Лукойл ще работи все едно е с лиценз, призна Танов

Митниците още днес ще обжалват решението на съда
Обновена: 2 авг 2011 14:11 | 2 авг 2011 09:31,
412
Лукойл ще работи все едно е с лиценз, призна Танов
Шефът на Митниците Ваньо Танов. Снимка: Булфото

"Лукойл" ще работи все едно че има лиценз, докато съдът се произнесе. Това стана ясно от коментар на шефа на Митниците Ваньо Танов пред bTV.

Той беше категоричен, че от рафинерията може да излиза гориво по начина, по който е било преди отнемането на лиценза.

Думите на шефа на Танов се различават от вчерашния му коментар след решението на Софийския административен съд да спре предварителното изпълнение на Агенция "Митници" за отнемане на лиценза на компанията. Тогава той заяви, че ситуацията остава непроменена.

"Още днес ще обжалваме решението на съда, с което беше върнат лицензът на "Лукойл", заяви тази сутрин Ваньо Танов.

Той е категоричен, че няма никакви пропуски по отношение на законността на акта за отнемане на лиценза на рафинерията.

"Може би съдът е взел решението си по целесъобразност или това е политическо решение", коментира шефът на Агенция "Митници".

Ваньо Танов е категоричен, че законът е бил спазен, когато е издаден актът срещу "Лукойл".

"За година и половина сме направили 4 проверки и всеки път сме ги предупреждавали с протоколи да сложат измервателните уреди. Това е акт, който казва на всички, че трябва да спазват закона. Има много други фирми, които не са в по-добро финансово състояние, но монтираха измервателните уреди", отсече Ваньо Танов.

Шефът на митниците обясни, че е уведомил министър Дянков и премиера за решението на съда и за следващите действия, които ще бъдат предприети от страна на Агенция "Митници".

"Премиерът ми е казал, че трябва да прилагам закона еднакво към всички фирми. Това е политиката на правителството. България трябва да е правова държава. Не съм притеснен, защото упражнявам политиката на правителството", коментира още Ваньо Танов.

Много е важно да се сложат измервателните уреди в рафинерията, за да отпаднат всякакви съмнения, които са трупани с години, добави той.

По думите му това ще стане до гледането на делото по същество.

"Ако рафинерията не се приведе в съответствие, ще извършим нова проверка и отново ще отнемем лиценза. Така че единствената задача на "Лукойл" е да положи усилия да се приведе в съответствие", заяви Ваньо Танов.

Още по темата
Според него целта не е да спре работата на "Лукойл", а да се приведе в съответствие със законовите изисквания.

Какво значи да процъфти търговията на черно, опроверга Танов твърдението, че с отнемането на лиценза на "Лукойл" е възможно да се разрасне сивата икономика.

Според него е възможно да има спекулативно увеличаване на цената, но можело да се случи и обратното. Ако не работи рафинерията, други фирми можели да заемат мястото на "Лукойл" и да предлагат по-атрактивни цени.

"Аз мисля, че държавата ще победи. На "Лукойл им е ясно, че няма как да спечелят това дело, ако не са изпълнили закона", допълни Ваньо Танов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
0
 
0
 
! Отговори
земляка преди 12 години
Какво и е на залата, скъпа била,не ставала за тренировки и просто други битовизми, ха сега да избистрим темата. Глупости. ЕЕЕЕ хора вижте главното,важното, а не днес пожар а вчера катастрофа.Баламосват Ви а утре на изборите гласувайте за комунистите че доста прегладняха втора година няма да могат да си разпределят четири милиарда а си и искат паметника на бузлуджа.
406
0
 
2
 
! Отговори
406 преди 12 години
ами така се получава... когато сметките не ги прави кръчмаря, а аматьори-ентусиасти
405
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След шумното и пропагандно откриване и рязане на лентички в спортната зала Армеец Арена в столицата, след като правителството и ГЕРБ се изпотрепаха да си правят пиар, се оказа, че залата е супер скъпа за да се тренират в нея националите по волейбол. И ... се връщат във Варна. Старши треньорът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев призна, че съставът ще продължи подготовката си във Варна, тъй като тренировките в новата Армеец Арена излизат много скъпо. Много е хубаво тук, но не можем да си позволим залата за тренировките. Във Варна залата ни е предоставена безплатно, коментира Стойчев.Националите ще тренират в Двореца на културата и спорта до 10 август, а ден по-късно се връщат в София за контролните срещи с Чехия и Франция, съобщава Народно дело. И така у нас пак стана ясно, че такива зали като Армеец Арена май са само за мачове и картинка, а всъщност спортните зали не се изграждат за бутици, а за спорт
404
1
 
1
 
! Отговори
404 преди 12 години
мда, без съдебна система, без система за задравеопазване, без образователна система, без пенсионна система, без икономика, без селско стопанство, за кво ни са наистина, нали си имаме полиция ?
403
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пореден път се оказа,че съдебната система е най-големият враг на тоя народ.Без нея май е по-добре-не само,че не постановявава справедливост,ами и харчи маса пари.Хората отдавна са казали,че демокрация има при независими три власти-точно затова демокрация в България никога не е имало,даже и преди 9-септ.Но дори и тогава България е била по-демократична от сега.съдебната система е нашият раков тумор.
402
0
 
0
 
! Отговори
Ало ала бала преди 12 години
Алоуу, говори Егенето. Ква стана с лука и олиото, махнете пломбите, че съм обещал ...
401
1
 
1
 
! Отговори
хм преди 12 години
и кво сега ? какво стана с лозунгите за законите и как важат за всички ? някой не си направи сметката, но то нормално, няма решение, дето да трае повече от ден-два преди да се обърне на противоположното
400
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички сме равни, ама някои са по-равни! Вместо да влезе в съда, Златев ще продължава да си печели, а на царя са му върнали брадвата да си сече горите, както се казва в един вестник. И още, и още, и още...Ех, Българийо, каква държава можеше да бъдеш! Ако не бяхме НИЕ вътре в тебе!
399
0
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
За пореден път се убеждавам,че България е просто географско понятие а не държава.Тежко ни.
398
1
 
2
 
! Отговори
copy ..:))))) преди 12 години
BIG AL ::))))НИКОГА , ама никога не прави компромис с руската мафия ::))ЗА ДВЕ години- НУЛА ЛЕВА ..Нула- за платен корпоративен /печалба/ данък ::))НУЛА лева..Били на загуба ..:)))))
397
1
 
3
 
! Отговори
copy ..:))))) преди 12 години
BIG AL :::))))Който НЕ се е оттървал от Империята на ЗЛОТО не е видял БЯЛ ДЕН !!Който иска волските мутри от Правец да го управляват , си е крепостен селянин,роб , по наследство ::)))Тюрмата на народите- и преди , и сега ТОВА е русия ..:)))
396
1
 
4
 
! Отговори
copy ..:))))) преди 12 години
Alooooo, Позитано 20 и руското посолство, а и слугите на ЛУК-старите чанти дамянови и волската мутра от Правец , никога от американците НЕ сме били загробвани::)Загробиха ни болшевиките и съветските агенти -не САМО 45 години , но и СЕГА ..За руската КГБ мафия не трябва ли да има Закони в Балхарийй??::))А базата е тази на КГБ- на р.Камчия- за жълти стотинки-стотици декари, като прибавим и плевеките навсякъде в България..:))От тях трябва да се оттървем..АМИН , дай БОЖЕ да се махне руската МАФИЯ и слугите и , от България !!ДАЙ БОЖЕ !!!
395
1
 
9
 
! Отговори
хгщ преди 12 години
Абе тоя Танов колко му плащат -толкова голям мъж а редовно хванат за палците- жена съм и ме отвращава..
394
3
 
3
 
! Отговори
чеше ме главата преди 12 години
не проумявам колко *** народ се е събрал в този сайт. безброй пъти се е писало как чрез обжалване се спира действието на закона,факт, а тук бабите питат оти ги ручали жабетата...жабета ще си останете до гроб,това е положението.лицензът е отнет, водкажиите обжалват, съдът връща лиценза им, те почват да продават бензина...докато танов не обжалва. тогава пак ще спрат горивото. и така- докато не си инсталират водомерите в нефтохим. после ще се краде на 40% по-малко. просто като за баби.
393
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Нека да работи ,ако така е преценило правителството
392
0
 
3
 
! Отговори
до 390 преди 12 години
Нека да е така! Ама стига вече един да е опирал пешкира за всички! Нека данъчни, митници, НАП, та ако ще и космонавти тръгнат из офиси и цехове на всички фирми до една! Защото докато целия НАП се занимаваше с Нефтохим - другите в Бургас знаеха че няма кой да им дойде на проверка и познай!
391
4
 
2
 
! Отговори
ДА преди 12 години
Интересно становище - работеща компания без лиценз. Но всъщност "Лукойл" вече са получили лиценза си. Остава да поставят и необходимите уреди, както следва да бъде по законово установените разпоредби. Ако рафинерията спре да работи, цените биха скочили достатъчно много, че да ни излиза по-евтино да отидем до Македония с тубите и да си зареждаме горивото от там, както правят много гърци. Нека разходите, които так или иначе правим, да се вливат в българската икономика!
390
0
 
5
 
! Отговори
Амидала преди 12 години
Закони се създават, за да се спазват. Редно е при нарушения всеки да понася последствията. Крайно време е да се научим да спазваме правилата в държавата.
389
2
 
1
 
! Отговори
маринова преди 12 години
Така ще е най-удобно за всички, защото сме наясно, че имаме нужда от Лукойл. Най-важното от цялата ситуация е фирмата да поеме нужната отговорност,а за нас наблюдаващите всичко последните дни беше важно да видим, че закони има и се спазват.
388
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
целата гербаджийска работа е такава- всичката пара на локомотива - у свирката