Провериха и нищо нередно не откриха

Летище "София" работело безупречно с багажите
Обновена: 10 юли 2011 13:00 | 10 юли 2011 13:00,
104
Провериха и нищо нередно не откриха
Снимка: архив Булфото

Комисията за проверка на летище "София", сформирана по нареждане на министъра на транспорта Ивайло Московски, не е установила нарушения, даващи основание за отнемане на лиценза на "Летище София" по дейността "Обработка на багажи".

Това се посочва в съобщение на транспортното министерство до медиите, след като спешната проверка бе възложена след подаден сигнал от евродепутата Антония Първанова.

Комисията е проверила технологията при обработката на багажите, квалификацията на персонала и мерките за безопасност и сигурност и не е констатирала отклонения от утвърдените правила и норми, изданени от "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Още по темата

Данните от наземния оператор "Летище София" показват, че през първото полугодие на 2011 г. са обслужени 840 400 хил. пътници с приблизително 1 250 000 единици багаж.

Статистиката отчита рекламации за изгубени 2483 багажа, от които за 127 все още продължава издирването в регламентирания срок.

Констатираните повреди (на колани, колелца, дръжки) са 570, а 10 са постъпилите жалби за липси и нерегламентирани посегателства.

Тези данни не надхвърляли средно приетите норми за подобни случаи в международната практика (3-6 багажа на 1000), посочват от МТИТС.

Комисията обаче е констатирала някои недостатъци на багажната лентовата система, доставяща багажите до зоната за сортиране като причина за нанасяне на повреди по багажите и препоръчва отстраняване на тези недостатъци.

Не са установени пропуски в дейността на летището по отношение на мерките за сигурност при обработката на багажи.

От ведомството на Московски посочват, че заключенията от доклада на комисията, сформирана по повод сигнала на Антония Първанова, показват, че обвиненията на евродепутата са неоснователни.

От министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията настояват Първанова да представи конкретни доказателства за наличието на организирана престъпна група на летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
4
 
! Отговори
мен преди 12 години
Писна ни най рязлични *** като първанова, кунева да си правят имидж на гъра на България. Кухи к.....джийки неспособни да сътворят нищо свястно
98
3
 
2
 
! Отговори
99 преди 12 години
ами да си гледат работата като хората, не знам кой работи или не на летището, но знам как се уреждат хора на работа там, миже да си куцо кьораво или сакато, но ако удари една жица бат'то Бойко и хоп, почваш да работиш там... както се чу по едно СРСа че се краде системно и масово, определено е факт, колкото и неудобен да е за някого... приказките "комунисттите са виновни" не променят тоя факт
97
1
 
5
 
! Отговори
Марти преди 12 години
На всички дето твърдят че на литище софия всичко е наред и не се краде,ще кажа:1.Лъжете се,краде се и то яко,но само от определени куфари след сигнал от митничарите.2.ако не вярвате че е така,опитайте се да започнете работа на летището.И 3.,проверете колко са уволнените или напусналите,ше се изненадате като разберете че общо взето се напуска само при смърт,въпреки че заплатите са сравнително ниски.А на другите ще кажа,че положението е такова на почти всички летища в света.Лека ви нощ!
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
85 и 89 са много прави - от тези еврошаврантии всичко се очаква,сега наред е Йотова
95
2
 
10
 
! Отговори
редовен пътник преди 12 години
Пълен виц е тази статистика. Преди месец искахме да се оплачем за скъсан цип и ни отказаха рекламация, правете си сметка колко е "истинска" тази класация... у нас чупят, блъскат и крадат като в най-долнопробно африканско село... ако бях аз ги уволнявам всичките плъхове от багажното!
94
6
 
6
 
! Отговори
М преди 12 години
Само ще ви кажа на летище София не работи нито един *** докато на почти всички европейски летища като хамали и докери и всякакъв вид персонал по наземното обслужване работи изметта на целия свят. Всякакви видове гастербайтери въобще ниско платена работна ръка. Не обвинявайте за всичко нашето летище не трябва по презумция винаги ние да сме виновни по скоро нашите евродепутати трябва да защитават България а не да плюят по нея както прави г-жа Първанова
93
5
 
5
 
! Отговори
М преди 12 години
Хора като пишете коментари МИСЛЕТЕ от къде идвате колко пъти багажа ви е прехвърлян от самолет на самолет колко наземни оператори са ви обслужвали повреме на пътуването ви и най вече като кацнете тука кой летищен оператор ви обслужва! Защото много е лестно да кажеш, на летище София се краде ама кой ви обслужва дали Суйспорт дали Голд или летище София?
92
1
 
5
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
viarno e na letishteto otvariat bagajite i kradat ako ima cenni neshta za vtori pat mi se slychva minalata i po minalata godina ,ako si slojite beliazki shte razberete che sam prav ,pipat mnogo vnimatelno i v kashti razbirate kakvo lipsva ne slagaite nishto cenno v bagaja.7820
91
1
 
13
 
! Отговори
до стаматов -софия преди 12 години
Ако наистина си си сложил компютъра в чекинг-бакажа ще доида на крака да ти дам ЗЛАТЕН СКУНКС. Иначе съм сигурен, че крадат, всеки път когато компанията ми ми вземе билет през София,и съм сигурен,че нещо няма да е наред.Някои от персонала са пълни непрофесионалисти.
90
4
 
14
 
! Отговори
Ей преди 12 години
След 10 годишно отсъствие се върнах за 10 дни в България. На летище София обявиха багажа ми за исчезнал. Върнаха ми го седмица по-късно само с долните дрехи. Личната електроника,подаръците - изчезнали. На връщане същото - изчезнаха всички обратни подоръци и това за което най-много ме заболя - всички снимки от България. Не обвинявам никого. Вината е изцяло моя - какво търся там.
89
5
 
2
 
! Отговори
М до 93 преди 12 години
Какво общо има тука Летище София та пишеш простотий трябва да се обърнеш към Суйспорт
88
3
 
7
 
! Отговори
стаматов -софия преди 12 години
на летище софия се краде като за световно.на 14 март се прибрах с луфтханза от мюнхен при вземане на багажа видях че е пипано и ми липсва лаптоп и подаръци за мои близки.след 1.30 ми написаха констативен протокол и от тогава нищо служител на гише загубени вещи ме успокои че се случва но да не се притеснявам защото не съм бил първия няма да съм и последния.отвратен съм че някои е пипал в личните ми вещи.първанова е права но все пак се намираме в държавата българия а тук всичко е отвратително.
87
4
 
8
 
! Отговори
colobur преди 12 години
Подготвят и летището да дадат на концесийка срещу един джип пари на някой еврейски Гад може и да не е Зееви... Това може само гнусната червена пасмина- съботажи и интриги с цел забогатяване!
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе незнам за багажа обаче май месец ми се наложи да пътувам със самолет и ходих до тоалетната майко мила,женами направо се върна,неможала да издържи на миризмата.във мъжката тоалетна беше същата миризма.абе аджиба,ееий това е вратата на тази държава ами няма ли персонал да ги почиства малко тези тоалетни.
85
4
 
5
 
! Отговори
ano преди 12 години
Леле колко са гадни .При всяко ходене в БГвсе ми липсва по нещо .От година чакам да ми се обадят за DVD-то .Е оставиха ми кутията за спомен .
84
3
 
10
 
! Отговори
М преди 12 години
Лятяла е със националния превозвач сигурно държавата и е платила билета обаче най-вероятно не е могла да си издейства да мине през ВИПа щото и там трябва да се плаща и сега е бясна. Или просто създава прецедент за да може по лесно да мине предложението за концесия щото печелившо държавно предприятие така лесно не се съсипва.
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Parvanova e prijatelka i dostoina uchenichka na Meglena Kuneva..na ednata platiha da zatvoti AEZ, na drugata letishte ... !!!
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ФАКТ е че се краде - навсякъде и по всяко време. ФАКТ е също, че в милата ни родина, никой, никога през последните 22 години не е имал желание да залови ИСТИНСКИТЕ крадци. Още повече, че всички ги знаем и познаваме. Двеста и няколко човека скрити в парламента.
81
1
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
С коя авиокомпания си летяла? 85 е права, че обсужват няколко агента.
80
3
 
13
 
! Отговори
Калина преди 12 години
Летище София има общо 3 "хендлинга".Различни авиокомпании се обслужват от различни оператори: Swissport, Goldair и Летище София. Всички те си имат отделна служба багажи. Та питам как така Антонинка откри, че точно от Летище София и е откраднато незнам какво? Нещо ми намирисва на поръчково изказване, щото неможаха да гушнат кинти от концесията, дето спретваха!