Провериха и нищо нередно не откриха

Летище "София" работело безупречно с багажите
Обновена: 10 юли 2011 13:00 | 10 юли 2011 13:00,
104
Провериха и нищо нередно не откриха
Снимка: архив Булфото

Комисията за проверка на летище "София", сформирана по нареждане на министъра на транспорта Ивайло Московски, не е установила нарушения, даващи основание за отнемане на лиценза на "Летище София" по дейността "Обработка на багажи".

Това се посочва в съобщение на транспортното министерство до медиите, след като спешната проверка бе възложена след подаден сигнал от евродепутата Антония Първанова.

Комисията е проверила технологията при обработката на багажите, квалификацията на персонала и мерките за безопасност и сигурност и не е констатирала отклонения от утвърдените правила и норми, изданени от "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Още по темата

Данните от наземния оператор "Летище София" показват, че през първото полугодие на 2011 г. са обслужени 840 400 хил. пътници с приблизително 1 250 000 единици багаж.

Статистиката отчита рекламации за изгубени 2483 багажа, от които за 127 все още продължава издирването в регламентирания срок.

Констатираните повреди (на колани, колелца, дръжки) са 570, а 10 са постъпилите жалби за липси и нерегламентирани посегателства.

Тези данни не надхвърляли средно приетите норми за подобни случаи в международната практика (3-6 багажа на 1000), посочват от МТИТС.

Комисията обаче е констатирала някои недостатъци на багажната лентовата система, доставяща багажите до зоната за сортиране като причина за нанасяне на повреди по багажите и препоръчва отстраняване на тези недостатъци.

Не са установени пропуски в дейността на летището по отношение на мерките за сигурност при обработката на багажи.

От ведомството на Московски посочват, че заключенията от доклада на комисията, сформирана по повод сигнала на Антония Първанова, показват, че обвиненията на евродепутата са неоснователни.

От министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията настояват Първанова да представи конкретни доказателства за наличието на организирана престъпна група на летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
7
 
11
 
! Отговори
ЕбЛьов преди 12 години
Другарката Първанова се О********* ..Настъпа жабока не за първи път ! Плюенето по България и е вменено в кокошият и мозък !!!
58
8
 
11
 
! Отговори
Дон Балон преди 12 години
К*урветината може ли да докаже ,че е имало часовник и други ценни неща в багажа ? Кой *** си слага такива неща там ? Изрично е посочено в билета ,че ценностите се съхраняват в ръчният багаж !!!Аман от *** !!!
57
1
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Някакви комплексaрчета обърнаха темата София срещу прованса!!!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз си мислех че като се правят такива проверки се проверяват служителите и едно тяхно ежедневие на летището, НО под прикритие така че да не знаят, нещо което в БГ няма как да стане щото проверящите още не са отишли на работа но на летището знаят че ще ходят при тях.На тази проверка те са проверили колко пътници са минали от там и колко товари са били обработени и разни оплаквания и т.н и нищо съществено.Говори се за организирана група за кражби а се прави техническа проверка на съораженията.
55
1
 
8
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
време е такива нещастници като тебе да разберат,че вече сме в ЕС и не може да се краде вечно от багажа. Това трябва да получи силен отзвук в чужбина,за да ни разберат що за *** сме,що за *** държава сме. Те всъщност ни знаят :)Ако това летище не може да работи ,да го затварят и това е. Няма да има летище.
54
0
 
7
 
! Отговори
Валя преди 12 години
И на мен са ми вземали неща от багажа. Освен това и куфара и беше повреден - счупена ключалка (разбира се) и скъсан външен джоб, в който така или иначе нямаше нищо. Когато отидох да се оплача, по време на попълване на формулярите, лелката не пропусна "по лелски" да ме нахока, защото не съм си държала нещата в себе си О.оТова беше преди 4-5 години.
53
6
 
8
 
! Отговори
съгласен !!!!!! преди 12 години
Според мен е време червената *** Първанова да дава обяснение защо занимава европейския парламент с изкуствено създадени скандали? За какво тази жена е пратена там, за да излага държавата си по поръчка на партийната централа?! Според мен европейците не са чак толкова глупави, за да се вържат на номерата на комунисти.
52
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две от букурещките летища обслужват за повече пътници отколкото всички български летища.:) Бе шопите, вашето не е летище, вашето е спирчица, на която не всички авиопревозвачи се навиват да кацат или имат изгода да го правят.
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според класацията на летищата обслужващи най-много пътници в Европа, летище София е на място No. 100.Обслужва около 3 млн. пътника на година.В тази класация има и няколко турски летища (''Ататюрк'' е на място No. 8), които заедно обслужват около 85 млн. пътника на година.
50
4
 
5
 
! Отговори
Чул преди 12 години
Крадът яко - хората не забелязват - щото го правят с тарикатлък .
49
1
 
6
 
! Отговори
ДАНИ преди 12 години
Истина е, че има много кражби по летищата, но някои хора нарочно си "губят" багажа, предварително сложили малки вещи и после обезщетение.
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 46Бе като чета статията, май шопите сте по-близо до Анадола, ама нейсе. :) Тя *** не прощава!:) Ползвайте си летището, пазете се от падащи покрими и ръкави и кледайте да не видите *** до самолета ви с флекс в ръка, че АЛУМИНА е скъп.:))))))))))))))))))
47
4
 
4
 
! Отговори
в бг се краде преди 12 години
трябва да го включат в официалните туристически справочници! т.ч. заобикаляйте!
46
4
 
7
 
! Отговори
НеБългарки преди 12 години
Едната евро уФса закри реакторите, другата иска летището
45
2
 
2
 
! Отговори
za 44 преди 12 години
ха дано всички анадолци правят като тебе
44
3
 
4
 
! Отговори
Dimitrov преди 12 години
Доста познати се оплакват, че се краде от багажа на летището, така че най-добре нищо ценно в багажа. Пари, накити, документи и т.н. всичко само в ръчния багаж. Има и машина за опаковане срещу няколко лева, аз мисля да я ползвам следващия път.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 42Предпочитам Летищата в Букурещ, по са ми евтини, удобни, по-богат избор, а и най-важното - не ми се налага да минавам през София.:)
42
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
да бе - как ли не - сякаш всичко е идеално - да да.
41
2
 
8
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Стига бе хора, какво ще бойкотирате, оставете летище София, то е единственото спасение от кризата (Терминал 1 и 2)....
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бойкотираме летище София. Това едва ли ще ги отучи от ***, но поне ще им намали "плячката". Аз го правя. Между другото е и по-изгодно.