Ромчета обещаха да не хвърлят камъни по влаковете

БДЖ стартира открит урок на перона "Все по-добър"
6 юни 2011 11:38,
106
Ромчета обещаха да не хвърлят камъни по влаковете
Снимка: Архив Булфото

Ромчета от крайните софийски квартали обещаха да не хвърлят камъни по влакове на БДЖ. Образоването им е част от тазгодишната кампания на БДЖ "Все по-добър", съобщи bTV.

Предвижда се мургавите ни събратя да бъдат събирани на открит урок на перона, а след това и на образователно пътуване до Банкя.

"Основната цел е към проблема да се подходи с добро, за да може децата да осъзнаят до какви последствия може да доведе една неволна игра. А те казват, че хвърлен камък към движещия се влак никога не са виждали, но знаят и, че това не трябва да се прави, защото някой може да пострада.

Макар че през последните години тенденцията е към намаляване на подобни деяния, от началото на 2011-а има известен ръст", уточни Кирил Костадинов, ръководител на Отдел „Безопасност” в БДЖ.

Той обясни, че това се дължи най-вече на разширяване на етнографията и това, че все повече места стават обект на злонамерени актове, които могат да доведат дори до дерайлиране на влака.

От началото на годината до края на май е имало само 8 случая на хвърлени камъни на територията на Югозападна България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
gluposti преди 12 години
ako niakoi ima snimka kak i kolko mangala zameriat vlak s kamyni da pusme klip i da rekonstruirame atakata . posle kato ni gepat ste pokajem sled kato ni osydiat filma ta da vidime dali nas pa nema napravo na trapeza s Boce Budista da ni predl;ojat s barbekiuto na Dogana i 4erveno vino ot BSP
103
0
 
6
 
! Отговори
до Петрол преди 12 години
Идеята за картечари не е лоша , от БДЖ да отпуснат такава длъжност и да се почва работа.ПК-та трябват , и много тонове с муниции.Ще въдворим реда за броени дни , демокрация по хАмерикански. :)
102
0
 
4
 
! Отговори
бай Шано преди 12 години
пък аз обещавам още утре да си събера багажа и да се прибера в БГ....
101
0
 
8
 
! Отговори
Петрол преди 12 години
Леле, колко са добрички тия мангета? Та чак да им се моли полицията? Ако бях шеф на НСБОП, просто щях да пусна няколко картечаря и когато видят че хвърлят камъни, атентаторите - на място. Нали за нападение над човек се полага и съд? А и тази *** не са хора, а човекоживотни, които имат религията да крадат, убиват, плячкосват, дан е работят нещо полезно за обществото и повечето са такива. Който е тръгнал да хвърля камъни, и да го разстрелят е малко. Ама тия управляващи от 21 г. са непукисти.
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ако всеки път като мине влак и се опитат да хвърлят камъни им се пусне по един откос с автомат ,да се изпона*** , ще видим колко бързо ще научат урока. НЕ казвам да бъдат целени и улучвани , а само сплашени.Не ги мразя ,те са толкова прости и неуки ,че е безмисленно да иска човек от тях такова нещо като мислене...
99
0
 
12
 
! Отговори
Хахахаха преди 12 години
Може ли само с някакъв урок или там беседа да промениш едно талибанско мислене което е насочено само към кражби и унищожение.Просто се смях от сърце на статията.Наближават избори и явно това са някакви трикове на ухажване.А че нещата няма да се променят , всички го знаем.
98
0
 
16
 
! Отговори
... преди 12 години
Обещали да не хвърлят?! И някой им вярва?! Абе, пичове, къде изчезна ТВУ-то? Ако бяха българчета, досега и в затвора да са ги пратили!
97
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Събратя са на автора ! НЕ И МОИ! Газови камери за тая ***!
96
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз *** събратя нямам,явно са събратя на автора..Какво са обещавали цигание за влаковете също не знам,но ако хвана *** дето пречупват фиданките и цветята на баба ми,ще намеря начин да ги накажа...Ненаказуемостта за всичките им зулуми ,големи и малки, е равна на подстрекателство!
95
2
 
20
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
Кой го плаща това обучение кой? господата от властите вие питахтели некой човек от Българското общество той съгласен ли е да се плащат пари за обучаването на малките ***?
94
1
 
11
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
ЗАЕДНО С *** НЯМА БЪДЕЩЕ ТО СЕГА НЕЕ ЛЕСНО СОБСТВЕННОТО СИ СЕМЕИСТВО ДА ИЗХРАНИШ А ТУКА *** ТИ ЗАБИРА ПОЛОВИНАТА ЗАПЛАТА. КАКВО БЪДЕЩЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРИ ТАКАВА СИТОАЦИЯ. КОГАТО ПЕТ МИЛЬОНА БЪЛГАРИ РАБОТЯТ А ДВА МИЛЬОНА *** ЧАКАТ КОГА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ ЗАРАБОТАНОТО ЗА ДА СИ ВЗЕМАТ ПРОЦЕНТИТЕ. КАКВО РАЗВИТИЕ НА СТРАНАТА КВИ ПЕТ ЛЕВА. НЕЕ СПРАВЕДЛИВО ТОВА НЕЕ.
93
2
 
19
 
! Отговори
Pen4o преди 12 години
Вие на ромчета вярвате ли...?????
92
1
 
18
 
! Отговори
Забележете преди 12 години
автора на статията е ***! Събратя може но са негови! само 8 СЛУЧАЯ НА ХВЪРЛЕНИ КАМЪНИ-БРЕЙ това значи на щети а на хвърляния сигурно са по десетина. А реално ОСЪДЕНИ *** имали --имат родители и там се налагат глобите!Не те чупят кръдът обиват изнасилват -НИЕ БЪЛГАРИТЕ ПЛАЩАМЕ!!само КАСТРАЦИЯ И РАБОТА НА ОСТРОВ БЕЛЕНЕ
91
0
 
9
 
! Отговори
дедо Йоцо преди 12 години
...и по Миглена Кунева /Пръмова/.В замяна на което лидерът на Комунистите им е обещал...да не им дърпа...***.Щото много му се искало,ама бил зает с изборите сега.После...не знам?! И се обадил на Трактора,Алексей Петров,да ги наглежда до изборите,***,а после ...***.Или в Белене - на прасетата.По стара БКП/БСП традиция.А меги Пръмова - да фаща влака и ...в Замбези.Там може и да я изберат за каквото искат червените.Щото у нас,в Българско,вече червени *** и *** - не щем!
90
1
 
9
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
до fdwfsdfs. прав си братко прав си. няма такава страна където *** да са се интегрирали. как можеш да интегрираш човек ако той сам не иска това. единственното решение на проблема е да се стигне до общо решение между страните и да им се даде земя на пример в африка то много не трябва да се изселят всичките *** и там да си направят собственна държава а какво там правят то ще сие тяхна работа.
89
0
 
23
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Нашите събратя ли бе???? Ти още малко Майки И бащи ще ги кръстиш....казва се : ''***'' ''ЧЕРВЕИ'' ''ПЛАЗМОДИЙ'' '' МЪРЗЕЛИВИ НЕЗЛАСУЖАВАЩИ ЧИСТ ВЪЗДУХ *** !
88
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ромчета, джинчета, ликьорчета...
87
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е интеграция, а паразитизъм.
86
0
 
32
 
! Отговори
Йордан преди 12 години
какви "*** събратя" бе авторе, това са МРЪСНИ, ГАДНИ ***, ще ги наричаш ти събратя, явно и ти си *** като тях
85
0
 
29
 
! Отговори
fdwfsdfs преди 12 години
Защо евреите, арменците и донякъде турците, нямат нужда от интеграция. Живеят нормално в обществото. Но на *** все интеграция им трябва. Аз мисля, че след като други етноси се интегрират прекрасно, значи проблемът е в *** и тяхната психика. 99% от *** в България паразитират на гърба на бедния българин, който освен, че храни едно или две деца, се налага да издържа по 10 ***, защото родителите им не работят, а само правят деца. До кога ще продължава този паразитизъм?