Цената на цигарите закотвена до 2015 г.

Контрабандните папироси били от "непопулярни марки"
Обновена: 2 юни 2011 15:09 | 2 юни 2011 13:00,
162
Цената на цигарите закотвена до 2015 г.

Акцизът на цигарите няма да бъде повишаван през следващите 4 години.

Това обяви министърът на финансите Симеон Дянков от правителството на ГЕРБ, чийто мандат изтича през 2013 г.

Дянков участва в международен форум за противодействието на контрабандата на  цигари заедно с шефа на Агенция „Митници Ваньо Танов.

Според финансовия министър задържането на акциза през следващите години е част от плана на правителството. Част от него бил бил драстичният скок на папиросите през 2010 г.

Министърът посочи, че целта на правителството е била акцизът да се увеличи в по-тежката от икономическа гледна точка предходна година, което в по-добри години, като 2011, ще окаже ефект върху инфлацията.

Дянков добави, че страни, които са предприели подобна мярка, през следващите години ще имат под средната за Европа инфлация.

Шефът на митниците Ваньо Танов обяви, че през последната година за страните от ЕС смятат за основен проблем контрабандата на цигари от Изток.

Още по темата

Според него контрабандата на цигари има няколко аспекта – въвеждане на цигари в България от трети страни; въвеждане на цигари през вътрешни граници и третият момент е търговията на цигари без заплатен акциз. 

Въведените цигари са на ниска стойност, в нея не влизат акцизът и добавената стойност, те напускат дадена страна и достигат пазара с цел нелегална търговия.

"Има и фалшиви цигари с цел нелегална търговия. Опити за нелегално вкарване на цигари стават и в момента са на предимно непопулярни марки цигари", каза още Ваньо Танов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
3
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Абе Смърдянков мандата ви изтече, няма да искарате до 1013-та! Като дигна акциза ти стимулира контрабандата и сега колко и да закотвяш, то вече е все едно да доиш умрела крава!
156
1
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
"от правителството на ГЕРБ, чийто мандат изтича през 2013 г." - пак ще ги изберем :)
155
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно той или Цвъцко вкарват основната част от контрабандата и после гледаме по новините как се унищожава конкуренция ..Няма ли Фидосова да се спъне по стълбите и да го прегази, че да не го гледаме повече как дрънчи на кухо ...
154
1
 
0
 
! Отговори
бай Шано преди 12 години
въпросът с акцизите на цигари алкол и горива е МОЖЕ ЛИ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ държавата(да ги загуби) ако никои не пуши и не пие и ходим с колело на работа от къде ще напълним бюджета
153
1
 
1
 
! Отговори
бай Шано преди 12 години
ПРИМЕР: в испания акцизът е 117?на 1000 цигари .......................117? на 50 кутий.............. или 2.30? на кутия която струва 4? с ВКЛЮЧЕН ДДС ----което ще рече че кутия цигари като такава "струва" 4?-18%-2.3=1?.........всичко останало е дране на кожи(както и с горивата)
152
0
 
2
 
! Отговори
yazoniks преди 12 години
Симеон Дянков завършва Гимназия за чужди езици Екзарх Йосиф I в Ловеч, известна като Немската гимназия. След завършване на гимназия записва във Висшия Икономически Институт Карл Маркс (днес Университет за национално и световно стопанство) специалността "международни икономически отношения", и възползвайки се от нововъдената след 1989 година възможност да не отслужва казарма, а да се отложи след завършване на университет.След 10 ноември 1989 се премества във Виенския университет, а след това в Свободния Университет на Западен Берлин. - Has changed the detail your opinion on Simeon Djankov ? - През 1991 г. заминава за Питсбърг, където защитава докторантура по международни търговски и финансови отношения в Университета в Питсбърг. По-късно получава степен доктор на икономическите науки от Мичиганския университет.През 1995 г. постъпва на работа в Световната банка, където достига до поста главен икономист на вицепрезидентското поделение "Финансов и частен сектор" (английски: the Chief Economist of the Finance and Private Sector Vice-Presidency), което работи по развиващата се световна финансова криза.Паралелно на работата си в Световната банка изпълнява и длъжността директор на научен център по икономика в Харвард. Там се среща с Андрей Шлейфер, с когото през 2003 г. - Have you read details about Доган Ахмед ? - публикува съвместно с изследване Правене на бизнес (Doing Business Report относно състоянието на свободния пазар в бившите страни с прекалено регулирано държавни стопанства от социалистическия лагеp), което е отразено от американските медии.От 2004 до 2009 г. Дянков е асоцииран редактор на Списание за сравнителна икономика (Journal ofparative Economics).Любим икономист на Симеон Дянков е Нобеловият лауреат Фридрих Хайек, основен пропонент на класическия либерализъм и свободния пазар, а като любима икономическа теория посочва тази за съзидателното разрушение (creative destruction) на Йозеф Шумпетер.
151
1
 
1
 
! Отговори
yazoniks преди 12 години
Az ako biah na negovo miasto stiah da si ostana v Amerika i da gledam otstrani kak Balgaria potava vse poveche i poveche v krizata.Seliani blagodarete se che imame eksperten ministar inache dosega da sme kato Garcia i Rumania s opiazani zaplati i pensii
150
1
 
3
 
! Отговори
До Dnes.bg преди 12 години
Абе,намерете му на тоя кълмук,накоя по-свястна снимка,че тая като я видя и всяка статия ми се струва несериозна.Благодаря
149
0
 
1
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Най-популярни са непопулярните марки на евтините контрабандни цигари. Нали това беше целта на упражнението "повишаване цените на тютюна и цигарите", а не здравето на нацията. Това и пингвините го разбраха бе ***.
148
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
хм..лъжеш се..следващият ти колега ще ги намали..а теб..ще те забравим ***..и не само теб
147
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** долен
146
1
 
5
 
! Отговори
олеле преди 12 години
тея са ненормални щом има контрабанда, някой не си върши работата като хората, или пък фискалната политика симулира товаподобни обаснения каква точно била контрабандата ми намирисват лошозначи знаят какво се внася, а що не го пресекат тогава ? щото вместо минимална печалба за държавата, може да се реализира прилична такава на отговорните лица ...
145
0
 
6
 
! Отговори
До Ибане преди 12 години
Чувал ли си за пиянството на един народ :))Точно това се случи през последните години в България.Народа си помисли, че с влизането в ЕС, някой ни е посочил с магическа пръчка.Дойдоха чужди банки с идването на горския цар и срещу скромни лихви от над 10 % Данчо и Па па па внушиха на народа, че може да си позволи всеки втори апартамент, нова кола , плазми и по най малко 2 ГСМ..... Да ама не . Дойде Видов ден и Данчо спря да им вика Па па па, а Дай дай дай ... И сега е времето на изтрезняването
144
6
 
17
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
абе човек, въобше недей да ми защитаваш тоя на снимката и не се опитвай да вадиш даоводи в негова полза.3 - основни грешки1. Пупулистко намаляване на осигоровките с 2 % през октомври 2009 г. - резултат НОИ влезе в остър дефицит, отам повлече и дефицита в бюджета2. Глупаво увеличение на акцизите, гонейки некакви мижави 180 млн повече приходи - резултат над 1 млрд. по-малко приходи.3. Безмислено забавяне разплащанията с фирмите - резултата го знаем всички
143
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянко е министър-отличник.
142
5
 
16
 
! Отговори
до 140 преди 12 години
Този на снимката прилича на изнасилен Брад Пит.
141
1
 
8
 
! Отговори
10/2010 преди 12 години
Новият финансов министър на Румъния Георге Яломицяну още с встъпването си в длъжност намали заплатите на държавните служители с 25%. Негови подчинени го залостиха за една нощ в кабинета му, шокирани, че и техните заплати са орязани. Служителите на финансовото министерство на Румъния месеци наред през лятото и есента изчисляваха с колко трябва да се орежат заплатите на чиновниците в държавната администрация, за да получи Румъния поредния, шести транш от помощта на МВФ. ....Централата на МВФ във Вашингтон.Доминик Строс-Кан.Джефри Франкс.Президентът и премиерът на Румъния, Траян Басеску (вляво) и Емил Бок. Пострадалата от световната финансова и икономическа криза Румъния ще получи животоспасяващ заем от 20 млрд. евро ($ 27 млрд.) от група международни финансови и политически институции, обяви на пресконференция в Букурещ високопоставения представител на Международния валутен фонд
140
3
 
11
 
! Отговори
:-() преди 12 години
Тоя да не се кани да е министър до 2015 г.?
139
4
 
13
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
абе истината е, че с финансов министър като Дянков, сме си се едно като без финансов министър, даже малко по-лошо :)
138
3
 
5
 
! Отговори
До Иван преди 12 години
Защо да ги сравнявам с Полша..Дай да ги сравним с някой от нашата черга.Най честно би било да ги сравним с тези на Румъния , защото и двете страни влизаме по едно и също време в ЕС.Разликата е че Румъния се е представяла доста по добре в периода 2005 -2009 от България , и доста по зле в периода 2009 -2011.Нещо да споделиш .