Всяка година 2000 български деца се изоставят в домове

Българинът иска русо и синеоко дете, чужденецът – не
Обновена: 28 юли 2011 16:39 | 28 юли 2011 09:50,
101
Всяка година 2000 български деца се изоставят в домове
Снимка: архив Булфото

В България има 6333 деца в социални домове. Всяка година над 2000 деца се изоставят в тези домове, сочат данните на фондация "За нашите деца".

"Половин година престой в институция забавя с една година психическото развитие на детето", отбелязва в интервю за БТА психологът Марияна Тасева.

А осиновяването е начин, по който на детето се дава шанс да расте в семейство, в което наистина ще бъде обичано, подкрепяно и ще може да развие пълния си потенциал.

Според нея, когато се говори за осиновяване, трябва да се търси семейство за детето, а не дете за семейството.

Повече от половината от семействата, които са осиновили дете, кандидатстват за второ осиновяване, допълва Тасева.

Масово обаче осиновителите у нас искат руси и синеоки деца, а в България генетичният фон не е такъв.

"Броят на чужденците, осиновили дете, се доближава до този на българските семейства", посочва Тасева.

Тя отбелязва, че чужденците нямат скрупули да осиновят дете с типични ромски черти, с кривогледство, с леки физически или психически увреждания.

Психологът съветва на детето да не се натяква, че е по-различно от другите или да му се показва, че осиновявайки го, му е направена услуга.

Според Тасева децата от институциите имат по-различни потребности и им трябва повече време за адаптация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: домове за деца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
14
 
! Отговори
Калин преди 12 години
това са глупости .. намират си оправдания . и ни заливат с манипулации колко им е трудно .. понеже хората искали руси .. и синеоки деца :) докато въртят едни бюджетни пари .. манипулациите .. на метресите от т.нар социално ведомство са безсрамно нагли.. тук таме .. поръчват на някоя организация да излиза .. с доклади...които да ги извиняват.
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кво излиза - трябва българите да искат да осиновяват негърчета, ***, арабчета.... но не и нещо по-светло?
19
4
 
20
 
! Отговори
еЛФ преди 12 години
Най-голямата измама на ,,демокрацията" е Помощ за самотна майка.Това е причината за изоставянето на децата.Това е безбрачие,липса на отговорност от бащата и средство за препитание на майката чрез детераждане на дете на което тя не държи.Тези условия са идеални за *** и пагубни за българите.Въведени са за да се затрие България!Живеенето на ,,семейни курвала" произхожда от промития мозък от чалгата и скапания закон който увеличава престъпленията.НАЙ-ВЕЧЕ СРЕЩУ ПОКОЛЕНИЯТА БЪЛГАРИ!
18
2
 
25
 
! Отговори
*** преди 12 години
Дали може да свържем тази новина с другата за пенсията на Лили ИВанова? Как някой като Анджелина Джоли,Мадона и други хора с възможности осиновяват деца, а в България реват за пенсии.Имаме толкова творци,които цял живот са мислели за себе си и не са помогнали никому.Болно им е сигурно и на Лили и на Росица Кирилова,и на Ритон,че са нямали деца,но можеха да осиновят поне.Има толкова хора без възможности със собствени деца и пак стават родители.Жестоко е,но е и жалко цял живот да мислиш за себе!
17
1
 
8
 
! Отговори
УЙО преди 12 години
ЗАКОН *** се правят деца рекат да ги оставят полицията хваща |животните| съд 5 г затвор с труд за да осигуряват на държавата пари за отглеждането на малумняците режете ташаците вадите карантията на жените им и всичко ще си е на място
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето ***, които знаят за какво става дума, искат да им се вържат тръбите, за да не раждат.Държавата обаче я е страх да не им наруши правата и ги оставя да паразитират.... Страшно е, когато решението е лесно, а волята за него липсва.И понеже явно българският генетичен фонд не е за светлокоси и светлооки, аз ще взема да си прережа ритуално вените.
15
3
 
24
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
чакаме боко да осинови поне 2 деца и да даде пример а не да гледа куче!Всеки депутат осиновител!имат достатъчно *** и имоти!Това да се приема като закон за всеки искаш да стане депутат.. министър..!обществото има нужда от положителни примери от своите ръководители!
14
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ходил съм няколко пъти в домове, едно 80% от децата там са ***/ромчета. Крайно време е да се направи нещо по въпроса за да не страдат дечицата. Колкото и да ми рекламират осиновяването, най-добре е да образоват или кастрират ромите, за да намалее броя на изоставените деца.
13
2
 
18
 
! Отговори
Елф преди 12 години
Това са децата на чалгата!
12
2
 
22
 
! Отговори
НСС преди 12 години
Изоставят се децата, защото вместо да се хванат майките да чукат камъни на кариерата (образно казано), се стимулират да проституират, да бягат от отговорност, като в същото време се наливат пари в асоциалното, самоизолиращо се общество на ***.
11
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не е вярно че има само *** има и мн изоставени българчета
10
5
 
29
 
! Отговори
Я стига преди 12 години
Изоставени българчета почти няма или ако има те са с увреждания и малформации.Основно това са ***. Естественно е че българи няма да ги искат . И без това им плащаме всичко и живеят на наш гръб. Закривайте въпросните домове! Който иска дете да си го гледа ,който не кастрация! Да има дом за деца малтретирани в семейството или останали пълни сираци заради нещастни случаи. Всички други да ги няма! *** да си ги гледат след като ги раждат на конвейр.
9
5
 
19
 
! Отговори
jivi i zdravi ! преди 12 години
Всяка година 2000 български деца се изоставят в домове99% *** ostaveni na balgarska izdrajka.Deistvashtia zakon e antibalgarski !
8
3
 
34
 
! Отговори
tulski преди 12 години
" Българинът иска русо и синеоко дете "Ами, нормално е, като за хора европейци." Масово обаче осиновителите у нас искат руси и синеоки деца, а в България генетичният фон не е такъв. "Не е такъв ли ? Ами, как да е такъв след, като се стимулира размножението на ***. Интересно според тези учени, какъв е генетичния фонд у нас ?! Черен, грозен, кривоглед *** ?? Ако гледат домовете и това, че се стимулира животинското размножение на черните ***, може и така да излезе.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
о блока където живея има дом за деца до 4 години - грижите които виждам че полага държавата са много добри - домът е страхотен с басейн нови играчки полянки с райграс , всяка сутрин разхождат децата на улицата, за таях се грижат само медицински сестри, въпреки че децата са малко, някои от тях посещават нормална детска градина и после ги прибират . по-важното е в какви условия растат децата , направо ме е страх ако закрият тези домове какво ще се случи с тях
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И 99 % от тях са *** и имат живи родители! Ама то това си е "културна" особеност!
5
2
 
37
 
! Отговори
Аз преди 12 години
чЕжденецът ако иска да взема маймунчето заедно с 11 годишната му майка.
4
4
 
5
 
! Отговори
chach преди 12 години
abortite sa razre6eni i koiato rodi da si go gleda.da e mislila Sa6to i s detskita koito iska dete da se podsigori ednokratna pomo6t i krai.
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според математическата стъкмистика като сметнем 6000/2000 се получава, че от 3 години народа почва да изоставя децата си. Значи долу-горе откакто ГЕРБ е на власт. Като не можете да пишете нормално се получават такива ответни отговори.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не всички чужденци осиновяват болни деца от милосърдие. Повечето като нашите *** взимат високи социални помощи заради това. А за донори не искам да мисля, що за изверг трябва да си.