Топлофикациите искат по-скъп ток през нощта

Така хората ще се мотивират да се отопляват с парно
Обновена: 31 май 2011 15:14 | 31 май 2011 13:37,
244
Топлофикациите искат по-скъп ток през нощта
Снимка: архив Булфото

Представителите на топлофикационните дружества поискаха  увеличаване на цените на нощната електроенергия, за да не се  отопляват домакинствата с ток, а с парно.

Становището си те представиха пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на открито заседание за обсъждане на цените  на електроенергията от комбинирано производство за топлофикациите.

Председателят на Асоциацията на  топлофикационните дружества Илия Николаев заяви, че цените на нощната енергия трябва да се повишат с поне 15%, за да са мотивирани  клиентите да се отопляват с парно. В момента по думите му  разлика в цените няма. 

Докладът на работната група на ДКЕВР предвижда увеличение на цените на почти всички топлофикационни дружества с до 10%, но без да е отчетено исканото от "Булгаргаз" повишение на цените на синьото гориво от 1 юли.

Въпреки това повечето  топлофикации изразиха забележки към предлаганите от комисията  цени и декларираха повече собствени разходи, които не са  признати от комисията.  

Най-голямата топлофикация - софийската, нямаше съществени  забележки. Изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов посочи, че е възможно дружеството да не изпълни заложеното  количество за производство на топлинна и на енергия по  комбиниран способ, защото ТЕЦ "София" е в края на своя  експлоатационен ресурс.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: парноток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
Ако това не дай си боже се приеме - не си тръгваме защото ние сме си у нас, а отиваме пред парламента и изхвърляме всички *** от там. Всеки който се опитва да ме накара да си напусна държавата, ще яде дървото.
175
0
 
4
 
! Отговори
стг преди 12 години
чак такава комунистическа простотия няма кой да приеме според мене време е да ги закриват и толкоз и без това никой не ги позлва
174
0
 
10
 
! Отговори
инед преди 12 години
Нагли *** - не им стига че третират хората които са имали парно като крепостни на топлофикация, но искат да накажат и тези дето никога не са имали парно и няма и да имат. Следващото им искане сигурно ще е тея които си топлят вода със слънчеви колектори да си сложат топломери, че да могат топлофикациите да им отчитат колко трябва да платят за топлото.
173
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
А да им е..а п....ата ***...на може ли. Б...ти наглеците са тея. По-нагли и от депотатите излязоха. Такса сградна инсталация, такса не знам си кво, нови топломери, сега тока после какво следва се питам аз. ДО КОГА ТАКА БЪЛГАРИНО!!!!! СЪБИРАЙ СИ БАГАЖА И ДА ТЕ НЯМА ДА ВИДИМ ОТ КЪДЕ ЩЕ Ц...ЦЪТ ТОГАВА. ПУМ.....РИ!!!!
172
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Нямамам взимане-даване с Топлофикация,обаче това е най-наглото нещо ,което съм чувала напоследък!Прекрачиха всякакви граници!
171
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да се "мотивират" хората да се отопляват на парно,предлагам да се инкриминира отоплението с всички други видове горива и енергии.Така ще се реши генерално проблема.Тяхната м.....а.Не им стига сградната инстарация с която грабят хората,ми и "мотивация" им се прищяло.
170
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
ami 6te stane kato s gorivata 6te gi dignat cenite do bezkrainost i posle 6te namalqt sas stotinki i 6te kajat mi nie namalixme cenite i raqta 6te e dovolna,pak monopolite nai -dovolni ,tai se pravqt pa4ki kat ima prost narod deto mal4i ,xorata lapat
169
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако '97 като запалиха парламента ако бяха изклали всички които бяха вътре нямаше сега да сме така........
168
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се съберем пред Топлофикация и да ги "мотивираме" да свалят цената...
167
0
 
18
 
! Отговори
Абе къде е Боко? преди 12 години
Тук смърди яко на КАРТЕЛ между всички енергийни монополисти на пазара!Ако имахме истински агенции за защита от монополите и истински регулатори тези клоуни от ЧЕЗ и Топлофикация нямаха да казват на глас всяка глупост която им роди миниатюрният мозък но уви тук монополите са много по силни от "държавата" БОКО само се перчи ама е като малка мишчица когато настъпи интересите на Монополистите пресен пример: Златев/Лукойл
166
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ние си пишем, те си крадат и така 100 години
165
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ебалници клети,отломка нещастна ,да ги пометем завинагииииии!!!!В атакааааа!!!!!Мамицата им кожодерска безочлива,просташка и изродска да ***.!!!!!
164
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
ami taka e kato na tok izliza po evtino ot parnoto im na tezi mo6ennici,bax mama mu to v tursko bilo po-xubavo,pak agite bili po milostivi,otkolkoto tiq sas sobstvenniq si narod
163
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз пък искам всички шефове на Топлофикация, ЧЕЗ, Е.ОН, ЕВН, Софйска вода, депутатите, министрите и т.н. и т.н. да извършат ритуално самоубийство, че и българите да видят бял ден най-накрая!
162
0
 
19
 
! Отговори
ОТЕЦ НАФАРФУРИЙ преди 12 години
Топлофикация и на сън да я псуваш не е грях.
161
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей , Семерджиев , прасе , няма ли кой да измасили теб , жена ти , *** , и целия ви род до 9 коляно , мамка ти и продажно псе .Защо не регулирате а само изнасилвате народа с цени.Умрииииииии гад!
160
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Където няма топлофикация ще плащат завишената цена на тока... хахахаПри нас всичко е като комедия. Пръдльовци
159
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е това е нагла ,безнаказана престъпна шайка .Чухте ли,безочливостта им до къде е стигнала,да се вдигне тока за да не сме на сметка ,и да се топлиме на скъпото парно.Това ще рече,вдигнете тока ,че иначе ще фалираме.Ми фалирайте бе айдуци такива,не сме длъжни да ви хрантутим ,а вие да живеете.
158
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 12 години
А там където няма топлофикация, какво правим? Градовете с топлофикации са много малко, всички не живеем в София ...
157
0
 
11
 
! Отговори
Васо преди 12 години
"Представителите на топлофикационните дружества поискаха увеличаване на цените на нощната електроенергия, за да не се отопляват домакинствата с ток, а с парно".Ние браншовиците дето правим пасти пък искаме хляба да се вдигне на 10лв/кг, та да се купува повече и нашата стока. И майонезата да се забрани, та да дръпне напред пазара на черния хайвер. Лозята да се изкоренят, та да се пие в българско само бургундско. *** сме иропейци де, поне по нящо да ни личи.