отговори
спец преди 12 години
Благодаря! Ние вече засяхме корнишоните и ако има реколта, ще го правим и по традиция. поздрав за всички земеделци, в света с песента: "Краставичарка" (малко е чалга-кючек, но за идеята вади фасон)! А и много добре се копа на тая песен. съседа не издържа на любопитството и дойде да види какво правя, докато се чува. Че какво може да се прави? - копах краставички. Вносно и посмъртно няма да ям вече.
28
0
 
3
 
! Отговори
До глупак №6 преди 12 години
Ти изобщо имаш ли представа, къде се намира с. Кости?!?Ясно ли ти е, че е на един **** място от турската граница!!!Какво гръцко село, какви 5 лева!!!
27
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Ешерихия коли е бактерията, която причинява пиелонефрит. Носители са повече от половината българи. Дори имаме ваксина - Уростим. Не съм чула да се умира...
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такъв тъпар скоро за министър не сме имали.Изказва се некомпетентно. Какво искаш от конски доктор. Кой ще отиде да изучава ветеринарията, да бъркаш на кравите у газо.Това е работа на хуманните лекари -ето изказват се микробиолози, епидемиолози .Все хора които бяха в структорите на Хигиена на храненето в бившето ХЕИ. Сега в тази измислена Агенция е пълно само с ветеринари.Сега трябват те да се изказват, ама те разбират от *** не от хора.Найден мършата с 25г- ирланско месо