Делтапланерист разиграва военните на авиошоу

56-годишният мъж направил незаконен полет над военното летище в Крумово
Обновена: 3 окт 2011 11:46 | 5 сеп 2011 21:13,
90
Делтапланерист разиграва военните на авиошоу
Снимка: БТА

56-годишен делтапланерист от Пловдив е разигравал военните близо 15 минути, след като навлязъл в забранената за граждани зона на военното летище край Крумово. Той „пробил” зоната, след като направил незаконен полет по време на Международния авиационен фестивал, който се проведе през уикенда.

Ръководителят на полетите е забелязал пловдивчанина да кръжи в небето над базата със саморъчно изработен летателен апарат.

Наложило се демонстрациите на изтребителите и другите летателни машини да бъдат спрени, за да се избегне инцидент.

„Военните са правили многократни опити да свалят делтапланериста в продължение на 15 минути, но без успех”, съобщиха за Dnes.bg от пресцентъра на пловдивската полиция.

Военни и полицаи се видели в чудо от неканения гост, който искал да демонстрира уменията си за управление на летателния апарат.

56-годишният мъж бил задържан, след като се приземил в зоната на военното летище, което е забранено за граждански лица. С действията си мъжът е причинил доста неудобства на организаторите на авиошоуто, но за щастие инцидентът се е разминал без сериозни последствия.

Делтапланеристът е задържан за 24 часа в ареста на Пето районно управление.

От прокуратура в Пловдив поясниха за Dnes.bg, че срещу мъжа е образувано досъдебно производство и че той ще бъде обвинен в хулиганство. Наказанието за подобен вид престъпление е затвор до 2 години или полагане на общественополезен труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
2
 
! Отговори
orlin petelov преди 12 години
bravo na balgarina - letec s deltaplaner!i s svoi pari i deltaplaner moje da leti - nema nujda da tro6i parite na danakoplatcite- balgarki i balgari.demonstracii moje da pravi s sobstven kapital,znanie i umenie.hem moje da leti , hem i sam si pla6ta za kefa.a darjavnite vi slujbi sa marselivi i ne mogat da ocenqt smelite iniciativi na svobodnite balgari - da gi pokanqt i aranjirat v programata.darjavnite vi slujbi ne mogat da adaptirat svobodni grajdanski demonstracii i iniciativi
88
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
АМА ПРАВИЛНО до 2 години човека може даполучи. Я по добре да нападне някой и да го убие по жесток начин. тогава може да му намалят присъдата на 6 месеца условно.
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що не го кажете как се казва този делтапланерист-Здравко Митев от с. Труд Пловдивско.той и друг път е летял над забранени обекти ,но доста е изперкал щом се е решил да лети в небето над Крумово.иначе много добре разбира за какво става въпрос защото е бивш военен но не летец както го писаха в 24 часа.
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, "Небе за всички!" Защо гонят гаргите от летищата? Небето е и за тях!
85
2
 
8
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Как са се опитвали да го свалят?Со прашки или са пуснали подире му батман?
84
11
 
16
 
! Отговори
ZZ-TOP преди 12 години
Браво на майната!
83
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше пострадал или загинал заради глупостта си какво щяхте да пишете? Много глупаво се получава, когато някой сам си създава проблеми, а после неговите съмишленици го изкарват Икар, Жана Д' Арк или друга личност.
82
9
 
36
 
! Отговори
До всички - "гн преди 12 години
Родените да пълзят не могат да летят....Много насериозно се вземате господа, вярно - проявата е "въздушно хулиганство", а не само хулиганство...Една глоба 200-300 лева му стига, а вие - затвор... По-опасни са ежедневните наземни хулиганства на разни мутри, комплексари хора на властта и... НСО дори! За хулиганите от НСО - нищо, а?!
81
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заслужава да го глобят, защото можеше да има инцидент с човешки жертви. Сравнението с Икар е нелепо.
80
12
 
14
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Не. Да летиш с делтаплан над забранена за цивилни полети зона, особенно над военна зона е хулиганство. Тогава си хулиган с делтаплан. Ако ще и да си Икар!Още повече когато направиш със умисъл !!!
79
24
 
14
 
! Отговори
AAA преди 12 години
Е да ви пикая и на военните, щом един делтапланерист със самоделка ви е панирал. Добре, че няма орли и жерави напоследък, че не знам как щяхте да си проведете шоуто при такава ужасна заплаха. Големи въздушни асове ще да е имало там, щом не могат да заобиколят някакъв чичка-веселяк с хвърчаща самоделка.
78
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakvo be choveka i toi iska da uchastva i to s samodelka kolko sa takiva i vednaca e nezakono i koi go kazva che e nezakono zakonite
77
13
 
21
 
! Отговори
JD преди 12 години
А шоуто в Крумово се казваше "Небе за всички"...! Дельтапланеристите абсолютно пренегбрегвани и игнорирани от родната ни авиация! До кога ще продължава забиване в шеста глуха на делтапланеризм в България??? Държавата трябва да помага в развитие на делтапланерския спорт,а не да го стопира!
76
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво пич! Покажи им на "ония" че не могат да контролират всичко. Посегнаха на най-бедната летяща група в българия, но ще съжаляват. Който знае за какво става дума ще ме подкрепи.
75
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ограничени хора виждам!Дори не си си направил труда да се поинтересуваш кое хулиганство,но пишеш!Пълна профания!Половината,които пишете тука сте толко ограничени,коне с капаци!Знаете само едно...Боко Тиквата....толко сте изтъркани и безинтересни!!!
74
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ako be6e tova v zapadna strana 6tjaha da go iliminirat za 0 vreme.
73
6
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
хахахах те за убийство не дават 2 години, а какво остава за хулиганство
72
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
toia izkufial dyrtak ne e li pomislil, 4e igrae s zivota na horata? ami ako be6e predizvikal katastrofa ? kato iskada se pokaze, 4e e maz da hodi v publi4en dom. perkuljasal ***.
71
12
 
42
 
! Отговори
читател преди 12 години
Да правиш побои и да убиваш по дискотеки - не е хулиганскто,да пребиваш зрители по стадионите, не е хулиганство,да летиш по пътищата и размазваш хора, не е хулиганство, а с делтапланер си хулиган......
70
6
 
6
 
! Отговори
раймщтайн преди 12 години
а си спомнете авиошоуто в базата раймщтайн в германия.много загинали??????.за да се покажат мускули.