Делтапланерист разиграва военните на авиошоу

56-годишният мъж направил незаконен полет над военното летище в Крумово
Обновена: 3 окт 2011 11:46 | 5 сеп 2011 21:13,
90
Делтапланерист разиграва военните на авиошоу
Снимка: БТА

56-годишен делтапланерист от Пловдив е разигравал военните близо 15 минути, след като навлязъл в забранената за граждани зона на военното летище край Крумово. Той „пробил” зоната, след като направил незаконен полет по време на Международния авиационен фестивал, който се проведе през уикенда.

Ръководителят на полетите е забелязал пловдивчанина да кръжи в небето над базата със саморъчно изработен летателен апарат.

Наложило се демонстрациите на изтребителите и другите летателни машини да бъдат спрени, за да се избегне инцидент.

„Военните са правили многократни опити да свалят делтапланериста в продължение на 15 минути, но без успех”, съобщиха за Dnes.bg от пресцентъра на пловдивската полиция.

Военни и полицаи се видели в чудо от неканения гост, който искал да демонстрира уменията си за управление на летателния апарат.

56-годишният мъж бил задържан, след като се приземил в зоната на военното летище, което е забранено за граждански лица. С действията си мъжът е причинил доста неудобства на организаторите на авиошоуто, но за щастие инцидентът се е разминал без сериозни последствия.

Делтапланеристът е задържан за 24 часа в ареста на Пето районно управление.

От прокуратура в Пловдив поясниха за Dnes.bg, че срещу мъжа е образувано досъдебно производство и че той ще бъде обвинен в хулиганство. Наказанието за подобен вид престъпление е затвор до 2 години или полагане на общественополезен труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При толкова много бойни машини там как не са го свалили?
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук в нета е лесно да плямпате но ако ви кача горе-една торба памперси ще ви трябват --------------------- Ае стига се праи на отворен, бе. Чунким не сме се качвапи на самолеД...
47
2
 
24
 
! Отговори
$ преди 12 години
Аз го видях делтаплана във въздуха, но мислех че е част от шоуто. След това минаха два изтребителя доста близо и буквално го издухаха. Няма начин да не е напълнил гащите. Но не можеш така да разиграваш хората за собствения си кеф.
46
4
 
13
 
! Отговори
правосъдие преди 12 години
Този ще влезе в панделата за 2 години минимум. А Масларова и Станишев ги пуснаха по живо по здраво.
45
7
 
14
 
! Отговори
секс бомбардировач преди 12 години
НАТО продължава да бомбардира в Либия в защита на населението, докато населението бъде окончателно избито!
44
16
 
29
 
! Отговори
за смях! преди 12 години
Този летач е направил бойните летци за смях! Незаконно било да летиш свободно във въздуха, а е законно с тези смъртоносни машини произволно и безнаказано да убиваш мирни хора, както беше във Виетнам, в Ирак, в Афганистан, в Либия...
43
4
 
8
 
! Отговори
do 24 преди 12 години
dobre vas em vi sarbi em vi boli :) voenite kvo ne bili napravili, policaite kvo ne bili napravili kak iskam nqkoi ot vas da beshe voenen ili policai da go vidq kak shte go nakara da kacne toz :) kato go gramnat auuu policai si privishil pravata, ako e voenen auuuu piqni voeni obstrelvaha deltaplaner i t.n. samo oshte gluposti shtqhte da tvorite ;)
42
8
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
мале и тука плюят ГЕРБ. дайте си почивка бе хора, нема нужда и под статии за делтапланеристи да плюете, или има бонуси за такава самоинициатива
41
10
 
16
 
! Отговори
vale_karo преди 12 години
Те това е демокрация.Няма значение колко хора могат да загинат от твоята изцепка ,важното е ,че ти можеш да покажеш на какво си способен.Да ти го таковам и на демокрацията.
40
9
 
10
 
! Отговори
18 преди 12 години
Това може единствено да е колегата ми и приятел Здравко!Този "дърт и кух пергел"ако те гепне и знаеш ли какво ще ти цепне?Не се заигравай с нашият набор момиче(или момче),защото много ти мирише памперса!Авиацията не е лъжица за многознаещите ви устички и не се обаждайте от коневръза където не ви е работата!Тук в нета е лесно да плямпате но ако ви кача горе-една торба памперси ще ви трябват
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да беше ми паднал в градината, та да види бой по каската с маркуча.
38
8
 
25
 
! Отговори
Майничка преди 12 години
До 24, ами ако тия чичка носеше 10 кила C4 с него и изведнъж се забие в летището, или в някой от изтребителите? При подобни демонстрации на бойни самолети, струващи милиони и при насъбралите се поне 50 000 души около летището и в музея, военните са длъжни ако трябва със сила да го свалят тоя ***. Ами ако му се счупи самоделката и падне в публиката?
37
8
 
8
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Сега остана да го осъдят на година и половина пандиз. На бас че могат.
36
14
 
21
 
! Отговори
ДемоПровокемо преди 12 години
Браво, ей тва е пич! Нито военните, нито милиционерите са подготвени да реагират на такива смели демонстрации и провокации.
35
3
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
В делтапланера бях аз,само че той не беше делта,а само планер и нямашедвигател,а махаше с крила.Това е единственият в нашенско кондор,опитомен от мен,който си го донесох от Апалачите.По точно,той ме донесе,защото прелетяхме заедно щатите,океана и половин Европа,докато намери Кривунделово,където кацна.Помислил ме за овца,когато ме грабна в американската планина,където аз се щурах да търся еделвайс.Тъй като бях понаучил хамерикански,му обясних кой съм и понеже беше набрал височина,пое насам.
34
2
 
1
 
! Отговори
popravka преди 12 години
za koy ovchar shte glasuvate
33
4
 
1
 
! Отговори
HB преди 12 години
kak ste ovtse reshihteli veche za kogo shte glasuvate
32
10
 
17
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Сега как може човек да гласува за Гейб след като всички привърженици на тази партия тук са нагли, невъзпитани, груби, простаци. Да пусна блюлетината за Гейб означава да се принизя до нивото на хора, които непрекъснато всяват омраза и то не на шега. Типичен фашизъм. Няма тема във форумите, която да не е пропита от омраза пръскана от симпатизантите на Гейб.
31
10
 
15
 
! Отговори
тори преди 12 години
трябва да сме много жестоки хората, за да го натикаме този човек 2 години в затвора. вярно има правила. но и ония с машините са били на купон и той. кво толкова е станало. е , не може всички особняци да ги тикаме в затвора.
30
5
 
9
 
! Отговори
До 29 преди 12 години
Бойко го втъква само на Цвъко