Надявам се "Лукойл" да не тръгне на война с държавата!

Имат право да обжалват, ние да изпъляваме закона, каза Борисов
Обновена: 28 юли 2011 18:36 | 28 юли 2011 18:36,
456
Надявам се "Лукойл" да не тръгне на война с държавата!
Снимка: БТА

„Преди една година сме приели закон, той влиза в сила и всички трябва да го изпълнят. Какво повече да коментирам в тази ситуация – има закон – отнет е лицензът“, коментира премиерът Бойко Борисов казуса "Лукойл".

„Оттам нататък пък има закони, които позволяват да се обжалва. Така че рафинерията има право да си обжалва, ние имаме право да си изпълняваме закона по начина, по който митниците са го приложили”, продължи Борисов.

Тук вицепремиерът Дянков обясни, че преди 15 месеца, при приемането на Закона за акцизите и данъчните складове, той е бил атакуван в съда от асоциацията, в която членува „Лукойл“, а не директно от компанията. Върховният административен съд обаче е отсъдил в полза на Агенция „Митници“.

Борисов коментира и въпроса за приятелството му с шефа на „Лукойл“ Валентин Златев с познатата теза, че откакто е премиер, няма приятели.

„Приятелството си е едно. Там където започва държавата, законът и принципът, си е съвсем друго. Законът е над всички, държавата е най-големият приоритет. И когато преди месец и половина Дянков и Танов дойдоха при мен, даже след това поканихме и Трайков, аз им казах – каквото за всички, това и за тях”, каза Борисов.

Още по темата

Премиерът обяви, че до този момент от компанията не са предлагали график за инсталиране на измервателните уреди, заради които им беше отнет лицензът, и се зачуди защо след като е приложен законът в цялата му строгост и точност, се налага да прави коментари „сякаш в България някой има свещени крави”.

Той повтори, че не иска спекулации по темата и очаква коректно поведение от „Лукойл“, защото например градският транспорт в София има задължения към компанията.

„Надявам се, че рафинерията ще постъпи отговорно, особено за авиогоривото, защото с другите продукти, мисля, че ще се оправим, защото рано или късно те пак ще си имат лиценз – това е най-голямото българско предприятие и се надявам да не тръгнат на война с държавата, истински ги съветвам”, натърти Борисов.

На въпрос дали ситуацията с „Лукойл” е прилагане на закона, или е някаква битка, Борисов каза:

„Прилагане на закона и аз се учудвам как г-н Костов и Мартин Димитров, преди да искат да ни свалят, на другия ден казват, че подкрепят правителството. Защо това не е направено толкова много години да се поставят тези датчици. Как е работила не само тази рафинерия, ами и бензиностанциите в България, как са продавани горивата цели влакови композиции години наред... Вместо Станишев да си поръси главата с пепел за пропуснатите ползи за държавата толкова много години, сега, когато прилагаме закона, започва пак с неговите театралничества”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още по темата: Бойко Борисовлиценз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
448
0
 
1
 
! Отговори
ops преди 12 години
boje gospodi opazi me ot tupiri za vsi4ki gerberi 6to si mislite 4e bat boiko ne krade mnogo ograni4eno da go duxat komunistite dps gerb carq vsi4ki
447
0
 
1
 
! Отговори
abg преди 12 години
a boiko tupoto ne krade xaxaxa ne sum komunist i gi mrazq no toq *** boiko e tup kato gadulka zaedno s cqloto si pravitelstvo 6te dooserat dosta ve4e osranata ni durjavica
446
0
 
1
 
! Отговори
резерва преди 12 години
Господа, нали не бъркаме, като си мислим, че запасите от държавния резерв се освобождават при изключителни обстоятелства - по време на война, бедствия и аварии в национален мащаб или по график за обновяване на запасите. Е, КОЙ ЩЕ ДАДЕ ОТГОВОР, НИЕ В КАКВА СИТУАЦИЯ СМЕ В МОМЕНТА - ВОЙНА, БЕДСТВИЕ ИЛИ АВАРИЯ
445
0
 
1
 
! Отговори
моля се бб преди 12 години
надявам се бб да спечели изборите иначе руснаците ще върнат ресто , те не обичат да губят милиони и то стотици милиони , не зависимо на кога са човек на путин или друг .Играта е жестако и според мен големите ще се разберат в москъл и голямата ябълка , а тук бб и златев ще изядат дървото , така и виждам нещата .
444
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХА-ХА.ЕТО ЗАТОВА ЛУКОЙЛ ВЗЕ ЛИЦЕНЗА НА БДЖ-то....
443
0
 
2
 
! Отговори
БАТ ВАЛКО преди 12 години
Б.Б. защо не си плащал горивото за БДЖ,нали закона трябва да се спазва!!!"Лукойл България" е информирала в писмо до БДЖ, че спира доставките на дизел. Мотивът е, че железниците не си плащат и имат дълг от 2,5 милиона лева.
442
0
 
2
 
! Отговори
tata преди 12 години
ZA6TO NE.LYkOIL E MOGA6T,A CPIRANETO MY NOCI ZAGYBI.LYK OiL E COBCTVENIK I E v prAVOTO CI da tRAgNE DA CADI DARJAVATA<makar,4e tata ne e i canyval,4e poctroenoto po negovo vreme 6te cazdade tolkova moga6ti oligarci i dori da ce nadqvame,4e nqma da cadt BG.6to za darjava cme?
441
0
 
3
 
! Отговори
444 преди 12 години
абе и ти си *** явно като управниците, кой ти говори що е взет лиценза ? ама що не го взеха миналата есен като им се ще да изглеждат принципни ? закона не е от оня ден или ще го спазваме, когато ни е изгодно само ?
440
0
 
6
 
! Отговори
anonimens преди 12 години
ей това е българския селски манталитет-ако не беше взет лиценза при установено нарушение-те са приятели и ууууууу по Бойко,като взеха лиценза пак същото..значи Чърчил правилно е констатирал-Европа свършва там,където започва да се яде шкембе чорба!няма угодия драги съселяни
439
0
 
6
 
! Отговори
hm преди 12 години
цирка си е цирк, обаче като загрубее играта ... Бойко дали си дава сметка с кого точно се е захванал ? и до къде може да стигне евтиния PR ?
438
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
днес петрола е паднал с 5 долара за барел.питаме тиквата защо не пада цената по бензиностанциите на бензина.защо овчаря на потиснатия български народ не пита деквр защо нафтата единствено в българия е по-скъпа от бензина.
437
4
 
17
 
! Отговори
до 442 преди 12 години
Ти май наистина не знаеш къде се намираш....ОТ ДВЕ ГОДИНИ ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ СЕ РЕШАВА ОТ ПАШАТА И НЕГОВИТЕ АМАРИКАНСКИ ПАРТНьОРИ, А БОКО Е ПРОСТО ЕДИН *** КАТО ТЕБ....
436
8
 
3
 
! Отговори
ДО 441 преди 12 години
А защо е необходимо ПАК......... ДА СЕ ЗАВЪРНАТ ,....МАДЖО, ПАШАТА ,ЗЛАТЕВ ,МАРГЕНИТЕ, ГАЛЕВИТЕ И ОЩЕ ЗНАААААЙНИ И НЕЗНАЙНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ,КАТО ТЕБЕ ...,ЗАЩО?
435
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пичове и п...чки малко да ви светна.....целта оправдава средствата....в момента тиквата се бори не толкова за власт колкото за живота си....за тези две години от алчност съсипа бизнеса къде легален къде нелагален...ще оцелее само този който си плаща на него........ЗАГУБИ ЛИ ИЗБОРИТЕ ТЕЗИ И ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ НЯМА ДА Е НУЖЕН НИТО НА ПАШАТА НИТО НА ЗЛАТЕВ НИТО НА МАДЖО И КЪДЕ ОТИВА КУЧЕТАТА ЩЕ ГО РАЗКЪСАТ....та затова е и този целия цирк ...
434
8
 
25
 
! Отговори
агент преди 12 години
преди изборите 2009г. критикуваха ГЕРБ че нямали програма за управление?!оказа се че имат ПЕРФЕКТНА ПРОГРАМА ЗА ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МОНОПОЛНИТЕ ОТРАСЛИ КОИТО ДА ПРЕМИНАТ В РЪЦЕТЕ НА МУТРИНСКО-КРИМИНАЛНИТЕ СТРУКТУРИ,САТЕЛИТИ НА КУКЛОВОДИТЕ НА ОБКРЪЖЕНИЕТО НА ГЕРБ!!!!!
433
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aко Нефтохим затвори - ГЕРБ пожизнено да отпишат да спечелят избори в Бургас!Явно на ГЕРБ не им пука за хората в Бургас !Не вярвах,че в ГЕРБ има толкова неуки хора!Гордоста на ГЕРБ е да затворят най голямата рафинерия на Балканите!*** правителството !!!
432
0
 
3
 
! Отговори
Аеций преди 12 години
До 419 Атилчоооо ти защо не си пиеш хапчетата!?
431
1
 
19
 
! Отговори
432 преди 12 години
този ред на мисли за какво са ни сега тези магистрали като нямаме гориво!? :-D
430
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обсъждано е многократно, включително и в моя кабинет, ти какво искаш да позволим да се нарушава законът ли?ТА КАТО СТАНА ВЪПРОС ЗА ЗАКОНА .............А БЕ БОЙКО КАКВО САТНА С ФАЛШИФИКАТА НА КАЛИНА ИЛИЕВА ?????????????КЪДЕ СЕ ПОКРИ АНДРЕЙ ИВАНОВ ??????????????????А ТОВА НЕ Е ЛИ НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНА ????????????????Б. Б. Аз го видях Дянков и го пратих при него да се разберат.В. Т. Аз звънях на министъра и му казвам: "Г-н министър, имахме уговорка с премиера по този въпрос. Вие го извикахте, кажете ми какво сте се разбрали последно. Той ми вика: "Нищо не съм се разбирал с него. Казах му да си извади тази бира, която е останала там и това е". И аз сега не знам какво да им кажа. По принцип звъннах и няма да щото аз заминавам утре за Македония, тъй като има три дена среща на Световната. И им казах: "Хората са писали, няма да го завеждат и искам да ми го докладват на мене". За да мога да разговарям с вас и да видим какво даБ. Б. Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не...В. Т. Да де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърътБ. Б. Не бе. Аз го виках и му казах и точно това съм му казал. Затова, кой е пратил групата там?В. Т. Ами то е станало по обажданеБ. Б. Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говоримеВ. Т. защото, ако ги заведа, той няма лицензБ. Б. Да. И това да се направи в момента.В. Т. Аз това казах. Материалите да бъдат на моето бюро и няма да се прави нищо, докато не се върна да взема решение по въпроса.Б. Б. Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам.В. Т. Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажаБ. Б. Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи.
429
3
 
21
 
! Отговори
уфсъ преди 12 години
до 433 г-н Василев,преди сагата с лукоил имах чувството, че Гроб, може и да спечели изборите или поне да отиде на балотаж.но с тези си действия, третият ешалон "Чавдарчета и пионери" рожби на бкп, доказаха, че не само могат да крадат но и са нагли.новия лозунг трябва да бъдеЧЕ ЩЕ ВИ СЕ Е.Е МАМАТА - ГАРАНТИРАНО ДО/от/ ГРОБ