Без горива от "Лукойл", Танов запечатва тръбата

В момента в рафинерията тече инвентаризация
Обновена: 27 юли 2011 17:06 | 27 юли 2011 17:06,
385
Без горива от "Лукойл", Танов запечатва тръбата
Ваньо Танов. Снимка: Булфото

"Те са спрели да работят („Лукойл“ – бел.ред.). По принцип имат право да преработят това, което е вътре в завода. Това им позволява законът. Оттук нататък не могат да изнасят и да внасят в данъчния склад", коментира директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Той уточни, че в момента не се допуска влизането на транспортни средства в завода и служителите трябва да осигурят запечатването на тръбата, която подава горива от "Нефтохим" към страната.

Танов допълни, че в момента тече инвентаризация на наличните горива и когато количеството им се установи, ще се разбере и какви акцизи и ДДС рафинерията трябва да плати на държавата.

Според него инвентаризацията ще отнеме два-три дни.

Танов обясни още, че срещата между него, Валентин Златев и Симеон Дянков е била за уточняване на правомощията, които всяка страна има след решението на Агенция "Митници" да прекрати лиценза на рафинерията и база "Росенец".

Шефът на митниците поясни, че по решението му има предварително изпълнение, което означава, че дори и компанията да обжалва, докато обжалването не се обори в съда, рафинерията няма да може да работи.

Още по темата
"От направената проверка на "Лукойл" е констатирано, че измервателните уреди са в несъответствие. Когато измервателните уреди се приведат в съответствие, да поканят на проверка агенция "Митници" и ако отговарят на изискванията, да им бъде възобновен лицензът", обясни Ваньо Танов.

От пресцентъра на финансовия министър заявиха, че Симеон Дянков днес няма да дава изявления пред медиите във връзка с този случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
0
 
0
 
! Отговори
резерва преди 12 години
Господа, нали не бъркаме, като си мислим, че запасите от държавния резерв се освобождават при изключителни обстоятелства - по време на война, бедствия и аварии в национален мащаб или по график за обновяване на запасите. Е, КОЙ ЩЕ ДАДЕ ОТГОВОР, НИЕ В КАКВА СИТУАЦИЯ СМЕ В МОМЕНТА - ВОЙНА, БЕДСТВИЕ ИЛИ АВАРИЯ
369
0
 
0
 
! Отговори
БАТ ВАЛКО преди 12 години
ХА-ХА!СЛЕД СПИРАНЕ НА САМОЛЕТИТЕ В БЪЛГАРИЯ, СПИРАТ И ВЛАКОВЕТЕ.ДА СЕ ГОТВЯТ АВТОБУСНИЯ И ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, ТУРИЗМА, ЧЕСТИТО! Дянков каза - КРИЗА НЯМА!
368
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 351,Не се изказвай, като не знаеш нищо за Лукойл!В Лукойл, на входа и изхода и навсякъде има монтирани масови броячи на световно известни Американски фирми!Проблема е ,че митниците искат към това съществуващо оборудване да се добави друго,което да предава данните и към тях.Чувал ли си за оборудване, което е взривозащитено и отговаря на всички световни стандарти?И нали не смяташ,че 2000 човека работещи в Лукоил са крадци.Това оборудване беше показано и по БНТ!
367
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Златев няма да внася всичко, но пак ще държи почти монополно положение, най малкото 3/4 от складовия капацитет в България си остава негов. ------------------- Нямаме ли някакви антимонополни закони? Повече от 35-40% на една компания не бива да се дава.
366
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
367лукойл казва : Златев не спести и упреците си към лидера на БСП Сергей Станишев. Като бивш премиер сигурно е забравил как се прави планов ремонт и какви са необходимите документи за това, каза Златев. По думите му никой не устройва театър със съдбата на хора, които живеят със семействата си благодарение на работата на рафинерията. Тъжно ми е за членовете на тази партия, явно там театърът е стандартно отношение, подчерта шефът на "Лукойл България".
365
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този с честната физиономия беше запечатал и тръбата на леденика. А се оказа, че те си правят бира, а и тиквочът бил поел ангажимент и не е като Първанов.
364
6
 
6
 
! Отговори
Jitan преди 12 години
ЛУКОЙЛ казва на правителството-Айде сега ни наказвайте щото сме в планова профилактика....И вълка сит и агнето цяло...
363
1
 
3
 
! Отговори
оперетки,водевили преди 12 години
СОБАКЕВИЧ ТАНОВ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЩЕ ОПЕРЕ ПЕШКИРА ПО ОПЕРАЦИЯ "МНООГО ШУМ ЗА НИЩО". ДВА ДЕНА ОПЕРЕТНАТА ЗВЕЗДА В НЕИЗМЕННАТА РОЛЯ НА ШУТА ТОЗИ ПЪТ В СЛАБАТА ПИЕСА "ЛУКОЙЛ И ИЗМЕРВАТЕЛНИТЕ МУ УРЕДИ"/ЗА МУТРАТА БОРИСОВ СТАВА ВЪПРОС/, СИ ПРАВИ *** ПИ АР. ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА С ЛУКОЙЛ Е ЧАСТ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ АНГАЖИМЕНТИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО. И ЗАЩО ТОВА ДА Е НОВИНА. НИЕ,КОИТО ВСЕКИ ДЕН СИ ВЪРШИМ РАБОТАТА,ЗА КОЯТО СМЕ НАЗНАЧЕНИ НА КОГО ДА СЕ ОБЯСНЯВАМЕ И ЗА К'ЪВ......
362
3
 
2
 
! Отговори
бай Ганя преди 12 години
Хахаха! Задават се избори ш някой не е доставил съответното куфарче в правилния предизборен щаб. Голяма грешка !!! Хихихихи........
361
0
 
1
 
! Отговори
екс преди 12 години
"Отделно че докато горивото не напусне базата - нарушение няма, а след като напусне - нарушението е на този които го е купил но не го кара там за където е казал!"Ти изобщо хал-хабер си нямаш, за кво става дума! Не важно къде отива след като излезе! Важното е, че за количества, които се продават в БГ, не се плаща акциз и държавата е назад! С много милиони левове годишно, който да се инвестирар в инфраструктура, образование, здравеопазване и мн други неща , от който ти очевидно "нямаш" нужда!
360
0
 
1
 
! Отговори
extr3m1st преди 12 години
Можеш да ги защитаваш, колкото си искаш! Само, че нямаш право да ревеш що сме на тоя хал! И що баба ти и дядо ти имат само за хляб и за мляко! Защитавай ги, но не ми казвай, че не си заслужава! И си живей в заблудата, че контрабанда за над 1 /ЕДИН/ МИЛИАРД, я праят случайни "мутряги" дето прекарват по две три заблудени цистерни! НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙ!
359
1
 
1
 
! Отговори
extr3m1st преди 12 години
Сега продължаваме да смятаме... и тия 231 000 х 12.. за да видим за 1 година колко е 2 772 000 ..... повтарям : ЧИСТИ НЕОБЛАГАЕМИ ПАРИ И ТО САМО ОТ НЕПЛАТЕН АКЦИЗ! ТУКА НЕ ТИ КАЛКУЛИРАМ ЗАЛОЖЕНИЯТ % ПЕЧАЛБА! А СЕГА САМО ДА ТИ КАЖА...ЧЕ ЗА ЛУКОЙЛ 15-20 ТОНА ДНЕВНО Е НАПРАВО СМЕШНО! ТОЛКОВА ПРОДАВАТ СИГУРНО ЗА 2 ЧАСА ОТ ДЕНОНОЩИЕТО ГОРИВО..СПОРЕД НЯКОЙ СТАТИСТИКИ НА ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА СЕ НАНАСЯТ ЩЕТИ В РАЗМЕР НА 1.5 МИЛИАРДА ГОДИШНО ОТ НЕПЛАТЕНИ АКЦИЗИ НА ГОРИВА! ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ГИ ЗАЩИТАВАШ!
358
0
 
0
 
! Отговори
extr3m1st преди 12 години
1. Един тон е приблизително 1000 литра нали така ? Следователно средно м/у 10 и 20 да кажем /това с твои цифри/ са 15 тона...сега 15 х 1000 литра = 15 000 литра...сега тая цифра я умножаваме само стойноста на акциза за литър, която казахме вече , е около 0.70 стотинки и получаваме 10 500 лева на ден...сега го умножаваме по 22 дни.../щото в почивните дни не крада... ха-ха/ и получаваме 231 000 на месец чисти необлагаеми пари САМО ОТ СПЕСТЕН АКЦИЗ! НЕ МИ КАЗВАй, КАК НЕ СИ СТРУВА!
357
0
 
1
 
! Отговори
358 преди 12 години
Ти живееш 94та година! Това гориво не можеш да го продадеш защото е немаркирано с оцветител и дори селския полицаи ще те хване!. На ден може да продадеш 10-20тона най-много, за повече пазар няма! Как мислиш, дали си струва да лигавим с толкова? Отделно че докато горивото не напусне базата - нарушение няма, а след като напусне - нарушението е на този които го е купил но не го кара там за където е казал! Освен това всички цистерни на ЛукОил са с GPS - така че е много лесно да провериш къде ходят!
356
0
 
1
 
! Отговори
до 358 преди 12 години
Айде на гугъл мапс, удари една точка и кажи "ей тука е входа" или изхода , на рафинерията! Нали мислиш че е много лесно!
355
0
 
4
 
! Отговори
extr3m1st преди 12 години
Виж сега, пич... отговора на математическата ми задача /виждам, че ти е трудно/ е: измервателният уред на изхода, ще отчете 7 литра , че са излезли и тогава НАП идват и казват: Тука са влезли 10 литра , а са излезли 7 .. т.е. има едно несъответсвие от 3 литра, за който вие не сте си платили акциза..ПЛАТЕТЕ СИ ГО! Нека да си точат колкото си искат междинно м/у входа и изхода...важното и за това дето го точат, да платят акциз!
354
1
 
2
 
! Отговори
extr3m1st преди 12 години
Ти живееш по мутренско време... 94-95 година... пак обяснявам каква е схемата...Лукойл обявяват , че са изнесли 10 литра гориво за Австрия примерно... за тези десет литра гориво не се плаща акциза в България, защото все едно не се продава тук...въпросните десет литра обаче, са изнесени само документи...те не напускат склада в посока Австрия и по този начин Лукойл си спестява едни 70 лева /10л х 0,70 горе долу/ , който са чиста печалба... !
353
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти *** ли си? сложи 5 измеритела на входа на резервоара, имаш още 5 км тръба, с дренажи въздушки, фланцеви връзки и други разклонения по нея - според НАП това е предпоставка за точене и трябва да ги няма! Практиката от последните 3 седмици си беше достатъчно добра - митничари и данъчни на всички портали и готово!
352
0
 
1
 
! Отговори
351 преди 12 години
Как ще го продадеш бе, нали ако не е оцветен бензиностанцията ще "изгори" (проверяват ги редовно) това не са 2 туби, а хиляди тонове, а ако си го оцветил - значи си платил акциза! Къде ще го разтоварят тоя кораб - може само в Бургас, Варна (на Петрол) и Русе, само че петрол и Русе са данъчни. Сега с измеритела пак ще ти напълня кораба, той ако има къде - пак ще се върне - за това има минтница, гранична полиция и тем подобни!
351
0
 
1
 
! Отговори
extrem1st преди 12 години
"Искат да няма възможност за междинно източване между входа и изхода"Пак ще питам: Ако измервателният уред на входа показва, че са минали 10 литра и някой веднага след него , преди изхода източи три литра...КОЛКО ЩЕ ПОКАЖЕ измервателният удар на изхода ? Това е начина да се следят дали не правят измами! Това е начина тая порочна практика да се преустанови!