Първанова пише на Цветанов за престъпна група на летището

Евродепутатката призовава за мерки, гарантиращи сигурността на багажите
Обновена: 7 юли 2011 15:15 | 7 юли 2011 15:15,
125
Първанова пише на Цветанов за престъпна група на летището
Антония Първанова. Снимка: Булфото

На територията на летище София действа организирана престъпна група.

Това заявява евродепутатката Антония Първанова в писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов.

В него тя призова МВР шефа да бъдат предприети мерки за ефективно гарантиране на сигурността и неприкосновеността на личните багажи на пътниците.

В началото на седмицата Първанова отправи искане пред Европейския парламент за временно спиране на правата за обслужване на летище София. Като причина за мярката тогава тя посочи зачестилите случаи на отваряне на багажа на пътниците или липса на вещи.

"Дълбоко сме разтревожени от случващото се и сме убедени, че такава дългогодишна престъпна дейност не би могла да съществува без сериозна организация и протекция. Имаме основание да предполагаме, че на територията на летище София действа организирана престъпна група, интегрирана в състава на наземните оператори", пише Първанова на Цветанов.

Тя заявява, че са отправени множество сигнали, визиращи нарушения в дейността на наземния оператор „Летище София” ЕАД.

По думите й за справяне с престъпните практика на летище София настояват множество неправителствени организации, медиите и потребители в социалните мрежи.

Още по темата
Те обръщали внимание на незабавните действия, предприети при кражбата на мобилния телефон на американския посланик Байърли, и апелирали за същата реакция спрямо случаите с български и чужди граждани.

По-рано днес пък заместник-министърът на транспорта Камен Кичев определи постъпката на евродепутатката Антония Първанова като „крайно небългарска, грозна и непатриотична.

Той уточни пред bTV, че летище София е едно от летищата с най-добра статистика на посегателство към багажите.

Към момента имало 10 жалби, което означавало на 10 000 багажа – 2 жалби. А европейският стандарт, който е поносим от всички превозвачи, е между 3 и 5 багажа на 1000", заяви още заместник-министърът на транспорта.

Самата Първанова сподели, че е била обект на кражба, след като са й откраднали часовник, документи и вещи на майка й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Имаме основание да предполагаме, че на територията на Парламента действа организирана престъпна група от 240 депутати, интегрирана в състава на парламентарните групи.
121
1
 
3
 
! Отговори
М преди 12 години
Само незнам как така започваме атака срещу летище София без първо да обвиниме авиокомпанията превозила госпожата? Като цяло отговорност за багажа и носи превозвача само по себеси купувайки си билет тя сключва договор с авиокомпанията за превоз на нея и багажа и. И защо трябва да са я преджобили на нашето летище може да е станало в Брюксел. Според мене само си намираме поводи да очерниме летищния оператор за да може по лестно и безболезнено да го дадеме на концесия.
120
0
 
3
 
! Отговори
Мдааааааааа, преди 12 години
престанали са да и снасят .
119
2
 
1
 
! Отговори
рефер преди 12 години
Да проверят и Вучката, щото като другарува с Тиквата, поне на мен ми е мнооого съмнителен. Нали по приятелите се познават хората?
118
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА И ОТНЕМАТ БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСКТВО НА ТАЗИ КУКУМЯВКА ...
117
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ ОВЦА СЕ Е НАПИЛА И Е ЗАБРАВИЛА БАГАЖА В НЯКОЯ КРЪЧМА В БРЮКСЕЛ И ХОП ... ОТКРАДНАЛИ И ГО НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ... ОВЦА СИ БЕШЕ , ОВЦА СИ ОСТАНА ...
116
6
 
6
 
! Отговори
пореден резил на оня преди 12 години
МНОГО МЕ КЕФИ Г-ЖА ПЪРВАНОВА- ИНТЕЛИГЕНТНА,ОБРАЗОВАНА,КРАСИВА И СМЕЛА КАТО ВСЕКИ СВОБОДЕН ЧОВЕК.ЩОМ КАТО ТЯ СЕ Е ЗАЕЛА С ЦЕЦО КРАДЕЦО ШАНСОВЕТЕ МУ ВЪВ ВЛАСТТА СЕ ИЗЧЕРПВАТ.ВИДЯХТЕ ЛИ ПРОСТАКА, ЗА БОЙКО БОРИСОВ СТАВА ДУМА,КОЛКО БЕШЕ ЖАЛЪК ПРЕД НЕТАНЯХУ. КАКВИ ФИЗИОНОМИИ,КАКВИ ПРОСТОТИИ РЪСЕШЕ С ЖАЛКОТО СИ И СМЕШНО ВИСОКОМЕРИЕ. АМАН ОТ ТОЯ *** ***.ДОКОГА ЩЕ НИ СРАМИ СЪС СЕЛЯНДУРСКИЯ СИ МАНТАЛИТЕТ.
115
1
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
*Губят се* писма и колети за чужбина /от опит знам/!
114
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
sigorno on BG politicite (Bug i Cvuc) sa iskali mnogo para i za tva bandugite sa kazali ne i sa gi hvanali!!!
113
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
a be az sum chuval che "hamalite" ot samoleta kum letishteto djobat kato za svetovnoq ama problema e che kato gi prosledish se okazva che nechiq ili nechii tatko ili maika sa nachalnici i tn QKO SE DJOBI PO BAGAJITE NA HORATA I TO TE SI ZNAQT KADE KAMERITE NE HVASHTATA znam poznavam edin deto raboti daje !!! tuiche tam e dupkata da ti otkradnat q ochila kamera telefon i tn.!!!! ama nali sme v bege dokato gledame BB i CC i majat s obrachi i firmi na tehni hora tova e bez znachenie!BG
112
2
 
1
 
! Отговори
платон за 113 преди 12 години
Там е работата, че който не познава лично кандидатите за президент и другите, той не може да знае какви са и какво мислят да правят? затова повечето хора гласуваме по усет и на късмет? но, щом казваш че е достоен човек, в което не се съмнявам лично значи е вярно. А и нищо чудно и да е права - крадците не спят. А и те нямат възраст, народност, партия, а само - интерес да пипат наготово. Ако наистина има такава група, то ставаме за смях пред Европол и другите - летището е лицето на нацията отпред.
111
2
 
4
 
! Отговори
до Жеко преди 12 години
Ако тази ти е пример за достойна дама, значи няма надежда и за теб!
110
5
 
3
 
! Отговори
Жеко преди 12 години
Братя, да послушаме Царя, да сменим мисленето си! Стига вече балкански тарикатлъци, стига завист и подлост! Да поставим на мястото им крадците и разбойниците, а достойните хора, като г-жа Първанова, да почитаме. Ето това ни каза Царят, ама кой да слуша... И така, да застанем зад г-жа Първанова като един. А бандитите и разни рушветчии и прочее *** да бъдат натикани в миша дупка. Ето това е!
109
5
 
1
 
! Отговори
Жеко преди 12 години
Докато има Цар - има и надежда и закрила за отрудения народ. Негово Величество е като светлината в мрака, като капка вода в пустинята, като къшей гляб за гладния. Бог, Цар, Отечество!
108
2
 
1
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 12 години
Задайте си единственният въпрос-защо България е една от страните надаващи най-голям вой срещу монтиране на видео-камери за наблюдение на общественните места-нима в Америка,Великобритания,Германия и другите нормални държави са "открили топлата вода" години и години преди вас-отговора е-КРАДЦИТЕ ИСКАТ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ КРАДАТ И ЖИВЕЯТ КАКТО ДО СЕГА,ама този лош Европейски съюз само им пречи като налага контрол,правила и някакъв ред.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този багаж се следи с камера, а БСП стават жалки в предизборните си тъпотии
106
6
 
3
 
! Отговори
Жеко преди 12 години
Разбираме, разбираме, че е права г-жа Първанова, как да не разбираме! И няма как да не е права, защото Царят добре е преценил, че тя носи божественото чувство за справедливост и достойнство. Но само благородните натури разбират това.
105
3
 
1
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 12 години
то беше жалби/защото ръководството се оправдава,че до тях няма сигнали и жалби/,то беше тел.разговори и тях и мейли,то беше приказвания на глупости,оправдания искане на доказателства/не съм аз разследващият орган/,то беше прехвърляния от орган на орган-никой нищо не знае,никой нищо не може да направи,изобщо типичният мафиотско-корумпестански стил.Станете като един зад Първанова-само с единство и нетърпимост се бори мафията-иначе така ще си останете-ЗОМБИРАНИ РОБИ.
104
2
 
2
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 12 години
Хора не разбирате ли,че Първанова е на 100% права да ги атакува,каквато и по цвят да е тя.Спрете да говорите и пишете глупости от рода-"от тук е излетяла,там е кацнала,как ще докаже и т.н. и т.н.".Мафията в Корумпестан използва,че 90% от народа е ***,полуграмотен и зомбиран за да прави /мафията/ каквото си иска.Колко сляп трябва да бъдеш за да видиш,че там от години и години е тотална МАФИЯ.Да не ви отегчавам да ви описвам,колко пъти са ми крали багажа от Софийското летище.......
103
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kef kak Antonia kaza li 4e Rumiana Jeleva e umna, obrazovana i 4estna- kaza!no i dobavi 4e ima oskydni poznania, koeto samata Jeleva demostrirakaza oste 4e e umna no nedostaty4no, koeto Jeleva daje nenapravi opita da oprovergae. svidetelstvo za tova e neita buren tans "Lambadata na Tarantulata"i nakria Antonia pokaza li dekiumento na drjvanie reguistr 4e Jeleva e kazva istinata, i to samo tazi istina ot koiato ima nujda?e EUcite izritaha Jeleva za da se nakipri Zlatnata kristalna reshetka