ДПС настоява за втора джамия в София

Какво спира решението, чудят се хората на Ахмед Доган
Обновена: 3 юни 2011 15:18 | 3 юни 2011 11:35,
708
ДПС настоява за втора джамия в София
Лютви Местан. Снимка: Архив Булфото

Втора джамия в София поиска ДПС. Зам.-председателят на партията Лютви Местан се обърна към правителството и Столичната община с призив да се „отключи“ процедурата за строителството на втори мюсюлмански храм в столицата.

"От нас ще чуете добри думи за Фандъкова, когато отключи процедурата за изграждане на втори молитвен храм, който ще реши проблема с изнесените килимчета. Какво спира решението за втори молитвен храм – нямаме обяснение на този въпрос", попита Местан вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов. 

"Как е възможно правото на протест да се противопоставя на правото на религия? Не бива да има противопоставяне на права", каза още той.

От името на ДПС той отправи призив към представителите на изпълнителната власт и на правоохранителната система „по никакъв начин да не съучастват в опита да се подмени истината за това, което се случи на 20 май“.

Още по темата
Местан се обърна към Цветан Цветанов и към министъра на културата Вежди Рашидов с думите, че той може би по-добре знае, че на 20 май бяха подпалени не просто религиозните килимчета.

"Подпалването на религиозните килимчета няма прецедент в историята на нито една друга държава. Дори тоталитарни системи не са допускали подобен тежък инцидент. Подпалени килимчета – за нас е опит да се подпали етническият мир в страната", заяви зам.-шефът на ДПС. 

"Мълчахме до днес, не сме задали въпроса – какви действия трябва да се предприемат срещу такава провокация срещу държавното устройство – когато хиляда „по-добре облечени” ще се саморазправят с органите на МВР? Кой от ДПС е произнасял такива думи? Не е възможно, няма да се случи", каза още Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


708
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
612
0
 
0
 
! Отговори
Ssssssss преди 12 години
Super radvamse za Sofiantcite ni sigrajdani ce ste inmat kade da se molyat Danone da se saglasi gospoja fandakova
611
2
 
1
 
! Отговори
pachangel преди 12 години
За да сме коректни поне пред себе си защо всеки да не си отговори колко католически,еврейски,сектантски "молитвени" помещения има само в София и тогава нека да говориме дали имат право на втора джамия мюсулманите.На нас не по малко от турците вреди са ни нанесли и ще ни нанасят католиците и евреите защото те просто ни мразат защото сме православни християни но за това никой не смее да коментира.Като ще даваме квоти за строежи нека се знае в София за всички религии не само на турците.
610
2
 
2
 
! Отговори
oooooooooo преди 12 години
А бе,каква втора джамия,какви пет лева сънува тоя!
609
0
 
2
 
! Отговори
SKORO I ZA TURCI преди 12 години
Други брадясали типове направляваха тировете, трети се бяха разположили на многобройните постове по пътя, четвърти работеха в полицията и тайните служби (до които по неволя също опряхме след време), а освен това тази скромна държавица, наречена кюрдска регионална власт имаше и своя армия с казарми и поделения на най-видно място. И като резултат от цялата тази дейност арабите от южен Ирак трудно проникват в иракски Кюрдистан камо ли да развъртят подмолна дейност. Поредното запознанство ни каза знаете ли, ако при нас се появи някой арабин, чиито дела не са чисти просто идват тайните служби,
608
0
 
1
 
! Отговори
pich преди 12 години
eee koga shte zapochne tretata svetovna voina niamam tarpenie zada otkasna niakolko glavi ot narodnoto sabranie
607
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tuk komentarite se pi6at ot moderatora ( toi puska fitila) , i posle vika (glei sa kvo staa)
606
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DA SI VARNEM BALGARIA OT TERORISTITE ATAKA
605
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Balgaria e na6a na vsi4ki grajdani na R.Balgari , a ne na Prtizanite ot Ataka
604
0
 
1
 
! Отговори
teroristi преди 12 години
Ako naistina ima vse o6te ostanali Balgaria v Balgaria , da si varnem Balgaria ot Teroristite Ataka
603
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пи4ове даите да се саберем да напрайм една оборка на джамиите в България по градове и паланки
602
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
едно време само заради каузата са се били финландци руснаци румънци дори и сарбите само заради каузата да се унищожи исляма си заслужава да се обединим дори и да е за последно дори грузинците сами са искали да станат колоня на русия да ги пази от иран и от ислям дето грузинците мразят руснаци
601
0
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 12 години
Религията отдавна е спряла да бъде фактор за политиците и лидерите , тя се използва за надъхване на войниците , на *** която се бие за чужди интереси и не за своите ! Не забравяйте , че ние сме на първите редове на бойното поле , заслужава ли си да умираме заради нечии лични интереси ? Защо не да се бием и умираме за нашите интереси ! Всяка религия в зародиша си проповядва любов и равенство , а след изопачаване на определени хора , става като канон за смърт на "другите ".
600
0
 
1
 
! Отговори
Victimized преди 12 години
Едно нещо не мога да разбера ? По света има българи които изповядват исляма , и не се наричат турци , а българи ... Преди години е издаден един документ след освобождението в който пише , че на българска територия няма етнически турци и да има са много малко . Извода е , че всички 'турци ' в България трябва да се наричат български мохамедани !!! Тука гледам само екстремисти , християни , мюсюлмани ! Хора осъзнайте се , те ви искат разединени !!!
599
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето коментари тук са написани от луди хора
598
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще им трябват войници, вярно е, че иначе кой ще гони Михаля по чукарите на Кюрдистан
597
0
 
7
 
! Отговори
хохо преди 12 години
Този мазен турчин е завършил българска филология.Е,това не е ли извръщение - за борба с/у нещо/някого ,трябва добре да го познаваш.Трошил за целта българска пара.Ама сме ***,я !
596
0
 
5
 
! Отговори
един от народа преди 12 години
заради такива като 670, които вярват не в аллах, а в шовинистичната политика на турция, се взривява етническия мир! какъв й е проблема на южната ни съседка, че иска пантюркизъм? да си седят в пределите и да си изповядат исляма! защо ще налагат убежденията си на другите?! ето това е проповядване на радикален ислям и дпс е негов проводник в България!
595
6
 
3
 
! Отговори
Ердоган преди 12 години
Джамиите са нашите казарми, куполите им са нашите каски, минаретата са нашите байонети, вярващите са нашите войници.Ердоган, Министър председател на Турция, 1998 година
594
0
 
4
 
! Отговори
Urban II преди 12 години
О, какъв позор е ако такъв презрян и долен род, който се покланя на демони, покори народ, който вярва във Всемогъщия Бог и е прославен с името Христово! С какви укори Господ ще ни порази, ако не окажем помощ на онези, които с нас изповядват християнската религия! Нека онези, които са привикнали неправедно да водят лични битки между християните, сега да отидат срещу неверниците и да завършат с победа тази война, която трябваше да сме започнали доста отдавна.
593
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сонет за клането на християните в България - Оскар УайлдО, слез ти Сине Человечески! Порочен мракпокрил е пак земята, а в таз беззвездна нощаз виждам полумесец над Кръста Твой надвесен!Ако наистина напуснал си Ти гроба,то слез, о Сине Человечески, да ни покажеш Твойта мощ,Не давай Мохамед наместо Теб да е с корона!