Делтапланерист разиграва военните на авиошоу

56-годишният мъж направил незаконен полет над военното летище в Крумово
Обновена: 3 окт 2011 11:46 | 5 сеп 2011 21:13,
90
Делтапланерист разиграва военните на авиошоу
Снимка: БТА

56-годишен делтапланерист от Пловдив е разигравал военните близо 15 минути, след като навлязъл в забранената за граждани зона на военното летище край Крумово. Той „пробил” зоната, след като направил незаконен полет по време на Международния авиационен фестивал, който се проведе през уикенда.

Ръководителят на полетите е забелязал пловдивчанина да кръжи в небето над базата със саморъчно изработен летателен апарат.

Наложило се демонстрациите на изтребителите и другите летателни машини да бъдат спрени, за да се избегне инцидент.

„Военните са правили многократни опити да свалят делтапланериста в продължение на 15 минути, но без успех”, съобщиха за Dnes.bg от пресцентъра на пловдивската полиция.

Военни и полицаи се видели в чудо от неканения гост, който искал да демонстрира уменията си за управление на летателния апарат.

56-годишният мъж бил задържан, след като се приземил в зоната на военното летище, което е забранено за граждански лица. С действията си мъжът е причинил доста неудобства на организаторите на авиошоуто, но за щастие инцидентът се е разминал без сериозни последствия.

Делтапланеристът е задържан за 24 часа в ареста на Пето районно управление.

От прокуратура в Пловдив поясниха за Dnes.bg, че срещу мъжа е образувано досъдебно производство и че той ще бъде обвинен в хулиганство. Наказанието за подобен вид престъпление е затвор до 2 години или полагане на общественополезен труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъ ъ ъ такъви "герой" може да го подкрепи само абсолютен невежа и подобен нему безотговорен индивид. Ако го качиш на изтребител както искат некои ще се пребие на първата секунда понеже двете неща нямат абсолютно нищо общо....Ако се изсипе подобен "герой" на глъвътъ на твой роднина ще искаш незабавен линч нал тъй умнико.И що не можете да мислите ?
68
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дрън дрън камбанки пеят човека това е имал с това се е явил къде пише че делтапланер не може да се яви къде пуснете човека на свобода или му дайте истински изтребител.
67
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всякакви демонстрации са крайно вредни и опасни. Това си е хулиганство и абсолютна безотговорност. Обаче нал сме свикнале да се дуем и пъчим и затва всеки ден по черната хроника прочитаме резултатите.... Никой не го е спрял да фърчи обаче той иска да са покаже къф е герой пред всичките. Повече да не припарва до такава техника конфискация на фърчилото глоба и може малко така условна присъда та да се научи /ние може да зажумим *** чужденци е имало там па те не щът да си затворят зъркелите.../.
66
14
 
12
 
! Отговори
нощен ястреб преди 12 години
военните правят авиошоу, човека и той решил да се включи и го съдят за хулиганство. значи ли че военните и те са хулигани. определено са некадърници,които на 2 магарета сламата не могат да оправят,но именно затова вземат около 1000-1500лв само за серджанския състав, а на нас ни ги вземат, за да имат те.***.чел съм военна история, но навремето хората са имали идеали.със скъсани шинели и ботуши са превзели одрин и тутракан едни от най окрепените крепости, а пък сега са ле ле ееее......
65
5
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 12 години
Да се разпродадат самолетите за скрап и да се направи парапланерски въздушен полк!!
64
1
 
24
 
! Отговори
redordead преди 12 години
2 години за хулиганство, а за убийство докато си караш пиян е само условна...ба си държавата...
63
4
 
8
 
! Отговори
Е - Ник преди 12 години
Ами - български дух! 61 - бил е като летящо ***!
62
6
 
15
 
! Отговори
stamat преди 12 години
Той си е направо летец-изтребител.Да го вземат в авиобазата.Защо ще го арестуват?
61
9
 
13
 
! Отговори
jeronimo преди 12 години
Браво ! Пред такава военна сила ,човека е демонстрилал не само летателните си умения ,а и силата на българския дух !
60
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хехеййй браво дайте му един Ф 16 поне на човека тогава ще видите кой кaкво може натовски смешници
59
9
 
1
 
! Отговори
Warsaw Pakt преди 12 години
Tozi bazik e vazmozhen samo s bleikite ot NATO , zashtoto sa neshtastnici i nekadarnici. Bili asove.....? Kakvi asove ????? Kokoshi Tratki......Toja po vazrastta na 56 godini e ot nashite nabori , deto ni bjaha podgotvili da ochukame NATO-vcite i sega se e podigral na patencata s "moderni" mashini , ama s kuhi glavi. Ehhhhhh, kakvi soldati imashe predi. A sega........utki.....( patenca na ruski)
58
9
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
... и ако нещо стане и тоя пукне...ми сам ще си е виновен! да си пукне.а сега в районното бой, бой и делтапланера му отзад...
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След това кръжах с летящото килимче
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз минах с моя самоделен МИГ-29 ама не ме забелязаха:)
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо май не е много вярно туй наказание според НК "2 години или полагане на общественополезен труд." за хулиганство, щото досега не съм видял *** да полага обществено полезен труд БЕЗВЪЗМЕЗДНО.А и е имало къде къде по големи престъпления но писани като хулиганство и уж хулиганите побойници отнасяха някакви смешни глобички по 500 лв и това беше.*** не смятатели че когато в страната има безнаказаност, е редно да пишете според НК какво го очаква нарушителя.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами да си правиш експерименти с делтапланер над военно летище е предизвикателство към армията и неуважение към държавата...От друга страна може да се оправдае, че вятърът го е довял... и не е пил алкохол, а сироп за кашлица... :-)
53
4
 
6
 
! Отговори
do 50 преди 12 години
едва ли си летец.И ако нещо стане и този пукне?!?!?!?Става поръчано убийство от държавата и армията.Няма как да си летец!Ти си куковец!!!
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че всичко е завършило благополучно.Можеше някой самолет да прати този човек на оня свят.Тогава и цялото авио шоу щеше да бъде помрачено от нелепата и глупава смърт на един безотговорен човек.Сигурно да летиш с делта планер е лудница но да хвърчиш межеду реактивни самолети с саморъчно направено устройство е безумие.Добре ,че не се е убил или претрепал някой друг.
51
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, да отива в затвора да го уважават мaнаfите на стари години, тоя "wanna be"-авиатор.
50
8
 
3
 
! Отговори
Летец преди 12 години
Трябвало е да вдигнат един хеликоптер, който да зависне на 50-на метра над планера. Струята няма да е много силна и ще го натика надолу. Пак си има риск, но е оправдан от гледна точка на сигурността.