Провериха и нищо нередно не откриха

Летище "София" работело безупречно с багажите
Обновена: 10 юли 2011 13:00 | 10 юли 2011 13:00,
104
Провериха и нищо нередно не откриха
Снимка: архив Булфото

Комисията за проверка на летище "София", сформирана по нареждане на министъра на транспорта Ивайло Московски, не е установила нарушения, даващи основание за отнемане на лиценза на "Летище София" по дейността "Обработка на багажи".

Това се посочва в съобщение на транспортното министерство до медиите, след като спешната проверка бе възложена след подаден сигнал от евродепутата Антония Първанова.

Комисията е проверила технологията при обработката на багажите, квалификацията на персонала и мерките за безопасност и сигурност и не е констатирала отклонения от утвърдените правила и норми, изданени от "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Още по темата

Данните от наземния оператор "Летище София" показват, че през първото полугодие на 2011 г. са обслужени 840 400 хил. пътници с приблизително 1 250 000 единици багаж.

Статистиката отчита рекламации за изгубени 2483 багажа, от които за 127 все още продължава издирването в регламентирания срок.

Констатираните повреди (на колани, колелца, дръжки) са 570, а 10 са постъпилите жалби за липси и нерегламентирани посегателства.

Тези данни не надхвърляли средно приетите норми за подобни случаи в международната практика (3-6 багажа на 1000), посочват от МТИТС.

Комисията обаче е констатирала някои недостатъци на багажната лентовата система, доставяща багажите до зоната за сортиране като причина за нанасяне на повреди по багажите и препоръчва отстраняване на тези недостатъци.

Не са установени пропуски в дейността на летището по отношение на мерките за сигурност при обработката на багажи.

От ведомството на Московски посочват, че заключенията от доклада на комисията, сформирана по повод сигнала на Антония Първанова, показват, че обвиненията на евродепутата са неоснователни.

От министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията настояват Първанова да представи конкретни доказателства за наличието на организирана престъпна група на летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.