Страхотен соцмузей, прехласна се Дянков

Струвал на данъкоплатеца евтино – малко над 3 млн. лева
Обновена: 19 сеп 2011 14:53 | 19 сеп 2011 10:13,
155
Страхотен соцмузей, прехласна се Дянков
Един до друг – Вълко Червенков и Ленин. Снимка: Булфото

Министърът на културата потвърди, че днес заедно с премиера откриват музея на социалистическото изкуство в София.

"Музеите са необходимост, там се запазва паметта и историята", коментира той пред БНТ.

Вежди Рашидов обясни още, че с министър Симеон Дянков са партньори и с него вече са изградили няколко музея.

"Благодаря за това, че ще идват повече пари от бюджета за културата. Слава Богу, че Дянков има разбиране и отношение към културата", заяви министърът.

Още по темата

От своя страна Симеон Дянков каза, че музеят е страхотен и е най-добрият в България.

"Убеден съм, че ще стане най-голямата атракция в София за чуждестранни туристи. Музеят е прекрасен и като музей, защото това са много добри художници, той е и скулптура, и картини", подчерта Дянков.

Финансист №1 пресметна, че соцмузеят струва на данъкоплатците сравнително малко пари – малко над 3 млн. лева.

"Убеден съм, че в рамките на 2 години той ще се изплати напълно. Големи световни медии вече минаха оттам, през музея, на чужденците им е интересно. Освен в Унгария, където има само скулптурен такъв музей, нашият е по-универсален", убеден е той.

"С това трябва да кажем: мястото на комунизма е в музеите и продължаваме напред. Оставяме в музея хората, които са творили по времето на комунизма", заяви Дянков.

Рашидов също го подкрепи: "Време беше като цивилизовани хора да оставим социализма в музеите и да мислим за бъдещето".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Като го видя Дянков, тези две две *** са ми направо симпатични. Вълко Червенков е бил диктатор на своето време, но по свой начин е бил честен и е мислил за хората, а в Дянков - нищо човешко.
155
0
 
0
 
! Отговори
не разбирам преди 12 години
Хора, можете ли да назовете името на този *** направил селекцията, кой е комунистически художник и кой не? Търся го навсякъде, но уви. Да не би това да е некадърния Министър-скулптор Рашидов? Сред имената на множество неизвестни автори стоят имената на класиците на българската живопис!!! Та повечето от тях са я царски художници или живели в този период!? Тези ли хора изкарахте комунисти? "Жътварят" на Майстора не е ли комунистическа работа по Вашата сбъркана логика?
154
0
 
0
 
! Отговори
василев преди 12 години
Зад всеки камък стои човешко дело, човешка майстория, добра или лоша няма значение, времето пресява, ала при гладен народ, потиснат от оформила се от червена и държавна буржоазия това си е подигравка. От всеки предмет лъха експлоатация - на хора, идеи, политика, ако щете и епохи. Какво искат да "спечелят" днешните управници от тази акция? Позиция с нова дата. Да печелиш от миналото - ето изборът на гербаджии, нахални, *** и безчовечни капиталисти! Защо ли не направят музей на Капитализма!? Виж!
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чакам музея на демокрацията. Какво ли ще сложат там?
152
1
 
1
 
! Отговори
Олкът преди 12 години
Иделно :) Вече има къде да отиде паметника на Съветската армия :)
151
1
 
2
 
! Отговори
Сульо преди 12 години
***, чети повече - има такъв музей в Германия и никой не се срамува. Добре са ти промили мозъчето (колкото го има). ЧЕти повече да не се излагаш на публични места. А най добре си направи харакири и освободи земята от тежестта си и форумите от "мъдрите" си мисли.
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия, които си мислят, че има социалистическо изкуство, живеят в рамките на ленинските комунистически представи за изкуство; те, прочие, неслучайно са си сложили толкова статуи на любимеца си Ленин в този музей срамота! В който свят живеят тия *** мутанти?!
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на снимката:ДВАМА ***!На Червенков са му викали БИКА на правителството,защото се е занимавал само с ***!А Бойко им прави МУЗЕЙ НА "ИЗКУСТВОТО"....с нашите пари...КОМУНИСТИЧЕСКИ ***!
148
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутрата ББ си е ЧИСТ живковистки КОМУНИСТ с промит мозък!
147
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този музей не е музей на никакво изкуство, той е идеологически център за апология и пропаганда на комунизма; тук е скандалния момент! И в Европа ще се заговори за този крещящ гаф на управниците ни; какво би станало, ако в съвременна Германия създадат и открият музей на национал-социалистическото изкуство, в който да поместят свастики и статуи на усмихнатия Хитлер?!Ако нещо е изкуство, то не може да е социалистическо и капиталистическо; изкуството е над политическата и идеологическата сфера; изкуство е онова, което носи в себе си общочовешки ценности и идеали; класовото изкуство е догма на ленинизма; ленинизма явно у нас е на мода, т.е. имаме още едно свидетелство за течащата рекомунизация в страната ниСвидетели сме на поредния невероятен гаф на това управление, в което явно има много почитатели на Тодор Живков и на вечно-живото социалистическо изкуство: да събира на едно място светините и идолите на комунизма, неговите тотеми, та да има място в центъра на София, където динозаврите да си устроят един комунистически Джурасик Парк; там ще ходят да си чешат своята краста по комунизмаТа значи тоя музей има очебийно антидемократично и рекомунизационно предназначение; той всъщност, според акцента си, е по-скоро държавен пропаганден център не просто за съхраняване, а за героизиране, за романтизиране на комунизма и, респективно, за възпитание на младите в комунистическите ценности забележете, не какви да е, а тъкмо художествените ценности на комунизма, които би трябвало да имат най-голям ефект върху душите и съзнанията! Какво ще кажете, а?
146
0
 
6
 
! Отговори
Рanta rhei преди 12 години
Като съм свидетел,колко бързо се сменя всичко и как още от турско до до сега, колко много сгради са променяли предназначението си и са се превръщали в най различни музей според случаят,не е лошо някои от сега да се замислят и си изберът или построят по подходяща сграда по техен вкус!
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха-ха, дори БСП не посмяха да построят такъв музей, затова се наложи достойният, верен на Партията комунист, другаря Бойко Борисов да го построи! И дори да ги разкритикува, че се мъчат да дистанцират от комунизма, а ето той - не, даже почва да го строи наново! "Да живее ГЕРБ, напред към светли бъднини", ха-ха-ха :D
144
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А има ли ги някои артефакти, които е важно да се знаят в днешно време? Например партийните книжки и на другаря Б.Борисов, другаря Цв.Цветанов и другарката Ц.Цачева? Така де, като е за познаване на историята, нека и тези документи бъдат изложени там.
143
2
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
За всички тези ненужни паметници са давани пари навримито. Добре са ги събрали. Там е мястото и на Паметника на Съветската Армия. Не ми хапесва само името на музея. Според мен повече подхожда "Музей на торалитарното изкуство".
142
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Това е част от нашата история ,трябва да има музеи и да ги ценим
141
1
 
5
 
! Отговори
Петроф преди 12 години
Няма значение какъв е музея, всички музеи са ценни понеже съдържат част от историята и миналото!!!
140
1
 
10
 
! Отговори
винету преди 12 години
ДОБРЕ ,ЧЕ БЕШЕ СОЦА ,ИНАЧЕ ТИЯ *** ,,елита,, ОЩЕ ЩЕШЕ ДА ХОДЯТ ПО НИВИТЕ СЪС СВИНСКИТЕ *** С КОСМИТЕ НАВЪНКА ДА НЕ СЕ КЪСАТ БЪРЗО ОТ КАЛТА.
139
4
 
3
 
! Отговори
Тити преди 12 години
"Благодаря за това, че ще идват повече пари от бюджета за културата. Слава Богу, че Дянков има разбиране и отношение към културата". Поздравления! Инвестициите и в култура са един добър показател за добро управление и желание за развитие. Идеята за такъв музей много ми допада, т.к по този начин се отдава почит на историята. С удоволствие ще го посетя.
138
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми като толкова им харесва музеят, да ходят като ескпонати и да си седят там
137
3
 
9
 
! Отговори
Бисер преди 12 години
Поредната простотия на това правителство! Много жалко, че има хора, които одобряват подобни действия на правителството-това са парите на данъкоплатците, на гражданите на България. Има толкова деца и домове за сираци, които имат нужда от тези 3 милиона лева. Биха могли да купят медицинска техника и какво ли още не... Просто всички вие, симпатизантите на ГЕРБ се оплаквайте и плачете на чужди гробища, търсете виновни, но Вие сте си избрахте ББ - търпете си го!!!Горд съм, че не съм гласувал за него!