Провериха и нищо нередно не откриха

Летище "София" работело безупречно с багажите
Обновена: 10 юли 2011 13:00 | 10 юли 2011 13:00,
104
Провериха и нищо нередно не откриха
Снимка: архив Булфото

Комисията за проверка на летище "София", сформирана по нареждане на министъра на транспорта Ивайло Московски, не е установила нарушения, даващи основание за отнемане на лиценза на "Летище София" по дейността "Обработка на багажи".

Това се посочва в съобщение на транспортното министерство до медиите, след като спешната проверка бе възложена след подаден сигнал от евродепутата Антония Първанова.

Комисията е проверила технологията при обработката на багажите, квалификацията на персонала и мерките за безопасност и сигурност и не е констатирала отклонения от утвърдените правила и норми, изданени от "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Още по темата

Данните от наземния оператор "Летище София" показват, че през първото полугодие на 2011 г. са обслужени 840 400 хил. пътници с приблизително 1 250 000 единици багаж.

Статистиката отчита рекламации за изгубени 2483 багажа, от които за 127 все още продължава издирването в регламентирания срок.

Констатираните повреди (на колани, колелца, дръжки) са 570, а 10 са постъпилите жалби за липси и нерегламентирани посегателства.

Тези данни не надхвърляли средно приетите норми за подобни случаи в международната практика (3-6 багажа на 1000), посочват от МТИТС.

Комисията обаче е констатирала някои недостатъци на багажната лентовата система, доставяща багажите до зоната за сортиране като причина за нанасяне на повреди по багажите и препоръчва отстраняване на тези недостатъци.

Не са установени пропуски в дейността на летището по отношение на мерките за сигурност при обработката на багажи.

От ведомството на Московски посочват, че заключенията от доклада на комисията, сформирана по повод сигнала на Антония Първанова, показват, че обвиненията на евродепутата са неоснователни.

От министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията настояват Първанова да представи конкретни доказателства за наличието на организирана престъпна група на летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
8
 
! Отговори
Momo преди 12 години
И аз се простих с един Dior за жената на стойност 50?, счупени ключалки, разкъсани дрехи и счупени неща вътре. Обаче... после нищо не стана. Трябвало да съм го проверил на място и т.н.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добрият начин да се предпазите от кражби на летище София е като не го ползвате. Около България има достатъчно на брой летища. Освен това ще имате голям брой дестинации, а и ще имате удоволствието да посетите истински градове.:) Не се сещам друго европейско летище, което да е построено в *** гето.
37
2
 
3
 
! Отговори
DUBLIN преди 12 години
Ni6to neredno-MY ASS......Ako iskate probvaite-ostavete 20 ili 50 lv ili nqkakav nakit v ob6tat si bagaj i samo gledaite dali ima ne6to redno ili neredno.Ako nqmate ni6to tsenno za kradene razbira se 4e vsi4ko 6te e redno.
36
1
 
12
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
Обраха багажа на приятелката ми преди 15 години-летпхме за Белгия.Взеха:пари,стек цигари,фотоапарат и още някаква козметика или парфюм.Оттогава не слагаме нищо в куфарите и претърсваме щателно преди полета,да не сме забравили нещо ценно.Всичко по-ценно гледаме да е с нас -в ръчния багаж.Внимаваме много и за това сме добре.Но -нищо ценно не бива да се слага в багажа-моето убеждение е,че се краде на поразия на летището.И на кого да се оплачиш ,ако не си еврокомисар-там всички са угоени връзкари...
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредния комунистически кьорфишек
34
0
 
3
 
! Отговори
za Antonia преди 12 години
...molia ili da se iznese v Dobrich ili ot kudeto e i da ne murda ili da mrudne zavinagi... mnogo e dosadna, mnogo e izkustvena i prevzeta... koshmarno izluchvane i pretencia...
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз също пътувам често и никога не съм имала каквито и да било проблеми. Смятам, че си имаме Европейско летище. :-)
32
4
 
18
 
! Отговори
същите, коита крадат преди 12 години
Сигурно проверяващите са същите, коита крадат на летище София!
31
0
 
2
 
! Отговори
do 22 преди 12 години
a o6te po normalen ne pipa tova koeto ne e negovo...
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Онзи ден летяхме до Белгия за командировка. На багажа му нямаше нищо, нито имаше липси и дори много бързо си го получих. Мнението ми за много въпроси в тоя форум за управията в държавата ни е било отрицателно, но сега на бялото не можеш да кажеш черно. Обслужването на багажа в Брюксел и в София нямаше никаква разлика.(То май това беше единствената прилика де, иначе Белгия се оказа толкова по-хубава страна, че и след 2 века няма да сме на сегашното им ниво на инфраструктура).
29
0
 
15
 
! Отговори
rainbou1 преди 12 години
Аз и така не си спомням да съм виждал обява за работа на летище София?
28
1
 
6
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
parvanova si napravi REKLAMA DA NE YA ZABRAVYAME 4e sa6testvuva.da ya pokajat po televiziyata.tova e tsyalata istina.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Krade se i to redovno,kakvoto i da napi6ite ili "konstatirate",krajbite sa fakt.Вие вменявате вина на невинните,а защитавате крадците.Да си слагали катинар,хаха.Че на мен и с катинар ми бяха разпорили чантата.Не крадат само от тези,от които няма какво да се открадне или от които ги е страх да крадат.
26
3
 
17
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Поне 4-5 в годината излитам и кацам на летище София и то от години наред, може да е случайност но до ден днешен още не съм констатирал някой да ми е отварял багажа или нещо да ме изчезнало. След всичко това мога да кажа само добро!!!
25
0
 
6
 
! Отговори
32 преди 12 години
еми отварят ги куфарите момчетата,представете си,че вътре има я бомба,я антракс,нали трябва да проверят :DКато не искате да ви ровят в куфарите,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си платете за найлон(такива куфари не се барат),катинарче,ОЩЕ ПО-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нищо ценно в куфара!!!Тъй като се случва и да се губят багажи....смисъл багажа Ви може да бъде натоварен на друг самолет :)
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На летището се крада и то много. Точно там ми изчезна един килограм кокаин миналата година.
23
0
 
17
 
! Отговори
redordead преди 12 години
абе налии преди няколко години имаше уникален случай - тъпака дето тарашил багажа на няква чужденка в бързането не збаелязал, че картата му е паднала в куфара...и жената като се прибрала я намерила...тогава не помня как се оправдаваха...а аз имам следния уникален случай, пътувам с туистическа раница с външни джобове - и в едния след катокато пристигнах намерих един флакон пяна за коса, КОЙТО НЕ БЕШЕ МОЙ! - тия явно в суматохата отворили кой квото може да вземе и това явно не им е трябвало...
22
4
 
3
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Нормален човек си слага катинарче на куфара.
21
4
 
9
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ПОПИТАЙТЕ МЪРШАВАТА ОТ САМОКОВ КОЙ ТАРАШИ ПОДЗЕМЛЕНИЯ АРХИВ НА ЦЕНТРАЛЕН РАЙОН .. И ОТ КЪДЕ ТАЯ .. ДАСКАЛКА ПО СЪВЕТСКИ .. ПЪРДОН ВЕЧЕ Я ИЗПИСВАТ ПО РУСКИ.. .. И ВЪЗТАНОВЯВАТ ТЕРЕНИ ДА СТРОИ КЪЩЯ ЗА ЧЕЛЯДТА .. ТА ТЯ Е ОТ САМОКОВСКИТЕ СЕЛА .. ИНАК СМЕ ВАЖНИ И С ПРЕТЕНЦИ.. ПРЕСТЪПНОСТА .. БОРИЛИ. ВСЕ ЕДНО ДА ПОРЕЖАТ СЕБЕ СИ :)
20
6
 
9
 
! Отговори
ПАТКИ преди 12 години
Тези наши *евродепутатки*или патки , ще останат в историята и ще ни подиграват - Кунева с искането за еднакво зарядно за телефоните (защото не е могла да уцели дупките) и Първанова с искането да се закрие Летището ( защото не са и доставили багажа в хотела).И всичко това е казано пред Европарламента.